22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerSarımsak Yağı Neye İyi Gelir? Sarımsak Yağının Faydaları Nelerdir?

Sarımsak Yağı Neye İyi Gelir? Sarımsak Yağının Faydaları Nelerdir?

Doğal hali ile mucizevi faydalar barındıran sarımsak yağı neye iyi gelir? İşte saç bakımından sivilce ve mantar tedavisine kadar sarımsak yağının faydaları.

İçerikleri

Sarımsak Yağı Neye İyi Gelir? Sarımsak Yağının Faydaları Nelerdir? – Sağlık için önemli bir yere sahip olan sarımsak yemek ve turşuların vazgeçilmez bir parçasıdır. Elde edilen doğal yağı ile de şifa kaynağı olan sarımsak yağı birçok sağlık sorununa iyi geldiği gibi saç ve cilt bakımı için de hazırlanan maske ve kürlerle tüm sorunlarınızı giderebilmektedir.

Sarımsak Yağı Neye İyi Gelir? Faydaları

  • Ciltteki mantar problemlerinin yanı sıra sivilce sorunlarına de etkili çözümler sunmaktadır.
  • Mesanede oluşan taşların atılımını sağlayarak vücutta taş oluşumunu engeller.
  • Bronşit, öksürük gibi kış hastalıklarında tedavi edici özelliğiyle balgamı kolayca söktürür.
  • Bağırsak solucanlarına karşı savaş açan bir yapıya sahiptir.
  • Saçın beslenmesini sağlayarak kırılma ve dökülmelerin önüne geçer.
  • Damar sertliğini gidermesiyle kan akışını hızlandırır ve kalbi kuvvetlendirir.
  • Kolesterolü dengelemeye yardımcıdır.

Sarımsak Yağı İle Saç Bakımı

Saçtaki yağlanma ve kepeklenme problemine çözüm olan sarımsak yağı saçın beslenmesini sağlayarak saç için gereken vitaminleri karşılamaktadır.

Sarımsak yağını saç diplerine masaj yaparak uyguladığınızda saçın nem dengesini koruyarak saçlarınızın sağlığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz. Güçlü etkisiyle tek başına kullanmamanız önerilen sarımsak yağı saç derisine zarar verebileceğinden eşit miktarda zeytinyağı veya argan yağı ile karıştırarak saçlarınıza uygulamanız tavsiye edilir. Yarım saat kadar saçlarınızda beklettikten sonra saçlarınızı şampuanla yıkayarak arındırabilirsiniz.

Saç derisindeki kan akışını hızlandıran sarımsak yağı saçın yağ dengesini ayarlayarak olası enfeksiyonlara karşı koruma sağlayacaktır.

Sarımsak Yağı İle Sivilce Tedavisi

Anti bakteriyel özelliğiyle cildinizin nem dengesini korumaya yardımcı olan sarımsak yağı fazla yağdan cildinizi arındırarak sivilce oluşumunu engellemektedir. Cilde doğrudan tahrişe neden olabileceğinden sarımsak yağını karışım olarak hazırlayıp cildinize uygulamanız çok daha sağlıklı ve sorunsuz sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Sivilceler için 3 damla kadar sarımsak yağı ile eşit miktarda Hindistan cevizi yağını ekleyerek karışımı sivilce sorunu olan bölgelere uygulayabilirsiniz. Kısa sürede sivilce sorunlarınız tarihe karışacak. Karışımı her gün sivilce olan bölgelere bir pamuk yardımıyla sürerek 15-20 dakika kadar cildinizde bekletin ve nemlendirici bir sabunla karışımı cildinizden arındırın.

Sarımsak Yağı İle Mantar Tedavisi

Mantar oluşumunu tedavi edici özelliğe sahip sarımsak yağı mantara bağlı tüm sorunlarınızı da gidermenize yardımcı olacak.

3 damla sarımsak yağı içerisine 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ve 1 kapsül E vitamini ekleyerek bir karışım hazırlayabilirsiniz. Hazırlayacağınız karışımı mantar sorunu olan bölgelere sürerek yarım saat kadar bekletip cildinizden arındırdığınızda kısa sürede sorunlarınızı gidermiş olacaksınız. Mantar problemini gidermek için 2 günde 1 kez karışımı mantarlı bölgelere uygulayın.