28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerSakın çöpe atmayın! Öyle bir işe yarıyor ki...

Sakın çöpe atmayın! Öyle bir işe yarıyor ki…

Canınız çok istediğinde ve çay yapmak ile uğraşacak vaktiniz olmadığında poşet çaylar adeta imdadınıza yetişmektedir. Poşet çayları kullandıktan sonra çöpe atmak yerine farklı alanlarda değerlendirmeyi hiç düşündünüz mü? İşte poşet çayını farklı alanlarda kullanım şekli..

İçerikleri

Poşet çayı genellikle dar zamanlarda yada tek başımıza iken içeriz ve poşetini çöpe atarız. Bu poşeti çöpe atarken artık 2 kere düşünmelisiniz. Çünkü bu kullandığınız poşet çayın öyle faydaları var ki inanmayacaksınız. İşte çay poşetlerinin günlük hayatınıza değer katacak hiç bilmediğiniz faydaları.

Poşet Çayın Şaşırtacak Kullanım Alanları

1- Göz bölgesi şişiklerine karşı; 

Yorgun, kızarmış ve şiş gözler için çok faydalıdır.. Kullanılmış iki çay poşetini buzlu suda beklettikten sonra gözlerinize kompres yapın. Soğuk çay poşetleri göz kapakları ve göz altındaki şişlikleri giderecektir.

2- Ağızdaki yara ve aftlar için;

Ağzımızda yara veya yağ bezesi varsa kullanılmış poşet çayı ağzınıza alın ve bir kez ısırın acısının hafiflediğini ve yaranın küçüldüğünü göreceksiniz.

3- ​Bedendeki yara ve İltihaplar için;

Bedenimizdeki yara ve İltihabi durumlarda poşet çayı üzerine basın yaranın iyileştiğini ve iltihabın aktığını göreceksiniz.

4- Tıraş kesikleri için;

Erkekler tıraş kesiğinin üzerine basarak kanamayı durdurabilirler.

5- Güneş yanıkları için;

Güneş yanıklarının üzerine koyduğunuzda ateşini alarak acısının dindirecektir.

6- Akneler için;

Aknelerin üzerinde mikrobunu öldürür küçültür.

7-  Haşerelere için;

Kuru olarak evin çeşitli yerlerine konulan Kullanılmış poşet çay evinizden fare, böcek ve örümcekleri uzaklaştırır.

8- Bulaşıklar için;

Bulaşık makinesinin Deterjan gözüne 2 tane konulduğunda bulaşıkları tertemiz yapacaktır.

9- Etleri lezzetlendirmek için;

Etlerinizi marine ederken içerisine attığınızda aromasını güzelleştirecek ve piştiğinde yumuşacık olacaktır. Yaklaşık 8 kullanılmış siyah çay poşetini kurutun ve ardından çayı poşetin içinden çıkararak 4 su bardağı sıcak su koyduğunuz bir kase 10 dakika kadar bekletin. Çayı süzgeçten geçirin. Süzülmüş çay suyunu etin üstüne dökün. Eti marine ederek ertesi gün pişirin.

10- Kötü kokular için;

Ayakkabı dolabına konulduğunda kötü kokuyu içine çekecektir. Sıkı bir spor ardından kokmaya başlayan ayakkabılarınızı çay poşeti tedavisi uygulayın. Kullanılmış çay poşetlerini kuruttuktan sonra ayakkabılarınızın içine yerleştirin ve sabaha kadar öylece bekletin. Böylece ayakkabılarınızın tabanında oluşan kokuları tazeleyin. Şaşıracaksınız…

11- Böcek ısırmalarına karşı;

Eğer sizi bir böcek ısırırsa, kullanılmış bir çay poşetini 5 dakika buzlukta bekletin. Arından çıkarıp ısırılan bölgenin üzerine yerleştirerek 2-3 dakika boyunca hafifçe bastırın. Çayda bulunan mazı tozunun iltihapları ve kızarıklıkları gidermeye yönelik inanılmaz bir etkisi vardır.

12- Cilt bakımı için;

Birkaç yeşil veya siyah çay poşetini içinde kaynar su bulunduran kaseye atın. Başınıza havlu alarak yüzünüzü kaseye doğru çevirin. Yeşil ve kara çay yüksek miktarda antioksidan barındırır. Bu sayede de cildinize iyi gelecektir; cildiniz parlayacak, kirli gözenekleriniz azalacaktır.

13- Halı temizleyicisi olarak;

Kullanılmış lavanta çayı poşetlerini tamamen kurutun. Kuruttuktan sonra poşetleri yırtıp çay yapraklarını halınız üzerine etraflıca serpiştirin. 10 dakika bekledikten sonra elektrikli süpürgenizle ile halınızı temizleyin. Böylece halılarınız mis gibi kokacaktır. Bonus: Lavanta kokusunun stres azaltıcı özelliği olduğunu biliyor musun?

14- Yemek yaptıktan sonra el kokunuzu giderir

Leziz yemeklerin içinde taze soğan ve sarımsak olması mecburi. Fakat taze soğan ve sarımsak doğrarken kokuları ellerinize siner ve bir müddet elleriniz kokar. Bu kokuyu gidermenin etkili yollarından biri, parmaklarınızı kullanılmış nemli çay poşetleriyle tek tek temizlemek. Arından ellerinizi sıcak su ve sabunla ile yıkayın. Kokudan eser kalmayacak.

Sakın çöpe atmayın! Öyle bir işe yarıyor ki...