22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıSırt ve omuzdaki sivilceler neden çıkar, nasıl geçer?

Sırt ve omuzdaki sivilceler neden çıkar, nasıl geçer?

Yaygın cilt problemlerinden olan sırt ve omuzdaki sivilceler neden çıkar, nasıl geçer ve nasıl önlenir? Sırt ve omuzdaki sivilcelerden kurtulmanın en etkili 7 yolunu sizler için derledik.

İçerikleri

Sırt ve omuzdaki sivilceler çok yaygın görülen bir cilt problemidir. Ancak, bu sivilcelerin tedavisi genellikle zordur. Sivilcelere neden olabilecek çeşitli faktörler vardır. Sivilcelerden kurtulmak için evinizde bazı kolay tedavi yollarını deneyebilirsiniz.

Sırt ve omuz sivilceleri vücudunuzun herhangi bir yerinde ve her yaşta ortaya çıkabilir. Bazen bunlar çok rahatsız edici olabilir.

Sırt ve Omuzdaki Sivilceler Neden Çıkar?

Sivilceler çok farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Sırt ve omuzdaki sivilceler neden çıkar sorusuna yanıt olarak şunları söyleyebiliriz:

  • Genetik nedenler,
  • Hormonal değişiklikler. Özellikle gençlerde sırt ve omuz aknelerine neden olabilir,
  • Birtakım ilaçların neden olduğu yan etkiler,
  • Yağlı bir cilde sahip olmak,
  • Çok fazla terlemek.

Sırt ve Omuzdaki Sivilceler Nasıl Geçer?

Ev yapımı bazı basit kürler ile sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz. İşte, sivilcelerden kurtulmak için pratik tedavi yolları:

1- Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, çeşitli faydaları nedeniyle cilt bakım ürünlerinde esansiyel bir yağ olarak kullanılır. Bu yağ, zararlı bakterileri öldürerek sivilce tedavisine yardımcı olur. Çay ağacı yağını sivilceli bölgeye sürdükten sonra gece boyunca bekletmeniz yeterlidir.

2- Aloe Vera

Aloe Vera, ciltle ilgili her türlü problem için en etkili çözümler sunan bir bitkidir. Taze aloe vera jelini doğrudan sırtınıza ve omzunuza uygulayabilirsiniz. Aloe vera, anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu için cildinizi rahatlatır ve cildinizin iyi bir şekilde beslenmesini sağlar.

3- Limon

Limon, faydalı bir antioksidan olan C vitamini açısından zengindir. Ayrıca, limon yüksek antioksidan ve sitrik asit içeriği nedeniyle sivilce tedavisi için mükemmel bir çözümdür. Fazla yağı giderir ve sivilceye neden olan bakterileri öldürür. Birkaç damla limon suyunu yaklaşık 30 dakika boyunca doğrudan sırtınıza ve omzunuza uygulayabilirsiniz.

4- Hindistancevizi Yağı

Sağlık açısından birçok yararı bulunan hindistancevizini sivilce tedavisinde de kullanabilirsiniz. Hindistancevizi yağı, sivilce tedavisinde yardımcı olan doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir. Her gün banyo yapmadan önce hindistancevizi yağı ile sırtınıza masaj yapabilirsiniz.

5- Sarımsak Suyu

Sarımsak, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip bir bitkidir. İçeriğindeki allisin adlı madde, sivilceye neden olan bakterileri yok etmeye yardımcı olur. Ayrıca, sarımsak iltihabı azaltmaya ve kan dolaşımını iyileştirmeye de yardımcı olur. Birkaç diş sarımsağı ezdikten sonra açığa çıkan suyu bir pamuk yardımıyla sırt ve omuz bölgelerinizdeki sivilcelere uygulayabilirsiniz. Sarımsak suyunu vücudunuza uyguladıktan sonra yaklaşık 30 dakika bekletmeli ve sonrasında vücudunuzu suyla yıkamalısınız.

6- Yeşil Çay

Yeşil çay, sivilce tedavisi için etkili bir içecektir. Sivilce tedavisi için günde 2 defa yeşil çay içmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca, yeşil çayı sivilcelerle mücadele etmek için doğrudan pamuk yardımıyla problemli bölgelere uygulayabilirsiniz.

7- Zerdeçal

Zerdeçal, sivilce tedavisi için kullanılan en eski ev yapımı ilaçlardan biridir. Zerdeçalda bulunan kurkumin adlı madde, akne tedavisine yardımcı olabilecek anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Yoğun bir kür hazırlamak için bir çorba kaşığı zerdeçal tozunu suyla karıştırmayı deneyebilirsiniz. Elde ettiğiniz karışımı 20 dakika boyunca cildinize uygulamalı ve ardından yıkamalısınız.

Sırt ve Omuzdaki Sivilceler Nasıl Önlenir?

Sırt ve omuzdaki sivilceleri önlemek, tedavi etmekten daha kolaydır. Bu amaçla aşağıdaki pratik ipuçlarından yararlanabilirsiniz:

  • Antrenmandan sonra daima duş alın. Vücudunuzu ter ve kirlerden sık sık arındırın.
  • Vücudunuzdaki ölü deri hücrelerini yok etmek için cildinizi düzenli olarak peeling yapın.
  • Egzersiz sırasında ve yaz aylarında bol giysiler giyin.
  • Vücudunuzun doğal olarak detoks yapması için sağlıklı yiyecekler tüketin.

Sırttaki ve Dekolte Bölgesindeki Sivilcelerden Kurtulma