19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlık10 bin adım yürümek mi yoksa bir saat bisiklet sürmek mi daha...

10 bin adım yürümek mi yoksa bir saat bisiklet sürmek mi daha iyi?

İçerikleri

Sağlıklı kalmak için her gün en az 10 bin adım atma tavsiyesini duydunuz mu? Kulağa hoş geliyor ama pekiyi bisiklete binmeyi tercih ederseniz? Sağlıklı kalmanın hangi yolu daha etkilidir? Sağlıklı zayıflamak ve zinde kalmak isteyenler 10 bin adım yürümek mi yoksa bir saat bisiklet sürmek mi daha iyi? sorusunu sürekli sorarlar. Hadi bu soruya daha yakından bakalım.

Yürüyüş daha fazla zaman alır.

10 bin adım yürümek ortalama bir insanın yaklaşık 8 km yürümesi anlamına geliyor. Ortalama yürüyüş hızını (5 km / s (3 mph)) düşünürsek, günlük adım sayısını tamamlamak yaklaşık 1 saat 36 dakika kadar sürer. Bu da bisiklet ile harcayacağınız vakitten daha fazla zaman alması demektir.

Bisiklet daha fazla kalori yaktırır.

Ortalama 5 km / s yürüyüş hızı, ortalama bir insanın saatte yaklaşık 232 kcal yakmasını sağlar. Böylece, 8 km’lik veya 10 bin adımlık tüm mesafe, toplamda yaklaşık 371 kcal yakmanızı sağlayacaktır. Orta hızda 20 km / s (12 mph) hızda bisiklet sürmek saatte yaklaşık 563 kcal yakar. Ve yoğunluğu artırdığımızda fark daha da büyür. 6,5 km / sa. hızlı yürüyüş hızı saatte 352 kcal, 30 km / sa. Hızlı bisiklet hızı saatte 844 kcal yakar.

Obezitenin önlenmesi için bisiklet sürmek daha iyidir.

Londra’da araştırmacılar farklı işe gidip gelme yöntemleri ile obezite riski arasındaki ilişkiyi araştırdılar. 150 bin katılımcıdan elde edilen veriler, hem yürüyüş hem de bisiklet sürmenin araba veya toplu taşıma araçlarından daha iyi sonuçlar verdiğini ortaya koydu. Bisiklete binmek vücut kitle endeksi ve yağları için yürüyüşe göre daha etkili sonuçlar ortaya çıkardığı kanıtlandı. Çalışmaya katılan ortalama bir katılımcı, araba ile giden benzer bir kişilerden yaklaşık 5 kg daha fazla kilo vermiştir.

Yürümek herhangi bir ekipman gerektirmez.

Söz konusu egzersizi yapmazsanız, bu rakamlar çok fazla bir şey ifade etmez ve yürüyüş burada üstünlük sağlar. Herkes hemen hemen her koşulda yürüyüşe çıkabilir. Bisiklet sürerken, ideal olarak bakımlı bir bisiklete ihtiyacınız var; ayrıca bir kask ve binmek için bir bisiklet yoluna ihtiyacınız olacaktır.

Bisiklet sürmek daha mı iyi?

Bisiklet sürmeyi seviyorsanız, bisiklet sürmek daha faydalıdır. Bisiklet sürmek daha fazla zaman tasarrufu sağlar, daha fazla kalori yaktırır, formda ve zayıf kalmanız için daha faydalıdır. Bir bisiklete sahip olmanın ve bakımını yapmanın dezavantajlarına zaten katlanmayı seviyorsunuz demektir. Ancak bisiklete binmeyi sevmiyorsanız ve zaman ayıramıyorsanız yürüyüş yapmak da sizin için faydalı olacaktır.