27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıCC krem nedir, ne işe yarar? CC krem önerileri neler?

CC krem nedir, ne işe yarar? CC krem önerileri neler?

Likit ten ürünlerinden biri olan CC krem, Color Correcting ya da Complexion Correcting anlamlarında kullanılmaktadır. Renk düzenlemeye ve cildi dengelemeye yarayan CC krem ne işe yarar? CC krem nasıl kullanılır? CC krem faydaları nelerdir? Cildinizde güzel bir etki yaratacak olan CC krem ile ilgili tüm bilinmeyenleri yazımızın devamında bilginize sunuyoruz.

İçerikleri

İnce bir yapıya sahip olan CC krem, ciltteki renk eşitsizliğini çok güzel bir şekilde kapatır. Zengin içerikli CC kremler cilt kusurlarını kapatırken cildin nefes almasını da sağlar. Hemen her kadının makyaj dolabında yer alan CC krem doğru bir şekilde sürüldüğü zaman elde edilen etki artmaktadır.

CC Krem Nedir?

BB kremin kullanımının yaygınlaşmasından sonra CC Krem nedir soruları da sorulmaya başlanmıştır. Güzellik ürünlerinin çeşitlerinin ve fiyatlarının arttığı günümüzde hemen her özelliği aynı anda sunan tek bir ürün almak daha mantıklı hale gelmiştir. Besleyici olması, güneş koruma faktörü içermesi ve kapatıcılık özelliği ile CC krem son dönemlerin en popüler cilt bakım ürünlerinden biridir.

Bir makyaj bazı olarak düşünebileceğiniz CC krem, cilt renginin daha aydınlık bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. CC krem, yağlı ve sivilceye yatkın ciltler için daha faydalıdır. CC kremlerde ışık yansıtan partiküller bulunmaktadır. Bu sayede cilde anında bir ışıltı kazandırmaktadır.

CC Krem Ne İşe Yarar?
CC Krem Ne İşe Yarar?

CC Krem Ne İşe Yarar?

Kozmetik sektörüne her gün yeni bir ürün kazandırılmaktadır. Bu ürünlerden biri olan CC krem ne işe yarar merak konusudur. Ciltteki kızarıklıklardan ve cilt lekelerinden şikayetçi olanlara özel olarak üretilen CC krem, renk tonunu dengelerken cilde fondöten kadar zarar vermez. İnce yapılı olduğu için genelde yaz aylarında daha çok tercih edilen CC krem, cildi zararlı güneş ışınlarına karşı korurken bir yandan da cilde bakım yapmaktadır.

Hafif formülü sayesinde dikkat çeken CC krem, cilt kusurlarını kapatırken cildi ağırlaştırmaz. Antioksidan ve GFK özelliklerine sahip olduğu için çok talep görmektedir. Cildin eşit tonda görünmesine yardımcı olan CC krem yağlı ciltlere iyi gelmektedir.

CC Krem Nasıl Sürülür, Uygulanır?

CC krem nasıl sürülür, uygulanır iyi bilinmelidir. Uygulama şeklinin yanlış olması, kremin etkilerini göstermemesine neden olabilir. İşaret parmağına iki üç damla kadar CC krem alınır. Alınan krem burna, yanaklara ve alın kısmına sürülür. Daha sonra sürülen krem dairesel hareketler ile cildin tamamına yedirilir.

CC Krem Hangi Cilt Tipleri İçin Uygundur?

Her bireyin cilt yapısı farklıdır. Bu nedenle her ürün her cilde iyi gelmez. Günümüzde bazı ürünler her cilt tipine uygun olarak üretilmektedir. Kullanacağınız üründen en iyi performansı sağlamak istiyorsanız, ilk olarak cilt tipinizi öğrenmeniz gerekmektedir. Cildiniz sabah temizliğinden sonra hemen yağlanıyorsa ya da saçlarınız bir gün yıkanmadığı zaman kirli görünüyorsa yağlı cilt tipine sahip olduğunuzu bilmeniz gerekir.

CC kremler hemen her cilt yapısına uygun olarak üretilmektedir. Ancak genelde yağlı cilt tipine sahip kişilerin CC krem kullanmaları önerilmektedir. İnce bir yapıya sahip olan CC kremin kapatıcılık özelliği daha yüksektir.

CC Krem Kuru Ciltler İçin Mi?

CC krem içerisinde BB kreme göre daha çok aktif bileşenler bulunmaktadır. Su bazlı bir ürün olan CC krem günlük hayatta çok rahat bir şekilde kullanılabilir. Kuru cilt yapısına sahip olan kişiler CC kremi makyaj bazı olarak kullanabilirler.

CC Krem Üzerine Fondöten Sürülür Mü?
CC Krem Üzerine Fondöten Sürülür Mü?

CC Krem Üzerine Fondöten Sürülür ?

CC krem üzerine fondöten sürülür sorusu birçok platformda cevabı aranan ilk sorulardan biridir. Uzmanların görüşüne göre, CC krem üzerine fondöten sürülebilir. Böylece CC krem kapatıcı ya da nemlendirici görevi üstlenmektedir.

CC Krem Altına Nemlendirici Sürülür ?

Birçok platformda aranan sorulardan biri de, CC krem altına nemlendirici sürülür sorusudur. CC krem, yapısı gereği nemlendirici özelliği taşımaktadır. Bu nedenle nemlendirici sürmeye gerek yoktur. Ancak nemlendirici sürmek isteyenler için de herhangi bir sakınca olmadığını belirtelim.

CC Krem Göz Altına Sürülür ?

CC krem yüz bölgesinde gözler hariç her yere sürülebilir. Bu sayede göz altı morluklarını gidererek daha genç ve fresh bir görünüme kavuşturur.

CC Krem Güneşten Korur Mu?

CC krem kullanan kişiler, CC krem güneşten korur mu öğrenmek isterler. Cilde orta oranda nemlendirme sağlayan CC krem, cildin güneş ışınlarına karşı korunmasına yardımcı olur.

CC Krem Sivilce Kapatır ?

Sivilce sorunu yaşamayan kadın yoktur. Bu sorunu fondöten ya da kapatıcılar ile ortadan kaldırmak isteyen kişiler, CC krem sivilce kapatır merak etmektedir. CC krem daha çok cilt tonunu eşitlemeyi sağlamaktadır. Bu nedenle iltihaplı sivilceleri tamamen kapatmaz ancak akne lekelerini ve sivilce kızarıklıklarını kapatarak beklenen etkiyi sağlar.

CC Krem Cilde Zarar Verir Mi?

Güzelleşmek isterken kötü bir sonuçla karşılaşmak istemeyen kişiler CC krem cilde zarar verir mi merak etmektedir. İçeriği temiz olan CC kremler cilde herhangi bir zarar vermez. Bazı firmalar CC kremlerin içerisine silikon eklemektedir. Bu durumda cildiniz zarar görebilir. İçeriğinin temiz olduğundan emin olduğunuz CC kremleri kullandığınız zaman herhangi bir yan etki ile karşılaşmazsınız.

CC Krem Yüze Zarar Verir Mi?

Bir önceki başlıkta da belirttiğimiz üzere, içeriği temiz olan CC kremlerin bir zararı yoktur. Ancak kullanım miktarlarına dikkat edilmelidir. CC kremleri nohut kadar sürdüğünüz de bile yeterli olmaktadır.

CC Krem Gözenekleri Tıkar ?

Nemlendirici özelliği taşıyan CC kremler cilde etkileyici bir yumuşaklık sağlasa da bazen gözenekleri tıkayabiliyor. Bu nedenle CC krem tercih ederken kaliteli ve temiz içerikli olmasına dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir.

CC Krem Önerileri Neler, Hangisi Daha İyi?
CC Krem Önerileri Neler, Hangisi Daha İyi?

CC Krem Önerileri Neler, Hangisi Daha İyi?

CC krem almadan önce CC krem önerileri neler, hangisi daha iyi sorusuna verdiğimiz yanıtı okursanız tercihinizde zorlanmazsınız. Yaptığımız araştırmalar sonucunda sektörün en iyi markalarının en iyi CC kremlerini sizler için aşağıda sıraladık:

La Roche Posay CC Krem

Hassas ciltlere bile uyum sağlayan La Roche Posay CC krem, listenin ilk sırasında olmayı hak eden kaliteli bir kremdir. Bu ürünü tek başına kullanabileceğiniz gibi fondöten ile makyaj bazı olarak da kullanabilirsiniz.

L’oreal Paris C’ést Magic CC Krem

Bir dünya markası olan L’oreal Paris, CC kremi ile de ön plandadır. İçeriğinde incir özü bulunan krem cildi 24 saat nemli tutmaya yardımcı oluyor.

Farmasi CC Krem

En iyi ve en kaliteli cilt bakım ürünlerini üreten Farmasi bir Türk firmasıdır. Üretmiş olduğu CC kremi ile dikkat çeken Farmasi, yağsız içeriğe sahip bu ürünü ile mükemmel bir görünüm kazandırıyor.

CC Krem Lekesi Nasıl Çıkar?

CC krem lekesi nasıl çıkar öğrenerek bu sorundan kurtulabilirsiniz. CC krem lekesini çıkarmak için lekenin üzerine tıraş köpüğü sıkarak çamaşır makinesinde ürünü yıkayın. Bir diğer yöntem ise bulaşık deterjanıdır. Bulaşık deterjanını sica su içerisine ekleyin ve lekeli ürünü bu suda 5 dakika kadar bekletin. Daha sonra çıkardığınız üründen lekeyi silebilirsiniz.

CC Krem Fiyatı Ne Kadar?

CC Krem fiyatı ne kadar diye aradığınız zaman farklı fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Her markanın kalitesine göre CC Krem fiyatı değişmektedir. Markaya göre 35 TL’den 250 TL’ye kadar CC krem bulunmaktadır.

CC Krem Yan Etkileri ve Zararları Neler?

Birçok faydası olmasına rağmen CC krem yan etkileri ve zararları neler merak konusudur. CC kremin cilde direkt olarak bir zararı yoktur. Ancak içeriğine silikon ya da yabancı maddeler eklenen CC kremler cilde zarar vermektedir. Onun dışında temiz içerikli CC kremlerin bir yan etkisi olmaz. Çok fazla kullanıldığı zaman gözenekleri tıkayabilen CC kremleri önerildiği miktarda kullanmalısınız.

CC Krem Pure Beauty Kullananların Yorumları Neler?

Her cilt tipine uygun olan Pure Beauty CC krem kullananlar ciltlerinin hafifliğinden bahsetmektedirler. Gözenekleri tıkamayan bu ürün eşsiz bir kapatıcılık özelliği taşımaktadır.

CC Krem BB Krem Farkı Nedir?