25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkBasen ve göbek eritmek için koşu bandı mı, bisiklet sürmek mi, koşmak...

Basen ve göbek eritmek için koşu bandı mı, bisiklet sürmek mi, koşmak mı?

Zayıflamak, basen ve göbek eritmek için koşu bandı mı, bisiklet sürmek mi, koşmak mı ? koşu bandı ve eliptik bisiklet sürmek hangi bölgeyi zayıflatır? bisiklet sürmek iç bacak inceltir mi, karın yağlarını eritir mi?

İçerikleri

Basen ve göbek eritmek için koşu bandı mı, bisiklet sürmek mi, koşmak mı?  sorusunun cevabı sıkça merak edilir. Erkek – kadın fark etmeksizin kilo problemi günümüzde herkesin yaşadığı sorunların başında gelmektedir. Yaşanan salgın hastalık nedeni ile evde kalınan günlerde hızlı bir şekilde kilo alınmaya başlanmıştır. Özellikle göbek ve basenlerde biriken yağlar kadınların korkulu rüyası olmaktadır. Ancak düzenli beslenme ve doğru spor ile kısa sürede bölgesel yağlardan kurtulmak mümkündür.

Kadınlarda genetik özelliklerin etkisi ile yağlar genel olarak basen bölgesinde birikmektedir. Basen bölgesinin yağlarını eritmek ise oldukça zordur. Basen eritmek için spor salonuna gitme zorunluluğu yoktur. Evde yapacağınız spor ile basen ve göbeğinizdeki fazlalıklardan kurtulabilirsiniz.

Basen Eritmek İçin Koşu Bandı Mı Bisiklet Mi?

Uygun diyet programı, güçlendirme hareketleri ve yoğun kardiyo ile basen eritmek hiç de zor değildir. Spor yaparken kullanılan spor aletlerinin her biri farklı bölgedeki yağların eritilmesini hedeflemektedir. Bunlardan biri olan bisiklet ile basen yağlarınızdan kurtularak bacaklarınızın incelmesini sağlayabilirsiniz.

Tempolu bir şekilde sürülen bisiklet ile yoğun ter atılabilmektedir. Düzenli olarak günde 20 – 25 dakika bisiklete binilmesi önerilmektedir. Her gün spor yapamayan kişilerin haftada 3 – 4 gün 30 – 40 dakika bisiklet sürmesi basen eritmede fayda sağlayacaktır. Koşu bandı ile de kilo vermek ve yağ yakmak mümkündür. Ancak koşu bandı bisiklete göre daha çok yormaktadır. Koşu bandında tüm vücut çalışsa da basenleri eritmek için bisiklet daha doğru bir tercih olacaktır.

Göbek Eritmek İçin Koşu Bandı Mı Bisiklet Mi?

Göbek problemi hem kadınların hem de erkeklerin canını sıkan bir durumdur. Spor aletleri ile kısa sürede göbek yağlarından kurtulmak için öncelikle göbek eritmek için koşu bandı mı bisiklet mi kullanılacak karar verilmelidir. Şimdi iki aletin de göbek yağı üzerindeki etkilerinden bahsedeceğiz.

Bisiklet ile tüm vücut yağlarından kurtulmak mümkündür. Bölgesel yağ eritme konusunda etkili olmayan bisiklet yerine koşu bandını tercih edebilirsiniz. Koşu bandında daha çok kalori harcayabilir ve göbek yağlarınızı daha hızlı eritebilirsiniz.

Bisiklet Sürmek Mi Koşmak Mı?

Bisiklet sürmek mi koşmak mı tercihi tamamen kişiye ve amaçlarına göre değişmektedir. Koşma ile bisiklet sürmeye göre daha fazla kalori harcanmaktadır. Buna karşın, eklemler için bisiklet sürmek daha avantajlıdır. Bacak kaslarına önem veren kişilerin bisiklet sürmeleri önerilmektedir. Kardiyo denildiği zaman akla gelen bu iki spor aktivitesi birbirine çok fazla benzemektedir. Her iki aktivitede de kalp atışı hızlanarak yağ yakılır. Bacak kaslarını daha hızlı çalıştıran bisiklet ile kilo verirken bacaklarınızı inceltebilirsiniz. Koşma da ise tüm vücut çalıştığı için her bölgeden yağ yakılmaktadır.

Bisiklet Sürmek Hangi Bölgeyi Zayıflatır?

İdeal egzersizlerden biri olan bisiklet sürmek son derece keyiflidir. Hem eğlenmek hem de kilo vermek isteyen kişiler bisiklet sürmek hangi bölgeyi zayıflatır bilmelidirler. Bu aktivite ile kilo verirken sırt ağrısı, yüksek tansiyon ve metabolik hastalıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Kasları güçlendirerek kilo vermeyi sağlayan bisiklet basen, kalça, iç bacak ve baldır bölgesindeki yağları yakmaya yardımcı olur. Bölgesel zayıflama aleti olan bisiklet sayesinde tüm kaslar fazlası ile çalışmaktadır.

Zayıflamak İçin Koşu Bandı Mı Eliptik Bisiklet Mi?

Zayıflayarak istediği kiloya gelme hayali kuranlar için doğru spor aletlerinin seçimi oldukça önemlidir. Yüksek paralar vererek satın alınacak olan spor aletinde mutlu bir şekilde spor yapmak için tercihlerinizi gözden geçirmelisiniz. Zayıflamak için koşu bandı mı eliptik bisiklet mi tercih edeceğiniz konusunda sizlere yardımı olmaya çalışacağız. İlk olarak hangi bölgelerinizden kilo vermek istediğinizi belirlemelisiniz.

Kollar ile beraber bacakları da aktif bir şekilde çalıştıran eliptik bisiklet, bir tür kardiyo egzersizidir. Eliptik bisiklet ile ortalama olarak 1 saatte 750 kalori yakılmaktadır. Bu değer, kişinin kilosuna ve hızına göre değişmektedir. Koşu bandında 20 dakika da yakılan kalori için eliptik bisikleti 30 dakika sürmek gerekmektedir. Ancak eliptik bisiklette harcanan efor daha azdır. Koşu bandında 1 saatte ortalama 850 kalori yakılmaktadır. Bu esnada eklemlere ve kemiklere daha fazla yük binmektedir.

Koşu Bandı Hangi Bölgeyi Zayıflatır?

Zayıflamak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri koşu bandıdır. Hızının ayarlanabilir olması, kullanılacak zeminin değiştirilebilmesi ve müzik dinleyebilecek imkan sunması koşu bandının tercih edilmesini artırmaktadır. Bu spor aletini kullanan kişiler koşu bandı hangi bölgeyi zayıflatır iyi bilmelidir. Çünkü kilo verme aşamasında yapılan sporun önemli çok büyüktür. Koşu bandı ile karın, kol, sırt, omuz, bel, göbek, yan bel çevresi yağlarından kurtulabilirsiniz. Koşu bandı, bu bölgedeki yağların yakılarak kilo verilmesini sağlamaktadır.

Eliptik Bisiklet Mi Kondisyon Bisikleti Mi?

Hedeflenen kiloya ve kilo verilmek istenen bölgeye göre eliptik bisiklet mi kondisyon bisikleti mi kararı değişiklik göstermektedir. Eliptik bisiklet sonrasında oksijen tüketiminin kondisyon bisikletine göre çok yüksek olduğu gözlenmiştir. Ancak elde edilen verim ise kondisyon bisikletine göre daha düşük olmaktadır. Kardiyo üzerine spor yapmak isteyenler için kondisyon bisikleti daha doğru bir tercihtir.

Eliptik Bisiklet Hangi Bölgeyi Zayıflatır?

Tüm vücudu çalıştırma özelliği ile tercih edilen eliptik bisiklet oldukça etkilidir. Hemen hemen tüm eliptik bisikletlerde hareket eden kollar bulunmaktadır. Bu da sırt, göğüs ve kol kaslarının çalışmasını sağlar. Bununla beraber kalça ve baldır kasları da aktif olarak çalışmaktadır.

Zayıflamak İçin Koşu Bandı Mı Yoksa Bisiklet Mi?

Zayıflamak isteyen kişiler için tercih edilecek spor şekli ve aleti son derece önemlidir. Kondisyon artırarak terlemek ve zayıflamak için koşu bandı mı yoksa bisiklet mi derseniz koşu bandı denilebilir. Yan bel çevresi, bacaklar, karın, omuz, sırt ve bel kaslarını çalıştıran koşu bandı ile zayıflamak mümkündür. Bisiklette ise özellikle bacak bölgesi kasları çalışmaktadır. Bu durumda yine kilo verilir ancak incelme yoğun olarak bacak bölgesinde görülür.

Yürümek Mi Yoksa Bisiklet Mi?

Uzmanlar tarafından sağlığı korumak için yürüyerek günde en az 10 bin adım atılması önerilmektedir. Yürüyerek tüm kasların çalışması sağlanabilir. Bununla beraber bisiklete binmek de oldukça etkilidir. Bu nedenle yürümek mi yoksa bisiklet mi daha etkili aktaracağız. Yürümenin en büyük dezavantajı fazla zaman almasıdır. 10 bin adım atabilmek için ortalama olarak 90 dakika yürümek gerekmektedir. Buna karşın bisiklet ile daha kısa zamanda daha çok kalori harcanır. Yapılan araştırmalar, obezite tedavisinde bisikletin daha etkili olduğunu ortaya koymuştur.

Bisiklet Sürmek İç Bacak İnceltir Mi, Karın Yağlarını Eritir Mi?

Sağlıklı yaşamın önemli olduğu günümüzde spora olan ilgi artmıştır. Kilo verirken bölgesel yağlardan kurtulmak isteyen kişileri en çok zorlayan bölgeler iç bacak ve karındır. İç bacak ve karın yağları zor erimektedir. Ayrıca bu iki bölgede sarkma sıkıntısı çok sık görülmektedir. Sarkma sorunu yaşayan ve bisiklet sürmek iç bacak inceltir mi, karın yağlarını eritir mi sorusunu soran kişilere evet cevabı verilebilir. Pedal attıkça iç bacakların daha fazla çalışmasını sağlayan bisiklet, karın kaslarını da çalıştırarak eritmektedir. İç bacak ve karın yağı probleminiz var ise bisiklet sürmeyi deneyebilirsiniz.