20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaDiyetSoda diyeti ile 10 günde 10 kilo nasıl verilir?

Soda diyeti ile 10 günde 10 kilo nasıl verilir?

Soda diyeti son zamanlarda oldukça popüler olan diyetlerden biridir. Yüksek rakamlarda kilo verdirmesi ile dikkat çeken soda diyeti nasıl yapılır? Soda diyeti kaç gün sürer ve kaç kilo verdirir? Siz de fazla kilolarınızdan çok hızlı kurtulmak istiyorsanız, soda diyeti tam size göre!

İçerikleri

Yaz aylarının gelmiş olması ile beraber kilo problemi daha fazla gün yüzüne çıkmıştır. Yaz sıcaklıklarında kısa kollu ve rahat giyinmek isteyen kişiler, fazla kilolarından kurtularak özgür giyinmenin tadını çıkarmak istiyor. Sizlere ilaç gibi gelecek soda diyetinin ayrıntıları ile bu hedefinize ulaşmanıza yardımcı oluyoruz.

Soda Diyeti Nasıl Yapılır?

Yemeğin fazla kaçırıldığı zamanlarda şişkinliği azaltmak için içilen sodanın zayıflama üzerindeki etkilerini biliyor musunuz? Soda diyeti ile sodaya tamamen farklı bir bakış açısı geldi. Bu diyet sayesinde kişide daha fazla su içme isteği olmaktadır. Bu sayede kilo verimi de hızlanmaktadır. Peki, soda diyeti nasıl yapılır? Asıl önemli olan diyetin nasıl ve ne kadar süre yapılacağıdır.

Soda diyetini anlatmaya başlamadan önce midesinde rahatsızlık olanların bu diyeti uygulamamasını öneriyoruz. Mide problemi olan kişilerin doktor kontrolünde, kendilerine uygun diyeti yapmaları daha sağlıklı olacaktır. Soda diyeti için herkesin evinde bulunan 5 malzemeye ihtiyaç vardır. Bu malzemeler şunlardır:

  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 yemek kaşığı ev yoğurdu (Kaymaksız)
  • 1 şişe soda
  • 1 çorba kaşığı doğal elma sirkesi
  • İsteğe bağlı limon suyu

Soda Diyetinin Hazırlanışı: Sırası ile yoğurdu, pul biberi, kuru naneyi, elma sirkesini bir kâseye ekleyin. Daha sonra bir şişe sodayı yavaş bir şekilde karışıma ekleyin. Karışım ayran kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırlanan karışımı geceleri yatmadan önce için. Soda diyetini 5 gün uyguladıktan sonra 3 gün ara verip tekrar uygulayabilirsiniz.

Soda Diyeti Kaç Kilo Verdirir?

Tüm diyetlerde olduğu gibi soda diyeti kaç kilo verdirir en merak edilen konuların başında gelmektedir. Herhangi bir diyette kaç kilo verileceği kişinin diyete uyumuna ve metabolizmasına göre değişmektedir. Soda diyeti ile 10 günde 10 kilo verilmesi hedeflenmektedir. Ancak verilen kilo herkeste aynı değildir.

1 Haftada 10 kilo Vermek İçin Ne Yapmalı?

1 hafta gibi kısa bir sürede 10 kilo vermek mümkün olsa da çok sağlıklı değildir. Şok diyetler elbette yapılabilir. Ancak çok düşük kalorili beslenmek çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle dikkat edilmesi gerekmektedir.

1 haftada 10 kilo vermek için ne yapmalı konusunda çeşitli önerilen bulunmaktadır. Bu süreçte öncelikle beslenmeye dikkat edilmelidir. Yağ yakıcı yiyecekler tercih edilmeli, bol su içilmeli ve her gün mutlaka egzersiz yapılmalıdır.

Soda Diyeti ile 10 Günde 10 Kilo Nasıl Verilir?

Etkili sonuçları ile dikkat çeken soda diyeti ile 10 günde 10 kilo nasıl verilir merak ettiğinizi biliyoruz. Estetik görünümüne önem veren kişiler vücutlarında bulunan fazla kilolarını hızlı bir şekilde vermek isterler. Bu noktada devreye giren soda diyeti ile kısa sürede yüksek rakamda kilolar vermek mümkündür.

Zengin bir içeriğe sahip olan soda, insan vücuduna katkı sağlamaktadır. Yağ yakımına yardımcı olan sodanın toksinleri de idrar yolu ile atma etkisi bulunmaktadır. Bu etkili diyeti hamilelerin, emziren annelerin ve mide problemi olanların uygulamaması tavsiye edilmektedir. Soda diyetinde sabahları sağlıklı bir kahvaltı yapılır. Öğlen saatlerinde yine yağsız ve protein ağırlıklı beslenilir. Akşamları da aynı şekilde beslendikten sonra soda diyetinde hazırlanan karışım yatmadan içilir. Bununla beraber her gün en az yarım saat yürüyüş yapılması önerilir.

Yoğurt, Soda, Limon Kürü ile Zayıflayanlar

Kilo verdiren yoğurt, sindirimi hızlandıran soda ve asidik özellikli limonun beraber tüketilmesi şeklinde yapılan yoğurt, soda, limon kürü ile zayıflayanlar bu kürün ne kadar etkili olduğunu yorumlarında aktarıyor. Bu kür özellikle göbek yağının erimesine yardımcı olmaktadır.

Bölgesel yağlardan kurtulmayı sağlayan bu kür için 3 yemek kaşığı yağsız ya da yarım yağlı yoğurt, yarım limon suyu ve 1 tane maden suyu karıştırılır. Bu karışım sabahları uyanıldığında ve gece yatmadan 30 dakika kadar önce tüketilmelidir. 2 hafta boyunca uygulanan kür ile yağlara elveda diyeceksiniz.

Soda Diyeti Yapanların Yorumları

Soda diyeti yapanların yorumları farklılık göstermektedir. Bazı kişiler bu diyetin çok etkili olduğunu ve kısa sürede kilolarından kurtulduklarını belirtmektedirler. Bu kişiler, diyetle beraber egzersiz yapmayı da ihmal etmediklerini söylemektedirler. Ancak çok az olmakla beraber, soda diyetinden bekledikleri etkiyi görmediklerini söyleyenler de vardır. Bu farklılık kişinin yapısına, metabolizmasına ve diyete uyumuna göre değişmektedir. Eğer sizlerin de mide ile ilgili problemleriniz yoksa soda diyetine bir şans verebilirsiniz.

Soda diyeti ile 10 günde 10 kilo nasıl verilir?