28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyet2 haftada göbek eritmek mümkün mü? Neler yapılmalı?

2 haftada göbek eritmek mümkün mü? Neler yapılmalı?

2 haftada göbek eritmek erkek kadın herkesin ortak hayali. Pekiyi 2 haftada göbek eritmek mümkün mü? İşte cevabı..

İçerikleri

2 haftada göbek eritmek zor olsa da imkansız değildir. Pekiyi, göbek yağlarını eritmenin en kolay ve zahmetsiz yolu nedir? Bu yazıda en etkili yolları göstererek 2 haftada göbek yağı eritmek için gerekenleri anlatacağız. Ancak, göbek eritmek için bu makalede yazan bilgileri aynen uygulamanız gerekiyor. Yağlar, ilk önce göbekte ve bel çevresinde birikirler, ama yağları eritirken tüm vücuttan eksilme orantılı olarak gerçekleşir. En kolay yağ toplayan bölge göbektir. En zor yağ eritilecek bölge yine göbek bölgesidir.

2 haftada göbek eritmek için öncelikle yediklerinize çok dikkat edeceksiniz. Kalori miktarını azaltmak; vücudun asgari olarak harcayacağı günde 2.000 kalori değerini etkilemez. Siz, hiçbir şey yemezseniz dahi, vücut, kendisi için ortalama 2.000 kalori harcayacaktır. Hücrelerin enerji ihtiyacını karşılamak için; vücudun ilk başvurduğu kaynak, yağlar değildir. Karbonhidratlardır. Vücutta bu kaynak tükenirse bu kez yağ yakmaya başlanır. Ancak siz, karbonhidrat alımını kısıtlamazsanız, istediğiniz kadar spor yapın yine de yağları eritemezsiniz.

2 Haftada Göbek Erir mi?

2 Haftada Göbek Erir mi?

Sebze ve protein ağırlıklı beslenerek, egzersiz yaparak 2 haftada göbek yağlarından kurtulabilirsiniz.

Bol miktarda sebze tüketin;

Bol miktarda sebze, metabolizmayı daha hızlı çalıştırır, bol su ile desteklenirse hem tok tutar hem yağ yakmayı hızlandırır.

Sağlıklı beslenin;

Yumurta, yoğurt, balık, tavuk ve mercimek, 2 hatalık süreçte kurtarıcı olacaktır. Bu arada yeterli miktarda D vitamini ve kalsiyum da almak için, süt tüketin, günde 10 dakika güneş ışığı alın. Sadece 2 haftalığına rafine şekeri ve buğday ekmeğini kesin. Bu dünyanın sonu değildir, sadece 14 gün için bu fedakarlığı yapmanızı öneriyoruz.

2 hafta işlenmiş besin tüketmeyin;

2 hafta boyunca konserve, çerez, sucuk vs… işlenmiş hiçbir besini tüketmeyin. Bu süreçte avokado, zeytinyağı, çia tohumu, kabuklu yemişler gibi sağlıklı yağ kaynakları barındıran besinleri tüketin.

Öğün aralarında meyve yiyin;

2 haftalık süreçte, atıştırmalık olarak, öğün aralarında mutlaka bir meyve tüketin. Kan şekeri dengesinin sağlanması, sağlık için çok önemlidir. Bu yüzden karbonhidratları tamamen kesmek zararlıdır. Bu 2 haftalık süre içinde, gazlı ve şekerli her tür yapay besini reddedin.

Porsiyonlarınızı küçültün;

Yemek porsiyonlarınızı yarı yarıya indirin.

Mutlaka yürüyüş yapın;

Bu süreç sadece 2 hafta sürecektir, her gün sabah 40 dakika, akşam 40 dakika yürüyüş yapın. Yürüyüşten sonra güzel bir duş alın. Rahatlatıcı müzik eşliğinde dinlenin. 2 hafta sonra dümdüz bir karna sahip olacağınızı imgeleyin. Yalnız yürümek istemiyorsanız yanınıza cep telefonunuzu ve suyunuzu alın. Bir şeyler dinleyerek yürüyün.

Egzersizleri ihmal etmeyin;

Her gece yatarken; sırt üstü uzanmış halde her iki ayağınızı ilk gün 10 kez kaldırıp indirin. Sonraki gün 15 kere, sonraki gün 20 kere şeklinde devam edin. Sabah kalktığınızda da aynı egzersizi yapın.

2 Hafta Göbek Yağlarını Eritmek İçin Tüyolar

Göbek çok aşırı yağlanmadıysa, 2 hafta içinde belirgin bir yağ yakma başarısı gösterebilirsiniz. Bunun sırrı, daha az yemek daha çok hareket etmek ve her gün bol su içmektir. Su içilmezse yağ erimez. İşlenmiş gıdalar ve şekerler tüketilirse, göbek asla erimez. Hiç spor yapmazsanız dahi, vücut enerji için kalori harcar. Vücudun iç işlerini yönetmesi için enerji şarttır. Ancak ne yediğiniz bu noktada çok önemlidir.

Bu makaledeki öneriler, kalp ve şeker hastalarına uygun olmayabilir. Öneriler 20-40 yaş aralığında, göbeği bir nedenle salmış olan, kronik hastalığı olmayan sağlıklı insanlar içindir.

2 Haftada Göbek Eritmek Mümkün Mü?