28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıPanthenol krem sivilceye iyi gelir mi, ne işe yarar?

Panthenol krem sivilceye iyi gelir mi, ne işe yarar?

İçeriğinde Pro-vitamin B5 bulunan Panthenol krem, cildin daha nemli, pürüzsüz ve yumuşak kalmasını sağlayan etkili bir kremdir. Doğal bir içeriğe sahip olan Panthenol kremin kullanıcı sayısı oldukça fazladır. Kremi düzenli kullanarak faydalarını gören kişiler, Panthenol kremin etkisini kısa sürede gösterdiğini belirtmektedir. Cildine önem verenlerin tercihi olan Panthenol krem nedir, içerisinde neler vardır, ne işe yarar, nasıl kullanılır? Panthenol krem ile ilgili aklınıza takılan sorunların yanıtlarını ve daha fazlasını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İçerikleri

Deride çeşitli nedenlerle oluşan yanık ve yara gibi durumlarda Panthenol krem kullanılması önerilmektedir. Doğal bir krem olsa da, doktora danışmadan Panthenol kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Etkisini kısa sürede gösteren Panthenol’ün düzenli kullanımı çok önemlidir. Doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullandığınız zaman cildinizdeki farklılığı kısa sürede gözlemleyebileceksiniz.

Panthenol Krem Nedir?

Son dönemlerde çeşitli forum sayfalarında Panthenol krem nedir sorusunun sıkça sorulduğunu görüyoruz. Panthenol kremin etkili olması bu kadar çok araştırılmasının en önemli sebebidir. 120 gramlık tüplerde satılan Panthenol el, yüz ve vücut kremi olarak satılmaktadır. Cildi dış etkenlere karşı koruyan Panthenol kremin nemlendirici etkisi de bulunmaktadır. Hızlı emilen bir özelliği olduğu için cildi hemen rahatlatarak kişiye bir ferahlık hissi vermektedir.

Tüm cilt tiplerine uygun olan Panthenol her gün kullanılabilir. İhtiyaç duydukça kullanılabileceği söylenen Panthenol kremi online satış sitelerinden temin edebilirsiniz. Doğal içerikli olduğu için herhangi bir yan etkisinin olmadığı belirtilmektedir. Ancak içeriğindeki doğal ürünlere karşı bir alerjiniz olduğunu biliyorsanız, Panthenol’ü kullanmadan önce doktorunuza danışmanız daha doğru olacaktır.

Panthenol Krem İçeriği Nedir?

Panthenol doğal içerikli bir vücut kremidir. Ancak doğal olsa da, kullanıcılar tarafından Panthenol krem içeriği nedir merak edilmektedir. Panthenol kremin içeriğinde aynı sefa yağı bulunmaktadır. Cilt dostu olan aynı sefa yağı ile cildiniz doğal bir nem dengesine kavuşacaktır. Kremin içeriğinde Provitamin B5’de bulunmaktadır. Bu vitamin sayesinde cildiniz nemleneceği için yumuşayacaktır. Özellikle soğuk havalarda çatlayan cildiniz için oldukça etkilidir.

Panthenol Krem Ne İşe Yarar?
Panthenol Krem Ne İşe Yarar?

Panthenol Krem Ne İşe Yarar?

Panthenol krem ne işe yarar öğrendikten sonra bu kremden vazgeçemeyeceksiniz. Cilt onarıcı bir krem olan Panthenol birçok bölgede kullanılabilmektedir. Etkisini çok kısa sürede gösteren Panthenol kremin kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir:

  • Deri yarası ve yanıkları
  • Güneş yanıkları
  • Derideki hafif sıyrıklar
  • Tüm pişikler
  • Emziren annelerin meme bakımı
  • Meme çatlakları
  • Yatmak zorunda kalan hastalarda meydana gelen yatak yaraları
  • Anüsteki çatlak
  • Derinin onarılması

Panthenol Krem Nasıl Kullanılır?

Panthenol kremin kullanımı konusunda net bilgiler edinmeniz önemlidir. Doğru ve düzgün kullanım sayesinde cilt sorunlarınızdan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Ciltte oluşan yara ve yanık tedavileri için Panthenol merhemi gün içinde gerekli gördüğünüz kadar kullanabilirsiniz. Emziren annelerin zamanla göğüslerinde oluşan çatlak ve yaralar için her emzirme sonrası kullanılabilir. Ancak bebeği emzirmeden önce göğüs ucunun temizlenmesi önerilmektedir. Bebeklerde oluşan pişiklerde ise bez değişimleri sırasında Panthenol merhem kullanılabilir.

Panthenol Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Panthenol krem doğal içerikli bir kremdir. Emziren anneler tarafından kullanılabilmektedir. Ancak hamilelik döneminde kullanılan Panthenol merhemin bebeğe herhangi bir etkisi olduğuna dair rapor edilen bir durum yoktur. Bu nedenle her ihtimale karşı doktora danıştıktan sonra kullanılması önerilmektedir.

Panthenol Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Cilde sürüldüğü zaman cilt yüzeyinde ince bir tabaka oluşturan Panthenol merhem, cildi korumaya alır. Panthenol krem sivilcelere ve iltihaplı sivilcelere iyi gelir. Düzenli kullanım ile sivilceler zamanla sönmektedir.

Panthenol Krem Yüze Sürülür Mü?
Panthenol Krem Yüze Sürülür Mü?

Panthenol Krem Yüze Sürülür Mü?

Bazı kremlerin cilde yan etkileri olduğu için Panthenol krem yüze sürülür mü diye çekinen çok kişi vardır. Bu kişilerin çekinmesine hiç gerek yoktur. Çünkü Panthenol merhem el, yüz ve vücut kremidir. Yüzde meydana gelen sorunlar için Panthenol krem kullanılabilir.

Panthenol Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Vajina bölgesinde meydana gelen kaşıntı veya tahriş için Panthenol krem kullanılabilir. Yumuşatıcı ve iyileştirici bir etkisi olan Panthenol merhem, bu bölgede yaşanan sorunları tedavi etmektedir. Panthenol merhemi vajina çevresine ince bir tabaka halinde sürebilirsiniz.

Panthenol Krem Fiyatı Kaç Lira?

Etkisi kanıtlanmış olan Panthenol krem fiyatı kaç lira önemli bir konudur. Panthenol fiyatları 20 – 40 TL arasında değişmektedir. Birçok online satış sitesinde satışa sunulan Panthenol merhemi bu sitelerden temin edebilirsiniz.

Panthenol Krem Yan Etkileri Neler?

Cilt onarıcı bir krem olan Panthenol krem, cildin kendini yenilemesine yardımcı olmaktadır. Yan etkileri son derece az olan Panthenol merhemin fazla kullanımı ile yan etki oluşabilmektedir. Önerildiği şekilde kullanıldığı zaman herhangi bir yan etkisi görülmemiştir. Cildi çok hassas olan kişilerde görülebilecek bazı yan etkiler şunlardır:

  • Yanma
  • Tahriş
  • Kızarıklık
  • Döküntü
  • Nefes almada güçlük
  • Kaşıntı

Panthenol Krem Kullananların Yorumları Neler?

Panthenol krem kullananların yorumları neler merak ediyor musunuz? Krem hakkında yapılan yorumları öğrendiğiniz zaman Panthenol merhemi kullanıp kullanmama konusunda kararınızı netleştirebileceksiniz. Panthenol krem kullananların yorumlarına bakıldığı zaman kremin olumlu etkilerinden bahsedildiği görülmektedir. Doğal olan kremin herhangi bir yan etki yapmadığını söyleyen kullanıcılar, düzenli ve gerektiği kadar kullanıldığı zaman kremin etkilerini en kısa zamanda gördüklerini belirtmişlerdir.

Sivilce İzleri Nasıl Geçer?