Ana SayfaKadınSaç BakımıArgan yağı saç dökülmesini engeller mi, saç çıkarır mı?

Argan yağı saç dökülmesini engeller mi, saç çıkarır mı?

Saç bakımı denildiği zaman akıllara ilk gelen yağlardan biri olan argan yağı, omega açısından zengin bir özelliğe sahiptir. Fas’taki Argonia Spinosa çekirdeklerinden elde edilen argan yağını piyasada saf halde bulmak mümkündür. Özellikle son dönemlerde çok sık tavsiye edilen argan yağının ne gibi faydaları bulunmaktadır?

İçerikleri

Sıvı altın olarak adlandırılan argan yağının hem saçlara hem de cilde inanılmaz faydaları bulunmaktadır. İçeriğinde omega dışında A ve E vitamini barındırması, bu yağın sağladığı yararı artırmaktadır. Farklı şekillerde kullanılabilen argan yağı, alternatif tıpın vazgeçilmezlerindendir.

Argan Yağının Saça Faydaları Neler?

Cilt bakımında tercih edilen argan yağının saça faydaları neler? Bu faydalardan yararlanmak maksimum oranda faydalanmak için doğru kullanım çok önemlidir. Saçı ağırlaştırmayan argan yağının saçlara parlaklık verme özelliği bulunmaktadır. Şifa olarak bilinen argan yağının saçlara olan faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Saçların parlak görünmesine yardımcı olur.
  • Saçtaki boyanın uzun süre kalmasını sağlar.
  • Saç diplerini besleyerek saçların daha gür görünmesine yardımcı olur.
  • Saçların sağlıklı olarak uzamasını sağlar.
  • Saçların daha kolay şekil almasını sağlar.
  • Saç kırıklarını onarır.
  • Kuru saçları nemlendirir.
  • Kepek oluşumuna engel olur.
  • Saç dökülmesini azaltır.
  • Maşa ve düzleştirici gibi yüksek ısıya sahip ürünlerin saça zarar vermesini engeller.
  • Saçların uzamasını hızlandırır.

Argan Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Argan yağı saça nasıl uygulanır öğrenirseniz, bu yağın faydalarından daha çok yararlanabilirsiniz. Argan yağının saçlara uygulanmasında iki yöntem öne çıkmaktadır. Duşa girmeden önce avucunuza alacağınız argan yağı ile saçlarınıza masaj yapabilirsiniz. Daha sonra saçlarınızı streç film ile sararak yarım saat bekletin ve yıkayın.

Diğer yöntemde ise, duş sonrasında argan yağı ile saçlarınıza masaj yapabilirsiniz. Bu aşamada nemli olması gereken saçlarınıza çok fazla argan yağı sürmeniz önerilmez. Fazla yağ kullanımı saç yapısını bozarak saçın daha hızlı yağlanmasına neden olur.

Argan Yağı Saç Dökülmesini Engeller Mi?

Günümüzde saç dökülmesi sorununu yaşayan hem erkek hem de kadın birçok kişi bulunmaktadır. Argan yağının saça olan etkisini öğrenen kişiler, bu yağın saçların dökülmesini engelleyip engellemediğini merak ederler. Saçın yapısını gürleştiren argan yağı, saçları dış etkenlere daha dayanıklı hale getirir. Saçlı deriye argan yağı ile düzenli olarak yapılan masaj sayesinde saç dökülmesi azalmaktadır.

Argan Yağı Saç Çıkarır Mı?

Saç dökülmesi sorunu yaşayanların gözdesi olan argan yağı saçların dökülmesini engellemektedir. Bununla beraber argan yağı saç çıkarır mı sorusunun cevabı da merak edilmektedir. İçeriğindeki vitamin ve mineraller yönünden zengin olan argan yağı yeni saçların çıkmasına yardımcı olur. Ancka bu noktada tamamen doğal argan yağının kullanıldığına dikkat edilmelidir.

Argan Yağı Saçı Gürleştirir Mi?

Saç dökülmesine iyi gelen ve yeni saçların çıkmasını sağlayan argan yağının saçları gürleştirme özelliği de bulunmaktadır. Tamamen saf olarak üretilen argan yağı saçların daha hacimli ve gür görünmesini sağlar. Argan yağı ile günde bir kere saçlarınıza bakım yaparak bu etkiden yararlanabilirsiniz.

Argan Yağı Saçı Düzleştirir Mi?

Kıvırcık saç şekline sahip olan kişiler, saçlarına doğru bakımı yapmadıkları zaman kuruma ve kabarma sorunu ile karşı karşıya kalırlar. Bu durumdan kurtulmanın en kolay yolu argan yağı kullanmaktır. Çünkü argan yağı saçı düzleştirir ve saçın elektriklenmesini önler. Ayrıca saçlarda keratin bakım etkisi yaratarak düz görünüme yardımcı olur.

Argan Yağı Saçı İnceltir Mi?

Saçları faydası saymakla bitmeyen argan yağının saçları inceltici bir etkisi yoktur. Saçları besleyen ve onaran argan yağı ile saç renginde açılma görülebilir. Ayrıca saç köklerini ve tellerini derinlemesine besleyen argan yağı saç tellerinin kalınlaşmasına yardımcı olur.

Argan Yağı Saçları Döker Mi?

Argan yağı kırılarak dökülen saçlara iyi gelmektedir. Saç köklerini besleyen argan yağının saç dökülmesini önleyerek yeni saç çıkardığından bahsetmiştik. Bu bilgiler doğrultusunda argan yağının saç dökmediğini söyleyebiliriz.

Argan Yağı ile Saç Rengini Koyulaştırma

Saç rengi kişinin ifadesini ve dış görünümünü etkilemektedir. Bu nedenle cilt rengine uygun saç rengi tercih dilmesi önerilmektedir. Saçlarının rengini çok açık bulan kişiler argan yağı ile saç rengi koyulaştırma yöntemlerini araştırmaktadırlar. Saçlara canlılık kazandıran argan yağı, mat görünen saçlara parlaklık verse de saç rengini koyulaştırma gibi bir özelliği bulunmamaktadır.