25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkAnne / Çocukİdeal bir bebek bakım seti neler içermeli?

İdeal bir bebek bakım seti neler içermeli?

İçerikleri

Bebeklerin doğumdan itibaren özel bir bakıma ihtiyacı olur ve bu bakım da özel ürünlerle yapılmalıdır. Bebek bakımında kullanılması gereken malzemeleri set halinde temin etmek, daha ekonomik bir seçenek oluyor. Peki, ideal bir bebek bakım seti içerisinde hangi malzemeler olmalı? Bu bakım ürünlerinde bulunması gereken özellikler neler?

Bebek Bakım Seti Tüm İhtiyaçları İçermeli

Bebek bakım setleri içinde bulunan malzemelerin eksiksiz olması önemlidir. Bebeklerin doğumundan itibaren bakımının kusursuz bir şekilde yapılması için, tüm ihtiyaçları karşılayacak olan malzemeleri içeriyor olması önem taşıyor. Bu malzemeleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Şampuan
  • Vücut losyonu
  • Masaj yağı
  • Pişik önleyici krem

Bu malzemelerin içeriğinin ise yenidoğan bebek cildine uygun olmasına dikkat etmelisiniz. Yenidoğan bebeklerin cildi son derece hassastır. Kalitesiz ya da kimyasal bileşenler içeren ürünler bebeklerin cildine zarar verebilir. Kullanılacak bebek bakım ürünlerinde bulunması gereken özelliklere hemen göz atın.

Şampuan

Bebeklerin cildini kurutmamalı ve cilt temizliğini etkin bir şekilde yapabilmelidir. Bebeklerin cildini rahatlatmalı ve nazik bir şekilde temizlik yapılmasını sağlamalıdır.

Vücut Losyonu

Bebeklerin cildinde uzun süreli bir nemlendirme sağlayabilmelidir. Akıcı ve hafif bir dokuya sahip olması, cilt tarafından emilimini kolaylaştırır. Böylelikle cildi nemlendirmesi için bol miktarda losyon kullanımına gerek kalmaz.

Masaj Yağı

Yüksek oranda doğal içeriklerle hazırlanmış olmalıdır. Bebeklerin cildinde yağlı bir katman bırakmamalı, hızlı emilmeli ve aynı zamanda cilt yüzeyinde koruyucu bir bariyer oluşturmalıdır.

Pişik Önleyici Krem

Pişik problemine karşı etkin olan bir pişir önleyici krem tercih edilmelidir. Yenidoğan bebeklerde pişik sorunu oldukça yaygın görülüyor ve bu sorun bebeklerin huzursuzluğuna da yol açıyor. Kullanılan pişik önleyici kremin kızarıklık ve tahriş üzerinde de etkili olması önemlidir. Mevcut pişik sorununun giderilmesini sağlarken yeni pişik oluşumunu önlemesi de dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir.

Tüm bu özellikleri bünyesinde barındıran bebek bakım ürünlerini set halinde satın alabilirsiniz. Bunun için deneyimli annelerin önerisi olan ve Mustela tarafından geliştirilen Merhaba Bebek Bakım Seti tercih edilebilir. Set içerisinde yukarıda sıraladığımız tüm malzemeler yer alıyor ve aynı zamanda bu malzemeleri koyabileceğiniz bir çanta da sette mevcut. Siz de mustela.com.tr adresine uğrayarak bebek bakım setini daha yakından inceleyebilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir: