17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaDiyet10 günde 10 kilo verdiren soda diyeti nasıl yapılır?

10 günde 10 kilo verdiren soda diyeti nasıl yapılır?

Hızlı ve etkili bir şekilde kilo verilmesini sağlayan soda diyeti nasıl yapılır, kaç gün uygulanır ve kaç kilo verdirir? Soda diyeti ile 10 günde 10 kilo haberimizin detayında.

İçerikleri

Estetik görünüme sahip olmak ve daha sağlıklı bir yaşam sürmek adına, vücutta bulunan fazla kiloların dengeli bir şekilde verilmesi gerekir. Dengeli kilo vermek kişinin sonradan kilo almasını engelleyeceği gibi, doku sarkması ve çeşitli sağlık problemlerinin de önüne geçmektedir. Dengeli kilo vermek için düzenli egzersiz yapılmasının yanı sıra, farklı diyet türleri ile de yağ yakımı hızlandırılmaktadır. Bu diyetlerden birisi olan soda diyeti, hızlı ve dengeli bir şekilde kilo verilmesini sağlarken vücudun ana ihtiyacı olan mineralin de karşılanmasını sağlamaktadır.

Soda zengin içeriği sayesinde, insan vücuduna katkı sağlayan gıdalar arasında yer alır. Vücutta yağların yakılmasına yardımcı olmasının yanı sıra, vücutta biriken toksinlerin idrar yolu ile atılmasına da destek olmaktadır. Soda diyeti ile vücudunuzda bulunan fazla kilolardan kurtulurken, cildinizin de daha canlı bir hale geldiğini görebilirsiniz. Soda zayıflatır mı sorusunun yanıtını arıyor ve bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız yazımızın kalan kısmını okuyup, uygulayabilir ve fazla kilolarınızdan kurtulmaya başlayabilirsiniz.

Soda Diyeti Nasıl Yapılır?

Hızlı bir şekilde yağ yakımı sağlayan ve dengeli kilo verdiren soda diyetini hemen uygulayabilir, kilo vermeye başlayabilirsiniz. Soda diyeti hamileler, mide hassasiyeti ve mide problemleri bulunanlar tarafından doktora danışılarak kullanılmalıdır. Sodayı sade tüketemeyenler için bir dilim limon kullanarak sodaya aroma katabilirler. İşte o muhteşem soda diyetinin detayları:

Kahvaltı

  • 1 adet haşlanmış yumurta (tuzsuz)
  • 1 su bardağı light süt
  • 1 dilim yağsız peynir
  • 1 adet acı biber
  • 1 dilim kepek ekmeği
  • 2 su bardağı soda

Öğle Yemeği

  • 1 kâse çorba(içine 1 tatlı kaşığı keten tohumu katılacak)
  • 100 gram az yağlı beyaz et (balık veya tavuk)
  • 2 adet acı biber
  • Yağsız salata
  • 2 su bardağı soda

Ara Öğün

  • 2 adet meyve
  • 5-6 adet ceviz içi

Akşam Yemeği

  • 3-4 yemek kaşığı sebze yemeği
  • 1 kâse yağsız yoğurt
  • 1 dilim kepek ekmeği
  • 2 adet acı biber
  • Yağsız salata
  • 2 su bardağı soda

Soda Diyeti Kaç Gün Uygulanır?

İnsan sağlığına pek çok faydası bulunan maden suyu, kilo vermenin de en önemli anahtarlarından birisidir. Düzenli bir şekilde uygulayacağınız soda diyeti sayesinde, özellikle göbek çevresinde bulunan yağların hızlı bir şekilde atılmasını sağlayabilirsiniz. Soda diyeti kaç gün yapılır diye merak ediyorsanız, 3 ayrı kür olarak kullanılabileceğini belirtebiliriz. 10 gün boyunca hiç ara vermeden soda diyetine devam ettikten sonra, 4 veya 5 gün ara vermelisiniz. Verilen bu arada yediklerinize dikkat etmeye devam etmeli, ihtiyaç duyulması halinde tekrar 10 günlük bir uygulama yapılabilmektedir. Soda diyetini toplamda 30 gün uygulamanızın ardından birkaç ay bekleyerek, ihtiyaç olması halinde tekrarlamalısınız. Soda diyetinin genel sağlık durumunuza uygun olup olmadığını doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Soda Diyeti Kaç Kilo Verdirir?

Vücudumuzda fazlalık olarak bulunan yağların, vücuttan hızlı bir şekilde uzaklaşmasını sağlayan soda diyeti, kişinin metabolizma hızına ve yapısına göre farklı ağırlıklarda kilo verdirmektedir. Metabolizmasında herhangi bir sorun olmayan kişilerde, düzenli uygulama ve egzersiz desteği ile 10 günde 10 kilo rahatlıkla verilebilmektedir. Özellikle acil bir şekilde kilo vermek isteyenlerin merak ettiği soda diyeti kaç kilo verdirir sorusunun net yanıtını kişinin metabolizması vermektedir.

Diyet esnasında tuz ve yağ kullanımından kaçınmalı, abur cubur olarak tabir edilen gıdaların tümünden kesinlikle uzak durulmalıdır. Diyet esnasında günlük 2-2,5 litre su tüketimi, yakılan yağların idrar yolu ile atılmasına yardımcı olacaktır.

Soda Diyeti ile 10 Günde 10 Kilo Nasıl Verilir?

Hızlı bir şekilde kilo vermek ve kilo verirken sıkılaşmak özellikle kadınların en büyük istekleri arasında yer almaktadır. Kadınlar kadar kendisine dikkat eden erkeklerde fazla gördüğü kilolardan bir an önce kurtulmak isterler. Soda diyeti ile 10 günde 10 kilo nasıl verilir sorusu, internette en sık aranan ve merak edilen konular arasında yer alıyor. 10 gün boyunca düzenli olarak uygulayacağınız soda diyeti listesine sadık kalarak devam ettirmeniz halinde kolaylıkla kilo verebilirsiniz. Uygulayacağınız diyet esnasında, günlük olarak 30 dakika egzersiz yapmanız kilo verimini hızlandıracağı gibi, daha sıkı bir vücuda da sahip olmanızı sağlayacaktır. Soda diyeti ile 10 günde 10 kilo vermek istiyorsanız tüm bunlara dikkat etmeli, düzenli su içmeli ve uyku saatlerinize dikkat etmelisiniz.

Diyet Yapamam Diyenlere Özel: Yağ Yakan Soda Kürü

Sabit bir diyet listesine bağlı kalmak istemiyor ama aynı zamanda kilo vermek istiyorsanız, 15 gün boyunca uygulayacağınız bu kür sayesinde, fazlalık yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Kürü uyguladığınız dönemlerde diyet yapmıyor olsanız bile yediklerinize dikkat etmelisiniz.

Zayıflatan Soda Kürü Malzemeleri:

  • 3 kaşık yağsız yoğurt
  • 1 şişe soda
  • Yarım limon suyu

Tüm malzemeleri karıştırarak, geceleri uyumadan yarım saat önce ve sabah uyandığınızda aç karnına tüketmelisiniz. Her kür taze olarak hazırlanmalı ve 15 günden fazla devam edilmemelidir.

10 günde 10 kilo verdiren soda diyeti nasıl yapılır?