Lavanta bir analjezik, balgam söktürücü, antiseptik, yatıştırıcı ve bir antidepresandır. Bu iyileştirici özellikleri nedeniyle lavanta yağı yaygın olarak kullanılmaktadır.
Lavanta Yağının Cilt Bakımında Kullanılması
Bu yağ, konsantre formda veya kullanımdan önce jojoba yağı ya da zeytin yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile inceltilerek kullanılabilir. İşte cilt bakımı için lavanta esansiyel yağının kullanım alanlarından bazıları:
Akne: Lavanta yağını 10 ml kadarını günlük 4 damla halinde aknelerden etkilenen alana sürün.
El / Ayak Banyosu: Bir kaseye 5 damla lavanta yağı ekleyin ve buna ellerinizi veya ayaklarınızı daldırın. Bu, yorgun ayaklarınızı ve ellerinizi dinlendirir.
Dudaklar: Eğer güneş yanıklarından etkilenmiş veya çatlamış dudakları iyileştirmek istiyorsanız, dudaklarınıza lavanta yağından bir damla uygulamak iyi bir fikir olabilir.
Deodorant: Koltukaltınıza lavanta yağından 2 damla kullanırsanız bu hoş bir deodorant etkisi gösterecektir.
Böcek Isırması: Eğer sivrisinek ısırığı veya arı sokması benzeri bir böcek ısırığı kurbanı olduysanız bu yağdan bir damla sürün. Bu şişme azaltmada yardımcı olacak ve eş zamanlı olarak cildi de yatıştıracaktır. Ayrıca etkili bir böcek kovucudur.
Saç Bakımı: Kepeklerden kurtulmak için lavanta yağı ile kafa derisine masaj yapın. Ayrıca bitleri ve bit yumurtalarını tedavi etmek için de bu yağ kullanabilir.
Lavanta Yağının Saç Büyümesine Faydaları
Saç büyümesi için lavanta yağı kullanımının oldukça popüler ve çok etkili olduğu bilinmektedir. Lavanta yağının saç dökülmesi problemini çözmek için de mükemmel faydaları vardır.
Uçucu yağlar, cilt ve saç sorunları gibi çeşitli sağlık problemlerini tedavide yardımcı olan yararlı özellikleri bulunan son derece popüler yağlardır. Bunlar aynı zamanda saç büyümesini teşvik eder, ayrıca çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen saç dökülmesi problemini de kontrol ettiği bilinmektedir. Lavanta yağı; saçkıran (alopesi) gibi bir dizi saç sorununu tedavi etmek için kullanılan popüler uçucu yağlardan biridir.
Eğer saç büyümesine yardımcı olan bir yağ arıyorsanız, o zaman lavanta yağı sorununuza verilecek en etkili cevaptır. Aromatik kokusu münasebetiyle birçok kişi tarafından hayran olunan lavanta yağı; giysi ve şampuan kokulandırmada, sabunlarda ve oda spreylerinde bolca kullanılır. Lavanta bitkisi uykusuzluk, anksiyete ve depresyon gibi birçok hastalık için doğal bir çözümdür. Lavanta yağı, temelde lavanta bitkisinin çiçeklerinde gerçekleştirilen buhar damıtma yoluyla elde edilir.
Lavanta Yağının Diğer Faydaları
Lavanta yağı ile bir baş masajı yapmak, uykusuzluğa ve uyku kalitesini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Anksiyete, stres ve depresyondan kurtulmakta pozitif etkisi olduğu bilinmektedir.. Yeterli uyku ve zihinsel barışınız, saç dökülmesini kontrol altına alacaktır. Ayrıca, kafa derisi masajı kesinlikle kan dolaşımını artırır ve böylelikle saç büyümesine yardımcı olur. Bunun dışında, düzenli olarak saçın dokusunu iyileştirmek ve saç dökülmesi sorunlarını kontrol etmek için aşağıda belirtilen saç maskelerinden birini kullanabilirsiniz.
Lavanta Yağı Saça Nasıl Uygulanır?
Saç büyümesi için etkili saç maskesi yapmak üzere size yararlı olan diğer uçucu yağlar ile birlikte lavanta yağını kullanabilirsiniz.
Saç Uzaması İçin Maske Tarifi
10 damla lavanta yağı, 10 damla biberiye yağı, 5 damla fesleğen yağı ve 1 damla Jojoba yağını karıştırın ve karanlık bir şişede saklayın. Kafa derisi ve saç masajı ile düzenli olarak kullanın. Bu saçınızı düzleştirmede ve saç büyümesinde etkilidir. Kullanmadan önce şişeyi iyice çalkaladığınızdan emin olun.
Kuru Saç Derisi İçin Saç Maskesi Tarifi
¼ bardak yulaf ezmesi alın ve 20 dakika boyunca suya daldırın. 7 damla lavanta yağı ve 5 damla biberiye yağı alın, tüm bu malzemeyi düzgünce karıştırın. Kafa derisi üzerinde hamur biçimine getirip uygulayın. Ilık su ile bir saat sonra yıkayabilirsiniz. Bu saç maskesi, kaşıntı ve kuru kafa derisinden kurtulmak için iyi bir çözümdür.
Lavanta Yağının Sağlık İçin ( Tıbbi ) Kullanım Alanları
Bu yağ sinir sistemi ile ilgili sorunları tedavi etmek için kullanılır. Yatıştırır ve vücudu rahatlatır. İnsanları gençleştirmek ve dinlenmelerine yardımcı olmak için bazı kaplıcalarda aromaterapi olarak kullanılmaktadır.
Egzama: 10 ml lavanta yağını birkaç damla herhangi bir taşıyıcı yağ ile karıştırın ve kuru ve kaşıntılı cilt üzerinde bu seyreltilmiş yağı uygulayın.
Uyuz: Eğer uyuzdan muzdarip iseniz, tüm vücut üzerine alkol ve lavanta yağı karışımını sürün. Daha iyi olana kadar bu karışımı her gün uygulayın.
Kesikler ve yaralar: Kesiklere veya yaralara 2 damla lavanta yağı uygulamak; bakterilerin ölmesine ve iz bırakmadan iyileşmeye yardımcı olacaktır.
Yanıklar: Lavanta yağı kullanmak iyileşme sürecini hızlandırır. Ayrıca güneş yanığı için de bu işlemi deneyebilirsiniz.
Uykusuzluk: Bu yağ uykuyu uyarmaya yardımcı olur, böylece uyku yoksunluğu için etkili bir tedavi yöntemidir. Huzurlu bir uyku için yastığınıza 2 damla lavanta yağı koyun.
Stres ve Kaygı: Stres ve anksiyete rahatlaması için lavanta yağını 1 damla başınıza uygulayın. Baş ağrısı tedavisi için de bu ilacı kullanabilirsiniz.
Buhar Soluma: Bu yağ, solunum bozukluklarını tedavi etmek için konsantre veya seyreltik formda kullanılır. Sıcak su dolu bir kaba lavanta yağından 5 damla ekleyin ve kasedeki buharı içinize çekin. Buhar çekerken bir havlu ile başınızı kapayabilirsiniz. Bu soğuk algınlığı ve grip için de rahatlama elde etmenize yardımcı olur.
Solunum Bozuklukları: Mendile lavanta yağından 2 damla damlatarak ve anında yardım için gerektiğinde bunu nefesleyebilirsiniz. Ayrıca, bronşit, boğaz enfeksiyonları ve astım gibi solunum yolları hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
İdrar Akışı: Oligüri hastalarda (idrar üretiminin azalması) lavanta yağı idrar akışını uyarıcılığından dolayı yardımcı olur
Kulak ağrısı: Kulak ağrısı tedavisinde kulak bölgesini masaj yaparak kullanılabilir. Bu ilaç, yetişkinler için uygundur.
Saraçoğlu Lavanta Yağı Kürü
- Karınca Yumurtası Yağı ile Tüylere Garantili Çözüm! Nasıl Kullanılır?
- Portakal Yağının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Nasıl Kullanılır?
- İncir Ve Zeytinyağı İle Bağırsak, Hemoroid Ve Bakteri Tedavisi
- Sarımsak Yağı Neye İyi Gelir? Sarımsak Yağının Faydaları Nelerdir?
- Hindistan cevizi yağı bel inceltiyor