19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınMakyajSuya dayanıklı rimel nasıl yapılır, nasıl çıkar?

Suya dayanıklı rimel nasıl yapılır, nasıl çıkar?

Yaz-kış fark etmeksizin tüm kadınların vazgeçilmezi, suya dayanıklı rimel olmaktadır. Tere, neme ve suya dayanıklı özelliği sayesinde gün boyu rimelin akması engellenir. Kirpiklerin yoğun ve hacimli görünmesini sağlayan bazı rimeller ufak bir su ya da nem ile akabilmektedir. Bu durumu engellemek için suya dayanıklı rimel tercih edilmelidir.

İçerikleri

Makyaj malzemeleri arasında rimelin ayrı bir yeri vardır. Tüm makyaj yapıldıktan sonra makyajı tamamlayıcı özelliği olan rimel asla unutulmamalıdır. Denize ya da havuza giderken, yağmurda veya yaz sıcaklarında suya dayanıklı rimel kullanılmalıdır. Peki, suya dayanıklı rimelin kirpiklere zararı var mı? Suya dayanıklı rimel nasıl temizlenir? Gelin beraber öğrenelim.

Suya Dayanıklı Rimel Nasıl Yapılır?

Suya dayanıklı rimel üreten çeşitli markalar vardır. Bu markalar arasından ihtiyacınıza en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Ancak evde suya dayanıklı rimel nasıl yapılır diye sorarsanız, bunun da pratik yolu vardır. Ancak satın alınacak suya dayanıklı rimeller kadar etkili olmayacağını en başta belirtmemiz gerekiyor.

Rimelin kalıcılığını artırmak için rimel sürmeden önce göz çevresine krem uygulamayın. Krem kayganlaştırmayı artıracaktır. Ayrıca kapatıcı ya da göz kremlerini de sürerken kirpiklere değmemesi için dikkat edilmelidir. Rimeli sürmeden önce kirpiklerinize hafif miktarda transparan pudra uygulayabilirsiniz.

Suya Dayanıklı Rimel Nasıl Çıkar?

Suya dayanıklı rimeli kullanmak ne kadar güzelse, bu rimeli kirpiklerden çıkarmak o kadar zordur. Diğer rimeller gibi kolayca temizlenemeyen bu rimeli yanlış yöntemlerle temizlemeye çalışırsanız gözlerinize zarar verirsiniz. Suya dayanıklı rimel temizleyici ürünler satın alabilirsiniz. Zahmetsiz olan bu işlem ile rimeli kolayca çıkarabilirsiniz. Bir pamuğa üründen biraz damlatarak nazikçe kirpiklerinizi silebilirsiniz. Bunun dışında doğal malzemelerle de rimeli çıkartabilirsiniz.

Suya Dayanıklı Rimeli Ne Çıkarır?

Suya dayanıklı rimeli ne çıkarır merak ediyor olabilirsiniz. Aşağıda vereceğimiz doğal yöntemler ile rimeli temizlerken gözlerinize ve kirpiklerinize de zarar vermeyeceksiniz. Suya dayanıklı rimeli çıkartmak için en çok tercih edilen ürünlerin başında badem yağı, Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı gelmektedir.

Tamamen doğal olan bu yağlar ile kirpiklerinize zarar vermeden rimeli temizleyebilirsiniz. Pamuğun üzerine bu üç yağdan birini damlatarak kirpiklerinizi hafif bir şekilde silebilirsiniz. Bunun dışında bebek şampuanı da rimel temizleme de etkilidir. Nemlendirilmiş pamuğa az miktarda bebek şampuanı dökün ve kirpiklerinizi temizleyin.

Suya Dayanıklı Rimel Kirpik Döker Mi?

Her güzel şeyin bir olumsuz yanı olduğu gibi suya dayanıklı rimelin kirpik dökme ihtimali maalesef vardır. Kaliteli ve doğal markaların ürünlerini tercih etmeniz bu noktada çok önemlidir. Kirpiklerin en az şekilde etkilenmesi için suya dayanıklı rimeli yukarıda bahsettiğimiz doğal yöntemlerle temizlemeniz önerilmektedir.

Suya Dayanıklı Rimel Önerileri

Kirpiklerini gürleştirirken akmasını da önlemek isteyenler için suya dayanıklı rimel önerileri önemlidir. Suya dayanıklı rimeller içerisinde Max Factor, MAC, Lancome, Bobbi Brown, Maybelline gibi markalar en çok tercih ürünlerdir. Çeşitli online satış sitelerinde satışa sunulan bu ürünler içerisinde hem bütçenize hem de kullanım amacınıza uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Suya Dayanıklı Rimel Kullananlar

Makyaj ürünleri arasında önemli bir yere sahip olan rimel, gözlerin daha etkileyici olmasını sağlayarak makyajı tamamlamaktadır. Bu nedenle seçimi oldukça önemlidir. Rimelin akmasından şikayet edenler suya dayanıklı rimel tercih etmektedirler. Suya dayanıklı rimel kullananlar bu ürünlerden oldukça memnun olduğunu belirtmektedirler. Bu rimel ile denize ve havuza rahatça girdiklerini ifade eden kullanıcılar, yağmur ya da terleme durumlarında da rimelin akmadığını söylemektedirler.