24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkSpor / EgzersizKarın kası yaparak daha sağlıklı ve fit görünebilirsiniz

Karın kası yaparak daha sağlıklı ve fit görünebilirsiniz

İçerikleri

Karın kası yapmak isteyenlerin sabah uyanır uyanmaz su içmeleri çok önemlidir. Güne ılık su ile başlayanların metabolizması içmeyenlere oranla %24 oranında daha iyi çalışmakta olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. Karın kaslarını çıkarmanın yolları arasında günde 3 litre su içmek ve kahvaltı etmekten geçiyor.

Sağlıklı Yaşam ve Egzersizin Önemi

Herkesin mide kası olduğunu bilmesi gereklidir. Ancak kimimizin mide kasları yağ tabakasının arkasında görünmezken kimimiz daha sağlıklı ve sıkı bir duruş sergiler. Bunun yolu ise doğru planlanmış bir kardiyo egzersizinden geçiyor. İlk 10 dakika süresince yapılan egzersiz karbonhidratları yakmamızı sağlıyor. Bu ısınma çalışması;

  • Koşu,
  • İp atlama,
  • Bisiklet sürme ve
  • Kürek çekme olabilir.

Bu süre zarfında depolanan yağlar henüz yakılmaya başlamadığı için bu kadar kısa bir süre hedeflenen çalışma için yeterli olmayacaktır.

Hızlı Yağ Yakımı Nasıl Sağlanır?

Kardiyo çalışmalarından istenen sonucun alınması için her gün en az yarım saat düzenli egzersiz yapılması gerekmektedir. Hızlı yağ yakımı yapmak isteyenlere yapılan öneri ise bir gün sıkı bir çalışma bir gün dinlenme üzerine kurgulanmalıdır. Haftada en az üç gün düzenli spor yapmak vücut sağlığı açısından son derece önem taşımaktadır.

Karın kaslarını çıkarmanın yolları son derece basit ve evde uygulanmaya da müsaittir. Karın kaslarını çıkarmak kolay olduğu kadar yağlanmaya müsaitlik açısından da son derece uygundur. Belirgin bir kas yapısına sahip olmak isteyenler yaptıkları sporu ölçülü bir diyetle tamamlamak zorundadır. Bu da işin aslında en zor kısmıdır. Ancak karın kası kiloya rağmen belirginliğini sürdürebilir. Bu işe yeni başlayanlara yapılan öneri ise protein diyeti ile kilo verirken kasları da beslemek olacaktır.

Yan Karın Kası Çalışmaları

Yan karın kasları egzersizleri baklavaların daha güzel ve net görünmesi için zorunludur. Yan karın kası çalışmaları ihmal edildiği takdirde istenen sonuca ulaşılamaz.

  • Mekik hareketi zor olsa da üst karın kaslarının gelişebilmesi için mecburidir.

Karın kaslarını çıkarmanın yolları arasında sayılan mekik hareketinin yavaş yapılması önerilmektedir. Alt karın kaslarını çalıştırmak için önerilen hareket ise havada bisiklet çevirmedir. Bu esnada eller baş altında veya yanlarda da durabilir. Twist denen hareket belden aşağısı sabitken belden yukarısının çevrilmesi veya tam tersi olarak adlandırılır.

  • Yan karın için sabit duruş hareketi terlemeden de egzersize devam edebileceğiniz bir yöntemdir.
  • Terlemeden yapılabilecek bir diğer egzersiz çeşidi ise plank duruşudur.

Protein diyetinde en önem taşıyan konu ise pişirme yöntemidir. Buharda, fırında, ızgarada pişirme teknikleri ve buğulama yöntemi en çok tercih edilen pişirme yöntemleri olmalıdır. Kesinlikle kişiye özel olarak hazırlanması gereken diyet programının konu hakkında bilgi birikimine sahip diyetisyenler tarafından yapılması önerilir. Protein diyeti uygulanırken yapılacak düzenli spor çalışmaları istenen hedefe daha kolay ulaşılmasının en büyük destekçisi olacaktır.