24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkSpor / Egzersiz30 dakikada 300 kalori nasıl yakılır?

30 dakikada 300 kalori nasıl yakılır?

İçerikleri

Neler Okuyacaksınız?

Günümüzün en önemli sağlık sorunları arasında obezite de yer almaktadır. Bu nedenle olacak ki günümüzde kilo vermek isteyen insanların sayısı bir hayli fazladır. Kilo vermek için ise günlük alınan kaloriden daha fazlasını yakmak gerekiyor. Bu ise hiç kolay bir iş değildir. Öncelikle spor, egzersiz, yürüyüş vb. faaliyetler için vakit ayırmak gerekiyor. Kendimize vakit ayıramadığımız bir dönemde bu işlere vakit ayırmak neredeyse imkansız. Böyle bir ortamda sadece 30 dakikada 300 kalori yaktıracak yöntemleri sizin için araştırdık.

Spor salonlarına giderek spor yapmaya vakit ayıramayan birçok insan, evlerine aldıkları spor aletlerinde kardiyo yaparak kalori yakmaya çalışmaktadır. Peki 30 dakikada 300 kalori yakmak mümkün mü? 30 dakikada 300 kalori nasıl yakılır? Bu sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Öncelikle şunu bilmek gerekir ki antrenman yaparken her bünyenin, kendine göre bir zorluk derecesi vardır. Buna RPE adı verilir. Bu zorluk derecesini kişinin spor yaparken zorlandığı nokta olarak da düşünebiliriz.

KİLO VERMEK İÇİN 1000 KALORİLİK DİYET PLANI

Koşu Bandı

Yarım saat içerisinde 300-350 aralığında kalori harcamak için 5 dakikalık tekrarlar halinde 6 bölümde çalışabilirsiniz.

İlk dakikada yürüyüşe başlarken eğimsiz tempolu ve rahat bir hızı tercih edin. Bu yürüyüş esnasındaki zorluk derecesinin yanınızda biriyle rahatlıkla muhabbet edecek seviyede olmasına dikkat edin. Yürüyüş esnasında koşu bandının eğimini her 15-20 saniyede bir yüzde 1 artırın.

İkinci bir dakikada da koşu bandının eğimini her 15-20 saniyede bir artırmayı sürdürün. Bu aşamada zorluk derecesinin yanınızdaki bir kişi ile rahatlıkla muhabbet edemeyecek seviyede olmasına dikkat edin.

Son 3 dakikada ise eğime hiç müdahale etmeden yürüyüş temponuzu yanınızdaki bir kişi ile rahatlıkla sohbet edecek seviyede ayarlayın.

5 dakikayı doldurduktan sonra aynı işlemi tekrardan yarım saat dolana kadar uygulayın.

HANGİSİ DAHA HIZLI ZAYIFLATIR, YÜRÜMEK Mİ, BİSİKLET SÜRMEK Mİ?

Bisiklet Sürme

İlk 5 dakika boyunca bisikleti kullanma hızınız, yanınızdaki ile rahatlıkla muhabbet edecek kadar olsun.

Daha sonraki 2 dakikada direncinizi 30 saniyede bir artırarak zorluk derecenizi yanınızdaki ile rahatlıkla muhabbet edemeyecek seviyeye getirin. Hatta nefes nefese kalacak kadar pedalı hızlı çevirebilirsiniz.

Sonraki 2 dakikada zorluk derecenizi 30 saniyede bir azaltın. Zorluk derecenizi pedalı rahatlıkla çevirebilecek seviyeye indirebilirsiniz.

Son 1 dakikada ise bisikletin direncini yükselterek pedalları nefes nefese kalacağınız bir zorluk seviyesinde çevirebilirsiniz.

10 dakikayı doldurduktan sonra 3 tekrar yaparak 30 dakikalık süreyi doldurun.