28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetGöbek eriten yoğurt kürü ile hızlı zayıflayın!

Göbek eriten yoğurt kürü ile hızlı zayıflayın!

Fazla yemediğinizi düşünmenize rağmen yine de en ufak bir şeyde bile göbeğinizin dışarı atladığını düşünüyorsanız size çok güzel bir haberimiz var! Göbek bölgesinde biriken yağları kolayca erten yoğurt kürünü mutlaka denemelisiniz!

İçerikleri

Yoğurt kürünü denemeden önce bilmeniz gereken en az iki hafta devam etmeniz gerektiğidir. Birkaç gün denedikten sonra işe yaramadığını düşünüp bırakmayın. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif sayesinde göbek bölgenizdeki yağlardan kurtulacaksınız. Yoğurt kürü nasıl yapılır? Herkes yoğurt kürü yapabilir mi? Yoğurt kürünün zayıflatıcı etkisi var mı? Yoğurt kürüyle ilgili merak edilenleri sizler için araştırdık.

Yoğurt Kürü Nedir?

Yoğurt kürü son zamanlarda çok popüler hale geldi. Obezitenin hızlı artışı insanların da kilo vermek için yeni yöntemler aramasına sebep oluyor. Yavaş zayıflamak daha sağlıklı iken insanlar sağlıklı ve hızlı zayıflamanın formülünü arıyor. Türk mutfağının geleneksel ve eski lezzetlerinden biri olan yoğurt; yüksek kalsiyum oranına sahip, potasyum, çinko, manganez ve riboflavin açısından oldukça zengin. Ayrıca yapılan araştırmalara göre yağ yakımını hızlandırıyor, zayıflamaya olan etkisi, çok sağlıklı olması ve tok tutması özelliği ile kilo vermek isteyenlerin yeni gözdesi olmuş durumda. Yoğurt bağışıklığı arttırıyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Yoğurt kürü ise ek bazı zayıflamaya etkisi olan besinler ile karıştırılarak tok tutan ve zayıflatan öğün olarak kullanılıyor.

Göbek Eriten Yoğurt Kürü Tarifi

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı yarım yağlı yoğurt
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı:

3 malzemeyi verilen ölçülerle karıştırın. Gece  yatmadan yarım saat önce yiyin.

Herkes Yoğurt Kürü Yapabilir mi?

Yoğurt kürleri uzun süredir diyet yapan bireylerde duran kilo kaybını hızlandırmak, metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlamak, vücutta yağ yakımını desteklemek ve ideal vücut ağırlığına ulaşmak için direnç göstererek gitmeyen son iki-üç kilogramı kaybetmek için sıklıkla tercih ettiğimiz yöntemlerden birisi. Yoğurt kürünün vücuda ve metabolizmaya olumlu pek çok etkisi bulunuyor. Ancak bu tarifler uygulanmadan önce kişinin sağlık durumuna ve fiziksel özelliklerine dikkat edilmesi gerekiyor. Yeni doğum yapmış anneler, çocuklar, Tip 1 diyabet hastaları, bebeği altı aydan küçük olup emziren anneler, gebe kadınlar, böbrek hastaları, anemi rahatsızlığı bulunanlar, kanser tedavisi görenler yoğurt kürünü uygulamamalı.

Yoğurt Kürünün Zayıflatıcı Etkisi Var Mı?

Yoğurdun yağ yakıcı etkisinden dolayı eğer sağlıklı beslenmeye de dikkat ederseniz, gerçekten zayıflatıcı etkisi bulunuyor. Yoğurdun karın bölgesinde yağları yakmada etkili olduğu uzunca bir süredir biliniyor. Genelde hızlı zayıflama sağlıksız kabul ediliyor ama yoğurt ile yapıldığı zaman sağlıklı hale gelmiş oluyor. Çünkü yoğurt en güçlü probiyotiklerden yani bağırsaklarımıza çok faydalı ve bağırsaktaki iyi bakterileri besliyor. İkinci beynimiz olarak kabul edilen bağırsak, yaşam kalitemizi belirliyor. Yoğurt, içerdiği kalsiyum sayesinde vücutta yağ yakan enzim lipazın aktive olmasına yardımcı olarak yağ yakmayı sağlıyor. Ama tabii ki bu kürün çok uzun süre yapılmaması gerekiyor.

Ne Kadar Süre Uygulamalı Ve Ne Kadar Zamanda Bir Tekrarlanabiliyor?

Hazırlanan yoğurt kürlerinin uygulama süresi içerisindeki besinlere göre farklılık gösterebiliyor. Ancak bu yoğurt kürlerinin dört günden fazla uygulanmaması daha doğru oluyor. Sağlıklı ve doğru sonuçların alınabilmesi için yoğurt kürünün üç gün tüketilmesi yeterli. Bu kürler iki haftada bir tekrarlanabilir.

Yoğurt Kürüt İle Ortalama Kaç Kilo Veriliyor?

Bu kürler genelde hızlı kilo vermeyi sağlıyor. Fakat her zaman olduğu gibi verilen kilolar kişinin metabolizma hızı ile doğru orantılı. Ayrıca kilo oranı ile doğru orantıda bulunuyor. Yani 80-90 kilo civarı bir birey yoğurt kürü ile haftada üç veya dört kilo verebiliyor. Ama daha zayıf yani 60-70 kilo civarı olanlar haftada bir veya iki kilo verebiliyor.

Göbek eriten yoğurt kürü ile hızlı zayıflayın!