16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınMakyajMakyaj sevenler için her zaman işe yarayan 10 makyaj hilesi

Makyaj sevenler için her zaman işe yarayan 10 makyaj hilesi

Bu denenmiş ve gerçek makyaj ipuçlarıyla yüzünüzü ve güzelliğinizi ön plana çıkarabileceksiniz.

İçerikleri

Her kadın kendini bakımlı ve güzel hissetmek için makyaj yapmak ister. Kimi insan artık profesyonel kadar güzel makyaj yaparken, kimileri ise ne kadar makyaj yapmayı sevse de acemidir. İşte bu yazımızda yeni başlayanlar için her zaman işe yarayan 10 makyaj hilesinden bahsedeceğiz. Ne kadar acemi olsanız bile vereceğimiz ipuçları ile sizlerde kolay şekilde çok güzel makyajlar yapabileceksiniz. Yazımızın devamında size gerekecek tüm hilelere ulaşabilirsiniz.

Kolay yoldan kapatıcı uygulama yolları;

Makyaj yaparken kapatıcı uygulamak sadece yüzdeki kusurları kapatmakla kalmaz. Daha aydınlık ve canlı bir tene sahip olmanız içinde idealdir. Bu sayede daha sağlıklı cilt görünümü kazanırsınız. Bunun için göz altlarına, burun kenarlarına, çeneye ve alnının ortasına cilt tonunuza uygun seçeceğiniz bir kapatıcı kullanabilirsiniz. Bu sayede aydınlık ve pürüzsüz makyajınızın ilk aşaması tamamlanmış olur.

Göz makyajı;

İmrenerek baktığınız göz makyajları kadar düzgün makyaj yapmak ister misiniz? O zaman en ideal ürün krem farlar. Hem kullanımı kolay hem de profesyonel makyajları aratmayan bir görünüme kavuşmanız için gayet yeterli. Tercih edeceğiniz kaliteli bir krem far ile acemi makyaj tutkunlarına bile ustaca makyaj yapma fırsatı sunuyor.

Kalıcı rujlar;

Hem kusursuz hem de gün içerisinde makyaj tazeleme gereği duymamak için en uygun ürün kalem rujlar olabilir. Sabah evden çıkarken süreceğiniz ve günü tamamlamak için bir daha makyaj tazeleme gereksinimi duymayacağınız ürün olan kalem rujların bir diğer avantajı ise dudak kalemi de kullanmanızı gerektirmez. Sırf bu nedenle bile denemenizde fayda var.

Burun kontürü;

 Burnunuz konusunda takıntılı olanlardan mısınız? Cevabınız eğer evet ise, bu ipucu tam size göre. Burun kontürü yapmak için cildinize uyguladığınız kapatıcının bir ton koyusunu da edinmek. Bundan sonrası ise çok basit, burun kenarlarına çizgi şeklinde ve burun ucuna minik bir üçgen şeklinde uygulama yaparak iyice yedirmelisiniz. İşte bu kadar!

Kusursuz eyeliner;

 Makyaj yaparken en zor gibi görünen kısım elbette ki kuyruklu ve kusursuz eyeliner çekmektir. Aslında doğru ürün ve püf noktalar sayesinde düşünüldüğü kadar zor değildir. Eyeliner çekmekteki en önemli nokta pratik yaparak el becerisi kazanmaktır. Alışma evrenizde sizin için en kolay olanı ince uçlu bir eyeliner sahibi olmanızdır. Gerisi ise sizin marifetli ellerinize kalmış.

Belirgin kaşlar;

Kaşlarınız ince ve seyrek yapıdaysa ve daha dolgun görünmesini istiyorsanız sizin ihtiyacınız olan ürün ince uçlu ve arkasında kaş fırçası olan bir kaş kalemidir. İnce ucu sayesinde kaşlarınızdaki boşlukları doldurup fırçası ile de doğal görünüm elde edebilirsiniz.

Dumanlı gözler;

En acemi makyaj tutkunu için bile çok basit olan bir yöntem ile dumanlı göz makyajına sahip olabilirsiniz. Göz kapağınıza siyah göz kalemi ile bir kaç nokta çizip parmak ucunuz ile bunu dağıtın. Maskara ile de destekleyince de usta eller değmiş gibi bir görünüme sahip olabilirsiniz. Buğulu, dumanlı gözleri seviyorsanız bu yöntemi denemelisiniz.

Doğal kontür;

 Bronzer ile kontür yapmak oldukça pratik bir yöntemdir. Bunun için bronzer tercihiniz nötr veya soğuk tonlu olmalıdır. Bronzer ile kontür yapmanızı tercih etme sebebimiz ise yumuşak ve kolay uygulanabilir yapıda olmasıdır.

Kapatıcı rengi seçimi;

Makyaj yaparken kullanacağınız ürünlerin rengine çok dikkat etmelisiniz. Kapatıcı ve fondöten seçimi yaparken boyun gibi bölgelerinizde deneyip öyle alın. Diğer türlü kusurlarınızı kapatmak isterken daha fazla meydana çıkarmanız kaçınılmaz olur.

Makyaj sabitleme;

Emek verip yaptığınız makyajınızın dış etkilerden etkilenip akmasını istemiyorsanız iyi bir sabitleyici ile birlikte gün boyu ilk yaptığınız halde kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu tarz ürünler sayesinde sadece sabitlemek ile kalmaz cildinizin parlamasını da engellemiş olursunuz.