28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetYağ yakan yoğurt kürü ile 1 haftada kaç kilo verilir?

Yağ yakan yoğurt kürü ile 1 haftada kaç kilo verilir?

Bu yazımızda, yağ yakan kürler ile zayıflanır mı, hızlı yağ yakmak için ne yemeli, zayıflamak için yoğurt kürü nasıl yapılır? Gece yatmadan önce yağ yakan kürler İbrahim Saraçoğlu konularına değindik.

İçerikleri

Yaz sezonunun açılması ile kış aylarında biriken kilolarını verme telaşına kapılan kişiler, yağ yakan kürler araştırmasına başlamıştır. Kiloların daha hızlı bir şekilde verilmesine yardımcı olan kürler zayıflatır mı? Daha hızlı yağ yakmak için nelerle beslenilmeli? Aklınızdaki tüm soruların cevabı yazımızda sizleri bekliyor.

Yağ Yakan Kürler ile Zayıflanır Mı?

Kilo verme sürecinde yağ yakımı çok önemlidir. Kilosunun büyük bir kısmını yağdan veren kişiler çok çabuk incelir ve bu kişilerin kilo verdiği dışarıdan net bir şekilde belli olur. Bu nedenle yağ yakan kürler ile zayıflanır mı sorusu önem arz etmektedir. Yağ yakımını hızlandırmak için beslenmenin spor ile desteklenmesi son derece önemlidir.

Yağ yakmaya yardımcı olan kürler ile zayıflamak mümkündür. Çünkü yağ yakımı gerçekleştiği zaman kilo da azalacaktır. Bu aşamada kürlere tam uyum çok önemlidir. Ancak yağ yakan kürlerin sürekli olarak uygulanmaması gerektiği unutulmamalıdır.

Hızlı Yağ Yakmak İçin Ne Yemeli?

Yağ yakımının beslenme ile ilişkisi çok büyüktür. Bazı besinler yağ yakımını hızlandırırken, bazı besinler vücudun yağ oranında artış sağlar. Bu bölümde hızlı yağ yakmak için ne yemeli konusunu ele alacağız. İşte yağ yakımını hızlandıran yiyecekler:

  • Yağsız yoğurt
  • Köy peyniri
  • Protein tozu
  • Kahvaltılık gevrek
  • Somon balığı
  • Greyfurt
  • Çorba
  • Yumurta
  • Antep fıstığı
  • Fasüyle

Yoğurt Yağ Yakar Mı?

Yapılan bilimsel araştırmalar yoğurdun kilo verme üzerinde etkili olduğunu göstermiştir. Bu bilgiye göre yoğurt yağ yakar mı sorusu daha çok merak edilmektedir. Çünkü kilo vermekten çok yağ yakmak önemlidir. İçeriğinde kalsiyum ve amino asitler bulunduran yoğurdun yağ yakıcı özelliği bulunmaktadır. Bununla beraber, yoğurdun kasları kuvvetlendirme etkisi de vardır.

Zayıflamak İçin Yoğurt Kürü Nasıl Yapılır?

Daha fit ve zayıf görünmek isteyenler için çeşitli kürler önerilmektedir. Özellikle göbek bölgesindeki yağları eriten yoğurt kürü en popüler kürler arasında yerini almıştır. Birçok kişi tarafından uygulanan ve olumlu sonuçlar alınan yoğurt kürü için malzemeler şunlardır:

  • 3 yemek kaşığı az yağlı yoğurt
  • Yarım çay kaşığında zerdeçal
  • 1 çay kaşığında hakiki pul biber
  • 1 çay kaşığında zencefil
  • 1 çay kaşığında tarçın
  • Yarım limon suyu

Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Bu karışım gece uyumadan bir saat kadar önce tüketilir. Yoğurt küründen sonra herhangi bir şey tüketilmemelidir. Kür ile beraber günde en az 2 litre su tüketilmesi ve egzersiz yapılması kilo verimini hızlandıracaktır.

Yağ Yakan Yoğurt Kürü İle 1 Haftada Kaç Kilo Verilir?

Birçok kişinin uyguladığı yağ yakan yoğurt küründe düzen çok önemlidir. Bu kür en az bir hafta düzenli olarak yapılmalıdır. Bir hafta sonunda ara verilerek yeniden başlanabilir. Yağ yakan yoğurt kürü ile 1 haftada 2 – 3 kilo verilebilmektedir. Bu kilonun büyük bir kısmı ise göbek yağlarından gitmektedir.

Gece Yatmadan Önce Yağ Yakan Kür

Yağ yakan kürlerin her biri farklı malzemelerle farklı zamanlarda yapılmaktadır. Kullanılan malzemelerin etkileri birbirinden farklıdır. Gece boyu yağ yakımını devam ettirmek isteyenler, gece yatmadan önce yağ yakan kür uygulamaktadırlar. Bu kür sayesinde gece uyurken bile yağ yakabileceksiniz. Yukarıda anlattığımız yoğurt kürü, gece yatmadan önce uygulanan yağ yakıcı kürdür. Bu kür ile uyurken bile kilo vermenin hazzını yaşayacaksınız.

Yağ Yakıcı Kürler Emziren Annelere

Bebek sahibi olmanın heyecanı yanında fazla kilolarından yakınan anneler yağ yakıcı kürler ile bu kilolarından kurtulmak isterler. Ancak özellikle emzirmenin ilk 6 ayında herhangi bir diyet ya da kür yapılmaması önerilmektedir. Bu dönemde anneler çocukları ile vakit geçirmenin keyfini yaşasınlar. 6 ay sonrasında bir diyetisyen eşliğinde doğru beslenme ile kiloları vermek mümkündür.

Yağ yakıcı kürler emziren annelere pek önerilmemektedir. Çünkü bu kürler hem sütün kalitesini hem de miktarını etkileyebilir. Bu nedenle emzirme döneminde sadece sağlıklı diyet yaparak kilo verebilirsiniz.

Yağ Yakan Kürler İbrahim Saraçoğlu

Yağ yakan kürler İbrahim Saraçoğlu tarifleri ile daha keyifli hale gelmektedir. Tamamen bitkisel beslenmeyi destekleyen İbrahim Saraçoğlu, bu sayede bitkilerin sağladığı faydalardan yararlanmayı hedeflemektedir. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen ve yağ yakımına destek olan kürler aşağıda anlatılmıştır.

Ihlamur Kürü: 2 tutam ıhlamur, 10 – 12 tane kuşburnu ve 1 tutam altın otu kaynamış 3 bardak su içerisine eklenerek kaynatılır. Ilıyınca süzülerek 5 – 6 saat içerisinde tüketilir.

Lahana Kürü: 4 – 5 tane beyaz lahana yaprağı tüm olarak 750 ml kaynayan suyun içerisine atılır. 7 dakika haşlandıktan sonra lahanalar süzülür. Bu kür 3 tane 5 gün uygulandıktan sonra beşinci gün sonunda 3 günlük ara verilir.

Yağ yakan yoğurt kürü ile 1 haftada kaç kilo verilir?