24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınJel tırnak nedir, nasıl çıkarılır, tırnak makasıyla kesilir mi?

Jel tırnak nedir, nasıl çıkarılır, tırnak makasıyla kesilir mi?

Protez tırnaklar son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Estetik bir görünüm kazandıran protez tırnaklar, kolay bozulmadıkları içinde tercih edilmektedir. Tırnakları hassas ve kırılgan olanların ise imdadına yetişmektedir. Perkiyi, jel tırnak nedir, nasıl çıkarılır, tırnak makasıyla kesilir mi? Jel tırnak ile ilgili merak edilenler yazımızda.

İçerikleri

Bir tür takma tırnak çeşidi olan jel tırnak kullanımı son senelerde oldukça yaygınlaştı. Jel tırnak kullanımının bu kadar yaygınlaşması kullanımının pratik olmasına bağlanmaktadır.

Jel Tırnak Nedir?

Protez tırnak uygulamaları arasında yer alan jel tırnak, tırnağın üst bölgesine sürülen jelin kurudukça sertleşerek tırnak görüntüsü almasıyla oluşmaktadır. Jel tırnak uygulamasının bir uzman vasıtasıyla uygulanması tırnakların zarar görmemesi için önerilmektedir. Bir tür protez tırnak türü olan jel tırnağın kullanımının günümüzde akrilik tırnağa göre daha yaygın olduğu bilinmektedir. Özellikle yaşamındaki yoğun tempodan dolayı el bakımına vakit bulamayan insanlar için günümüzde manikürün en pratik yolunu çabuk kırılmadığı ve hemen bozulmadığı için jel tırnak sunmaktadır.

Jel Tırnaklar Nasıl Çıkartılır?
Jel Tırnaklar Nasıl Çıkartılır?

Jel Tırnaklar Nasıl Çıkartılır?

Jel tırnakların tırnaklara zarar vermeden çıkartılması için takip edilmesi gereken bir takım aşamalar bulunmaktadır. Jel tırnağın çıkartılmasında takip edilmesi gereken aşamalar ise şu şekildedir;

  • Tırnaklar en kısa şekilde kesildikten sonra törpülenmelidir.
  • Tırnak törpüsüyle tırnakların üstü de törpülenmelidir.
  • Tırnakların üstünün törpüleme işlemi esnasında üstünde biriken tozlar ara ara silinirse, doğal tırnaklara ne zaman ulaşıldığı daha rahat gözlemlenir.
  • Tırnak çıkıntıları ortaya çıktığı zaman kalan jel ince bir tırnak törpüsüyle yeniden törpülenmelidir.
  • Törpüleme işlemi esnasında doğal tırnakların zarar görmemesi için törpüleme işlemi nazik ve kibar bir şekilde yapılmalıdır.
  • Jel tırnakların en rahat şekilde ve doğal tırnaklara herhangi bir zarar vermeden çıkarılması için bu işlemlerin takip edilmesi ihmal edilmemelidir.

Tırnak Makasıyla Jel Tırnak Kesilir mi?

Jel tırnakların tırnak makasıyla kesilip kesilmeyeceği de çok fazla araştırılan konular arasında bulunmaktadır. Jel tırnakların çıkartılması esnasında tırnak makası veya meral törpü kullanmamaya çok dikkat edilmelidir. Tırnak üstünde gerekli düzeltme işlemi yapılırken kâğıt törpü kullanılmalıdır.

Ayrıca tiner veya tiner benzeri kimyasal maddeler ile tırnakların temas etmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir. Özel üretim aseton içermeyen oje silici maddeler ise protez tırnaklarda kullanılmaktadır. Aseton içermeyen ojeyle tırnakların kenarına taşmış olan oje rahatlıkla silinebilmektedir.

Jel Tırnak Nasıl Kurutulur?

Üretimi özel bir maddeden yapılan jel tırnakların kurutulması içinde özel bir işlem gerekir. Jel tırnaklar özel UV kurutma ışığı kullanılarak kurutulmaktadır. Jel tırnağın kuruması için özel UV ışığının altında 2 ila 3 dakika kadar bekletilmesi gerekmektedir.

Jel tırnağın sağlam durması ve diğer tırnaklar ile eşit ebatlarda olması için en az üç kat jel sürülmesi ve her seferinde UV ışığında bekletilme süresinin birer dakika daha uzatılması gerektiği jel tırnak uygulamasında bilinmesi gereken en önemli hususlar arasındadır.