18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınSaç BakımıSaç tebeşiri nasıl kullanılır, uygulanır? Hemen çıkar mı?

Saç tebeşiri nasıl kullanılır, uygulanır? Hemen çıkar mı?

Saç tebeşiri, kimyasal ürün kullanmaya gerek kalmadan saçların istenildiği şekilde renklendirilmesine yarayan bir üründür. Son dönemlerde çok popüler olan saç tebeşiri birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. İlk zamanlarda yurt dışında popüler olan bu ürün zamanla ülkemizde de kapış kapış satılmaya başlamıştır. Peki, saç tebeşiri nedir? Saç tebeşiri ne işe yarar? Saç tebeşiri nasıl kullanılır? Tüm soruların yanıtını yazımızın devamında bulabileceksiniz.

İçerikleri

Saçları çok kısa bir zaman dilimi içerisinde istenildiği renge dönüştüren saç tebeşiri kullanımı çok kolaydır. Kırtasiyelerde satılmakta olan pastel ve kuru boyaya çok benzeyen saç tebeşiri bir anlamda boyadır. İnternet üzerinden satın alabileceğiniz saç tebeşiri tekli olarak satıldığı gibi 12’li ve 24’lü olarak da satılmaktadır. Özellikle kalıcı renk bırakmaması özelliği ile ilgi çeken saç tebeşiri hakkında merak ettiklerinizi özenle hazırladık.

Saç Tebeşiri Nedir, Ne İşe Yarar?

Saçların kısa sürede rengârenk olmasını sağlayan saç tebeşiri nedir, ne işe yarar konusunu sizlere detaylı olarak aktaracağız. Genelde genç kadınlar tarafından tercih edilen saç tebeşiri, saçların belli bir kısmının istenildiği renge boyanmasını sağlar. Ayrıca bu boyalar kişi istediği zaman kolayca çıkabilmektedir. Bu nedenle saç tebeşirinin kullanıcısı oldukça fazladır. Saç tebeşiri bir anlamda saç spreyi gibidir.

Saç tebeşirinin saç boyalarından en önemli farkı, istenildiği zaman sprey boyalarda olduğu gibi saçlardan tamamen temizlenebilmesidir. Aynı saç renginden sıkılan ve hayatına saçları ile bir renk katmak isteyen kişiler için saç tebeşiri çok ideal bir tercih olacaktır. Kendine stil kazandırmak isteyen kişiler saç tebeşiri ile saçlarını diledikleri renge boyayabilirler. Saç tebeşirleri suya dayanıksızdır. Bu nedenle bir kere yıkamada saçlardan temizlenmektedir.

Saçlara herhangi bir zararı olmayan geçici boya saç tebeşiri, birçok farklı marka tarafından üretilmektedir. Renk renk ve göz alıcı renkli paletleri ile satışa sunulan saç tebeşiri ilk anda dikkatleri üzerinize çekmenize yardımcı olur. Saçları ile bir yenilik yapmak isteyen kişiler, saç tebeşiri sayesinde kuaföre gitmeden bu isteklerini yerine getirebilirler. Fiyatı çok yüksek olmayan saç tebeşirini online satış sitelerinden alarak saçlarınıza renk katmaya başlayabilirsiniz.

Saç Tebeşiri Nasıl Kullanılır?
Saç Tebeşiri Nasıl Kullanılır?

Saç Tebeşiri Nasıl Kullanılır?

Birçok kullanıcıya sahip saç tebeşiri nasıl kullanılır konusunda bilgi sahibi olmayan çok fazla kişi vardır. Saç tebeşiri kullanırken dikkat edilmelidir. Bunun dışında saç tebeşirinin kullanımı çok zor değildir. Uygulamaya başlamadan önce saçlarınızda görmek istediğiniz renkteki saç tebeşirini temin etmelisiniz. Daha sonra saçlarınızı yıkayarak kurulamalısınız. Çünkü saç tebeşiri temiz saçlarda çok daha güzel ve havalı durmaktadır.

Saçlarınızı boyarken etrafa sıçramaması için işlemi banyoda yapmanız ve üzerinize bir havlu örtmeniz önerilmektedir. Saç tebeşirini suyun içerisinde ıslatın ve saçlarınızın boyamak istediğiniz kadarını tutamlar şeklinde ayırın. Bu aşamada toka da kullanabilirsiniz. Islatmış olduğunuz saç tebeşirini saçlarınıza aşağıdan yukarıya şeklinde sürün. Boyama işlemi bittikten sonra saçlarınızı kurutma makinesi ile kurutabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızın kendi kendine kurumasını da bekleyebilirsiniz. Saçlarınız kuruduktan sonra saç düzleştiricisi ile saçlarınızı düzleştirdiğiniz zaman renk daha parlak ve doğal duracaktır.

Saç Tebeşiri Koyu Saça Nasıl Uygulanır?

Saç tebeşiri kıvırcık, düz, kısa, uzun tüm saç tiplerinde kullanılabilen bir tür boyadır. Saç tebeşirinin koyu saç renklerine uygun renk tonları da vardır. Saç tebeşiri koyu renk saçlara uygulanırken saçların ıslatılması gerekmektedir. Açık renkli saçlarda rengin kalıcılığını önlemek için saçların ıslatılmaması ve kuru haldeyken saç tebeşirinin sürülmesi gerekir. Ancak koyu renkli saçlarda saç tutamları ıslatıldıktan sonra saç tebeşiri sürülmelidir.

Saç Tebeşiri Hemen Çıkar Mı?

Birçok kişi saç tebeşiri hemen çıkar mı diye tereddüt etmektedir. Radikal değişiklikler ile saçlarını çok renkli bir hale dönüştüren kişiler, bu renkten sıkıldıklarında rengin saçlarından çıkmasını isterler. Saç tebeşirinin suya dayanıklılığı hiç yok denecek kadar azdır. Bu nedenle saçlarınızı yıkadığınız anda saç tebeşiri çıkar. Ayrıca yağmurlu havalarda yağmur saçlarınıza geldiği zaman da saç tebeşiri akmaktadır. Bu durumu göz önüne alarak kullanmalısınız.

Saç Tebeşiri Kaç Gün Saçta Kalır?

Saç tebeşiri pratikliği sebebi ile birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Saçlarını saç tebeşiri ile boyayan kişiler, saçlarında bu boyayı en fazla 1–2 gün tutabilirler. Saç tebeşirinin kalıcılığı çok azdır. Bu nedenle uzun süreli saçta durmaz.

Saç Tebeşiri Nasıl Yapılır Evde?
Saç Tebeşiri Nasıl Yapılır Evde?

Saç Tebeşiri Nasıl Yapılır Evde?

Saçlarına ufak dokunuşlarla kısa sürede renk katmak isteyen ancak bunun için saç tebeşiri satın almak istemeyen kişiler, saç tebeşiri nasıl yapılır evde araştırmaktadır. Hem erkeklerin hem de kadınların kullanımına uygun olan saç tebeşiri evde kolay bir şekilde yapılabilir. Evde saç tebeşiri yapabilmek için gerekli olan malzemeler şunlardır:

  • Yağsız pastel boya veya tebeşir
  • Su
  • Saç düzleştiricisi
  • Havlu
  • Plastik eldiven

Bir miktar su ısıtılır ve kaynamadan ocaktan alınır. Saçların boyanacak olan kısımları ayrılır. Saçlar sıcak su ile ıslatılır ve yağsız pastel boya ile yavaşça boyanır. Yağlı olması nedeni ile boyanması zor olacaktır. Bu nedenle saçlarınızı çok ince tutamlara ayırarak boyamalısınız. Evde saç tebeşiri yaparken suyun soğuk olmamasına ve boyanın kaliteli olmasına dikkat edilmelidir.

Saç Tebeşiri Yıkanınca Çıkar Mı?

Saç tebeşirinin bu kadar çok tercih edilmesinin en önemli nedeni, kısa sürede saçların istenildiği renge boyanabilmesi ve istenildiği anda boyanın yıkanabilmesidir. Yani saç tebeşiri yıkanınca saçlardan anında çıkmaktadır. Bu konuda herhangi bir tereddüdünüz olmasın.

Saç Tebeşiri Ne Kadar Dayanır?

Saç tebeşirinin dayanıklılık süresi çok kısadır. Bu nedenle birkaç gün içerisinde saç tebeşirinin rengi akmaktadır. Yıkanıldığı anda çıkan saç tebeşiri yağmurdan da etkilenerek çıkmaktadır.

Saç Tebeşiri Nasıl Çıkar?

Saç tebeşirinin kullanımı kadar saçlardan çıkarılması da kolaydır. Saç tebeşirini temizlemek için herhangi bir boya temizleyici kimyasala, limona ya da karbonata ihtiyacınız yoktur. Saçlarınızı şampuanınızla yıkadığınız zaman saç tebeşiri saçlarınızdan çıkacaktır.

Saç Tebeşiri Ne Kadar Sürede Çıkar?

Saç tebeşiri şampuanla yıkandığı anda saçlardan çıkmaktadır. Dayanıklılık süresi ise en fazla 1 – 2 gündür. 1 – 2 gün sonunda saç tebeşiri çıkmaktadır.

Saç Tebeşiri Siyah Saça Olur Mu?
Saç Tebeşiri Siyah Saça Olur Mu?

Saç Tebeşiri Siyah Saça Olur Mu?

Saç tebeşiri tüm saç renklerine ve modellerine olmaktadır. Yalnızca siyah saçlara saç tebeşiri uygularken saçın ıslatılması gerekmektedir. Ayrıca koyu renk tonuna uygun saç tebeşiri tercih edilmelidir.

Saç Tebeşiri Saça Zarar Verir Mi?

Saç tebeşirinin saçlara herhangi bir zararı yoktur. Ancak yine de dikkat edilmeli ve sürekli kullanılmamalıdır.

Saç Tebeşiri Saç Döker Mi?

Saç tebeşirinin saçları döktüğüne dair herhangi bir araştırma ya da bulgu yoktur.

Saç Tebeşiri Fiyatları Neler?

Birçok kişi tarafından heyecanla kullanılmak istenen saç tebeşiri fiyatları neler merak edilmektedir. Saç tebeşiri çeşitli markalar tarafından üretilen ve online satış sitelerinde satışa sunulan bir üründür. Her markanın farklı sitelerde fiyatları değişiklik gösterebilmektedir. Ancak ortalama olarak 24’lü saç tebeşirinin fiyatı 80 TL’dir.

Saç Tebeşiri Kullanıcı Yorumları Neler?

Saç tebeşiri kullanıcısı oldukça fazladır. Kullanmaya çekinen kişi sayısı da az değildir. Saç tebeşirini kullananların yorumları bu nedenle çok önemlidir. Saç tebeşirini kullanan kişiler, saç tebeşirin pratikliğinden ve kolaylığından duydukları memnuniyeti belirtmişlerdir. Ayrıca kullanım sonrasında saç tebeşirinin saçlardan kolay bir şekilde temizlendiğini de belirterek saç tebeşiri kullanmayı düşünenlere bu ürünü önermektedirler.

Saç Tebeşiri İle Saç Boyama