Ana SayfaKadınMakyajDumanlı dudak makyajı nasıl yapılır? Buğulu dudaklarda göz makyajı

Dumanlı dudak makyajı nasıl yapılır? Buğulu dudaklarda göz makyajı

Trend makyajlarda yerini korumaya devam dumanlı dudak makyajı çok sevildi. Göz kamaştırıcı ve doğal olması dumanlı dudak makyajını daha da çekici yapıyor. Peki, dumanlı dudak makyajı nasıl yapılır? Hangi göz makyajı tercih edilmelidir? İşte ayrıntılar…

İçerikleri

Dudaklar yüzde dikkat çeken yerlerden en önemlisidir. Son dönemin sevilen makyajlarından biri olan dumanlı dudak makyajı oldukça popüler. Haberimizde buğulu dudak makyajını yapmak isteyenler için makyajın tüm aşamalarını sıraladık. Buyursunlar…

Dumanlı Dudak Makyajı Nedir?

Dumanlı dudak makyajı nedir diye soranlar, bu makyajda keskin çerçeveli dudak görünümünün olmadığını bilmedirler. Tam aksine belli belirsiz çerçeveli hat üzerine yavaşça artan renklerin buğulu bir buluşmasıdır. 1920 yıllarında kullanılan bu makyaj uygulaması günümüzde yeniden trend olmuştur.

Dumanlı Dudak Makyajı Aşamaları Nedir ve Nasıl Yapılır?

Dumanlı dudak makyajı yapmanın ilk aşaması dudakları makyaja hazırlamaktır. Dudak peelingi yapılarak, dudaklar ölü hücrelerden arındırılır. Bu işlem için diş fırçası kullanılabilir. Son aşamada ise dudakları iyice nemlendirmek gerekir. Bu aşamalar atlandığında dudak makyajı çatlak bir görünüm alır ve çirkin durur.

Dudaklar makyaja hazır hale geldiğinde ruj seçimi yapılır. İsteğe bağlı tek ruj veya birkaç rujun karışımı kullanılabilir. Burada önemli olan nokta ruju direk dudağa sürmemektir. Dudak fırçası kullanarak, dudaklara buğulu renk dokunuşları verilir. Ayrıca ruj rengi seçimi de en az dudak fırçası kadar önemli. Nude rujlar tercih edilmemeli. Bordo ve kırmızı renkli koyu ton rujların kullanılması önerilir.

Dumanlı dudak makyajı için tek ruj tercih edenler, rengini yavaşça artırarak sürmeye özen göstermelidir. Dudak fırçasına alınan ruj ile dudak çevresi dağıtılarak belirginleştirilir. Ardından fırçaya tekrar aynı ton ruj alınıp, orta kısma yoğunca sürülür ve hemen dağıtılır. Son aşamada ise dudak içlerine dokunuşlar yapılarak, fırça ile dumanlı görünüm elde edilene kadar dağıtılır. Fırçayı kullanırken sert dokunuşlar yapılmamalıdır. Dokundur ve dağıt komutuna uygun fırça hareketleri olmalıdır.

Makyajda birkaç ruju bir arada kullanacaklar, rujları açık renkten koyu tonlara doğru ters ombre efekti vererek sürmelidir. Açık renkli ruj fırça yardımı ile dudak kenarlarına sürülür. Çok beklemeden dağıtılır. İkinci ruj rengi dudakların tamamına sürülür ve yine hemen dağıtılır. Son ruj ise dudak kenarlarının hemen altına sürülür. Buğulanması için fırça ile dağıtılır.

Buğulu Dudaklarda Göz Makyajı Nasıl Olmalıdır?

Dumanlı dudak makyajı yapıldığında gözler sade tutulmalıdır. Çünkü bu makyajda ön plana çıkması gereken yer dudaklardır. Göz makyajında sadece maskara tercih edilebilir. Ya da ince çekilmiş bir eyeliner, kirpik diplerine sürülmüş doğal bir göz kalemi olabilir. Kesinlikle gözleri vurgulayan bir makyaj yapılmamalıdır.

Dumanlı dudak makyajı nasıl yapılır? Buğulu dudaklarda göz makyajı