19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıGenital bölgede sivilce doğal çözüm, bitkisel tedavi

Genital bölgede sivilce doğal çözüm, bitkisel tedavi

Genital bölgede sivilce çok sık karşılaşılan sorunların başında gelmektedir. Ufak kabarıklıklar şeklinde görülen bu durum pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Peki genital bölgede görülen sivilceler nasıl geçer? Bitkisel tedavisi var mıdır? Genital bölge sivilcesi için hangi doktora gidilir?

İçerikleri

Genelde çok ciddi bir problem olmayan genital bölgede sivilce can sıkıcı olabilmektedir. Görünüş olarak vücudun diğer kısımlarında çıkan sivilcelere benzeyen sivilceler birbirlerinden ağrı ve parlaklık yönünden farklıdır. Bu sivilceler bazen iltihaplı bazen iltihapsız olabilmektedir.

Genital Bölgede Sivilce Nasıl Geçer?

Hem görüntü olarak rahatsız eden hem de ağrı yapabilen genital bölgede sivilce nasıl geçer çeşitli yöntemler önerilmektedir. Genital bölgedeki sivilcelerin nasıl geçeceğini anlatmadan önce bu sivilcelere neden olan etmenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kontakt dermatit
  • Duş jelleri
  • Kokulu sabunlar
  • Losyonlar
  • Çamaşır deterjanları
  • İdrar
  • Parfümlü ve renkli pedler
  • Terleme

Genital bölgede oluşan sivilceler özel bir tedavi gerektirmeden kendi kendine geçmektedir. Tedavi sürecinin hızlanması için en önemli etmen altta yatan nedenin bulunmasıdır. Genital bölgedeki sivilceler geçene kadar deterjan, kokulu pedler kullanılmamalıdır. Ayrıca ortak kullanılan havuz, hamam ve sıcak su banyolarına ara verilmelidir.

Genital Bölgedeki Sivilcelere Ne İyi Gelir?

Birçok kişide sık sık görülen genital bölgedeki sivilcelere ne iyi gelir öğrenerek bu sorundan kurtulabilirsiniz. Birkaç doğal antiseptik kullanarak bu soruna çözüm bulabilirsiniz. Kıllarından temizlenen kasık bölgelerine uyumadan önce doğallığı ile ön planda olan çay ağacı yağı sürebilirsiniz. Sabahları uyandıktan sonra bu bölgeyi sadece suyla yıkayın. Bu yöntemi sivilceler geçene kadar her gün uygulamalısınız.

Lavanta özü yağı da genital bölge sivilcesine iyi gelen bitkisel yöntemlerden biridir. Antiseptik özelliği bulunan lavanta özü yağını bir miktar pamuğa döktükten sonra genital bölgedeki sivilceleri bu pamukla silebilirsiniz. Bu yöntemin kısa sürede etkisini fark edeceksiniz.

Ağda Sonrası Genital Bölgede Sivilce Nasıl Geçer?

Genital bölgedeki istenmeyen tüyleri temizlemek için genelde ağda yöntemi kullanılmaktadır. Ağda yapısı gereği genital bölgede sivilcelere neden olabilmektedir. Güçlü olan kıl kökleri ağda ile tahriş olduğu için sivilcelere zemin hazırlamaktadır. Peki ağda sonrası genital bölgede sivilce nasıl geçer merak ediyor musunuz? Bunun için sizlere bazı püf noktaları aktaracağız.

  • Ağda sonrasında genital bölge soğuk su ile yıkanmalıdır.
  • Ağda yapılacak olan bölge ölü derilerden uzaklaştırılmalıdır. Bunun için özel ürün ya da temiz bir bezden yararlanabilirsiniz.
  • Ağda sonrasında iki gün kese yapılmamalıdır.
  • Ağda sonrasında vücudu sıkan kıyafetler yerine bol ve pamuklu kıyafetler tercih edilmelidir.
  • Ağda sonrasında oluşan sivilcelerin hemen geçmesi için genital bölgenin kuru tutulmasına dikkat edilmelidir.
  • Buz ile kompres yapmak etkilidir.
  • Genital bölgeye elma sirkesi sürmek sivilcelere iyi gelir.

Genital Bölgede Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Genital bölgede oluşan sivilceler bazen lekelenmelere neden olabilir. Estetik görünümü etkileyen ve cinsel hayata olumsuz etki eden bu durum için genital bölgede sivilce lekeleri nasıl geçer öğrenebilirsiniz. Genital bölgedeki sivilce lekeleri için günümüzde birçok farklı tedavi yöntemi uygulanmaktadır. İğneli lazer veya radyofrekans gibi yöntemler popülerdir. Sivilce lekeleri için doğal yöntemleri tercih edebilirsiniz. Evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler ile genital bölge sivilce lekelerine çözüm bulabilirsiniz.

Gül Suyu: Cildi derinlemesine temizleyen gül suyu, sivilce lekesi için doğal ve pratik bir tedavi yöntemidir. Cilt yapısının dengelenmesini sağlayan gül suyu sivilce lekelerine de iyi gelmektedir. Bir pamuğa doğal gül suyu damlatarak sivilce bölgelerini temizlemelisiniz.

Elma Sirkesi: Genital bölgedeki sivilce lekeleri için oldukça etkilidir. Doğal elma sirkesini pamuğa dökerek sivilcelerin olduğu bölgeyr tampon yapabilirsiniz.

Genital Bölgedeki Sivilce Hamilelik Belirtisi Mi?

Hamilelik döneminde hormonlarda yaşanan değişimler bazı belirtiler ortaya çıkarır. Genital bölgelerde görülen sivilceler de hamilelik döneminde ortaya çıkabilir. Ancak tek başına bu durum hamilelik belirtisi değildir.

Genital Bölgede Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

Genital bölge sivilceleri kadınların yaşadığı ortak sorunlardan biridir. Rahatsız edici bir görüntü ortaya koyan bu durumun altında genelde büyük bir problem yatmaz. Genital bölgede görülen sivilceleri yok etmek için sıcak kompres uygulanabilir. Bu sayede sivilcelerin büyümesini ve tahrişe neden olmasını engelleyebilirsiniz. Bununla beraber genital bölgede sivilce izleri nasıl geçer diyorsanız, bunun için de sizlere birkaç yöntem söyleyeceğiz. Genital bölgedeki sivilce izleri için şu tarifleri uygulayabilirsiniz:

Baticon: Sivilceler için baticon kullanılabilir. Bir pamuğa damlatacağınız baticonu sivilceli bölgeye sürün ve iç çamaşırı giymeden bir süre durun. Hatta gece sürüp sabaha kadar bu şekilde uyuyabilirsiniz. Sabah ise kalktığınızda su ile yıkayın.

Lavanta Yağı: Kokusu ile mest eden lavanta yağı, antiseptik özelliği ile sivilce izlerine iyi gelir. Kurulanan genital bölgeye günde 1-2 kere lavanta yağı sürebilirsiniz.

Genital Bölgede Sivilce Doğal Çözüm
Genital Bölgede Sivilce Doğal Çözüm

Genital Bölgede Sivilce Doğal Çözüm

Genital bölgedeki sivilceler bazı durumlarda yayılma özelliği gösterir ve kişiye daha büyük sıkıntılar çıkarır. Genelde zararlı bir durum olmayan sivilceler özellikle görüntü açısından kadınları rahatsız etmektedir. Sizlere genital bölgede sivilce doğal çözüm önerileri sunacağız. Bu sayede yüksek meblağlar ödemeden bu sorundan kurtulabileceksiniz.

Genital bölgedeki tüyler temizlendikten sonra sivilce olan bölgeye pamuk ile çay ağacı yağı sürebilirsiniz. Çay ağacı yağı kısa sürede sivilceleri yok etmektedir. Çay ağacı yağı sürülen bölge ertesi gün yalnızca su ile temizlenmelidir. Ayrıca sivilce bölgesine Hindistan cevizi yağı sürmekte sivilcelere iyi gelir.

Genital Bölgede Sivilce Bitkisel Tedavi

Bitkilerin mucizevi gücü hemen hemen birçok hastalıkta etkisini göstermektedir. Genel sorunlardan biri olan genital bölgede sivilce bitkisel tedavi yöntemleriyle ortadan kaldırılabilir. Genital bölgedeki sivilceler için evde uygulayabileceğiniz bitkisel tedavi yöntemleri şunlardır:

Aynı Sefa Bitkisi: Mucizevi etkileri ile her zaman ön planda olan aynı sefa bitkisi, genital bölgede görülen sivilcelere iyi gelir. Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ısıtıldıktan sonra aynı sefa bitkisi karıştırılır ve 1 gece bekletildikten sonra genital bölgeye pamuk yardımı ile sürülür. Bu işlem günde 3 kere uygulanabilir.

Mısır Unu: Mısır unu genital bölgedeki sivilce üzerine pudra gibi sürülür. Bakterileri yok eden mısır unu sivilceleri de geçirmektedir.

Aloe Vera: Aloe Vera bitkisinden elde edilen jel genital bölge sivilcelerinde etkilidir. Bu jel günde 2-3 kere sivilceler üzerine sürülmelidir. Bakterilerin oluşmasını engelleyen aloe vera jeli, yeni bakteri oluşumunun da önüne geçer.

Muz Kabuğu: Duyunca şaşıracağınız bir yöntemdir. Lifli bir yapıya sahip olan muz kabuğunun cilt yenileyici etkisi vardır. İyice yıkanan ve kurulanan muz kabuğu sivilce üzerinde gezdirilir. Düzenli kullanıldığında cildi yenileyerek sivilceleri yok eder.

Genital Bölgedeki Sivilce İçin Hangi Doktora Gidilir?

Kısa sürede sivilcelerden kurtulmak isteyen kişiler genital bölgedeki sivilce için hangi doktora gidilir araştırmaktadır. Genital bölge sivilcesi için Cilt Hastalıkları, Kadın Doğum Hastalıkları ve Üroloji bölümlerine gidilebilir.

Genital Hijyen Nedir? Kararma, Koku, Kaşıntı, Sivilce…