19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınFaydalı BilgilerSağlam mobilya nasıl anlaşılır? Mobilya seçiminde nelere dikkat edilmeli?

Sağlam mobilya nasıl anlaşılır? Mobilya seçiminde nelere dikkat edilmeli?

İçerikleri

Sağlam mobilya seçimi, ev dekorasyonu için oldukça önem taşır. Mobilyaları daha uzun süre kullanım sağlamanız için, dayanıklı olması da önemlidir. Bu nedenle, sağlam mobilya nasıl anlaşılır hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Mobilya yapımında kullanılan malzemelerde oldukça önemlidir. Ahşap mobilyalarda özellikler ahşabın kalitesi oldukça önem taşır. Aynı zamanda, ahşabın işçiliğe yatkın ve tutkal yapıştırılmaya da uyumlu olması gerekir.

Piyasada yer alan, masif olarak kullanılan ağaç türlerinin hepsinin, mobilya imalatına uygun değildir. Bu gibi özellikleri göz önüne aldığımızda, mobilya seçimlerinizi mobilya imalatı alanında profesyonel isimlere yer vermeniz gerekir. Böylece mobilyalarınızı daha uzun süre kullanım sağlayabilirsiniz. Mobilyaların işçiliği de önemli birer noktadır. İşçilik alanının usta ellerden olması önem taşır. Tabii bu noktada her ürünün yapım aşamasında hangi aşamalardan geçtiğini bilemeyebiliriz. Fakat mobilyanın detaylarını incelediğinizde öngörebilirsiniz.  Çünkü amatörce imal edilmiş mobilyalarda, küçük işçilik hataları kısa süre içinde problemler yaşatabilir. Bu gibi etkenleri göz önüne almalı ve sağlam mobilya nasıl anlaşılır hakkında bilinçli bir tüketici olmak gerekir.

Sağlam Mobilya Nasıl Anlaşılır

Sağlam mobilya nasıl anlaşılır hakkında, dikkat edilmesi gereken belirli detaylar bulunur. Örneğin, koltuk takımlarında kullanılan kumaş ürününün, kumaş kalitesi önem taşır. Kumaşın ince ya da ne kadar kalın olduğu yerine; yıpranmaya karşı dayanıklı olması ve leke tutmuyor olması gerekir. Aynı zamanda kolay silinebilir olması da önem taşır. Koltuk takımı alırken, kumaşın sadece rengine ya da desenlerine değil de, kalitesine dikkat etmek önem taşır. Bir diğer önemli ayrıntı ise yapıştırma malzemesi ile yapılan koltuk takımlarını uzun ömürlü değildir. Sıradan yapıştırıcılar yerine, daha güçlü malzemelerin kullanılmış olması gerekir.

Sağlam mobilya nasıl anlaşılır; mobilyaların sunta ya da suntalam olarak adlandırılan ahşap malzeme yerine MDF denilen ahşap malzemenin kullanıldığı mobilyaları tercih edebilirsiniz. Çünkü MDF daha dayanıklı ve daha sıkı bir ahşap türü özelliğine sahiptir. Aynı zamanda sunta ve suntalam neme karşı direnç gösteremez. Fakat MDF mobilyalar neme karşı da güçlüdür, şişme yapmaz ve asla deforme olmaz. Bu gibi özellikleri incelendiğinde, mobilyaların fiyatlarına göre kalitelerini de az çok tahmin edilebilir. Çünkü maliyeti ne kadar artarsa fiyatı da yüksek olacaktır. Fakat her pahalı eşya daha kaliteli diye de bir şey yoktur.

Sağlam mobilya nasıl anlaşılır; mobilyanın kalitesini anlamak için öncelikle, mobilyanın dış görünüşü önem taşır. Dış görünüşü kötü olan mobilyanın, genellikle malzemesi de kötü özelliğe sahiptir. Yüksek kalitede malzeme kullanılan mobilyalar, genel olarak güzel bir görünüme sahiptir. Bu noktada devreye usta işçilik aşaması girer, usta işçiliğe sahip bir mobilyanın kalitesi görünümünden belli olur. Bu nedenle mobilya kalitesi sağlamlığıyla eşdeğer diyebiliriz.

Mobilya Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Sağlam mobilya nasıl anlaşılır hakkında, mobilyaların belirli noktalarına dikkat edebilirsiniz.

  • Makas mekanizmaları: Kaliteli olmayan mekanizmalar sonra size sorun oluşturur. Oturduğunuz bir anda kanepe yatıyor ve asla açılmıyorsa, bu noktaya dikkat etmek gerekir. Alırken bir kaç kere denemek gerekir. Eğer açılmıyorsa, makasları açmak için daha sert denemek gerekebilir.
  • Petli denilen stilde bir üründe ise; petin düzgünce kanepenin önünde durması gerekir ve siz çekiştirince kolay bir şekilde elinize gelmemelidir. Aksi takdirde kısa sürede öne doğru gelmeye başlar ve fonksiyonu bozulur.
  • Kumaş seçimi: Eğer yanınızda kolonya varsa kumaş üzerine, koltuğa dökmeden, kumaşta deneyebilirsiniz. Kumaş üzerinde dökülme olursa, bu noktada dikkat edebilirsiniz.
  • İskeleti: Çoğunlukla sunta, kavak ağacı, metal akşamlardan oluşur. Mobilyanızın yatak olma gibi fonksiyonları önemli değilse, fırınlanmış yani gürgen kasa almanızı tavsiye edebiliriz. Uzun süre kullanım sağlayabilirsiniz.
  • Yatak yapısında en önemlisi ise içindeki materyallerdir. Yatak arasındaki süngerlere ve kullanılan metal malzemelere dikkat etmeniz gerekir. Alırken içini genellikle detaylı bir şekilde kontrol etmeli ve işlevselliğini göz önüne almanız gerekir. Bu gibi detaylara dikkat etmeden aldığınız bir yatak ya da mobilya bir süre sonra sizlere sorun oluşturur.
  • Modüler mobilyalarda ise önemli nokta kenar kaplama özellikleridir. Kenar kaplamaları eğer PVC bazlı kenar bandı değilse, kısa sürede bozulabilir. Böylece hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkar. Ayrıca modüler mobilyalar, çok fazla sökülüp takılırsa çok çabuk deforme olur.