25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıHirudoid krem yüze, göz altına, dudağa sürülür mü?

Hirudoid krem yüze, göz altına, dudağa sürülür mü?

Özellikle burun ameliyatı sonrası oluşan morluklar ve göz altı kararmaları için çare arayanların imdadına yetişen Hirudoid krem ne işe yarar, ne için kullanılır, nerelere sürülür sorularınızın yanıtı yazımızın devamında.

İçerikleri

Hirudoid krem, son dönemlerde adından sıkça söz ettiren pıhtı önleyici bir kremdir. Özellikle burun ameliyatı sonrasında önerilen bu krem, pıhtıyı eriterek acı ve yanma hissini azaltır. Hirudoid kremden istenilen faydayı sağlamak için doktor önerilerine dikkat edilmelidir. Etkisini kısa sürede hissettiren Hirudoid kremin kullanımı kolaydır.

Hirudoid kremin jel formu da bulunmaktadır. Hirudoid kremi veya jeli kullanmadan önce içindeki etken maddelerin öğrenilmesi tavsiye edilir. Bu etken maddelere karşı alerjisi olan kişilerin Hirudoid kremi kullanmaması önerilmektedir. Bu durumda doktorunuza danışarak en uygun tedaviyi belirleyebilirsiniz.

Hirudoid Krem Nedir?

Hirudoid kremi ya da jeli kullanmak zorunda kalan kişiler tarafından Hirudoid krem nedir detaylı olarak araştırılmaktadır. 20 ve 40 gramlık tüpler şeklinde satılan Hirudoid kremin içerisinde 445 mg mukopolisakkarit polisülfat yer almaktadır. Farklı cilt sorunlarının tedavisinde kullanılan Hirudoid krem bir sağlık veya güzellik ürünü olarak değerlendirilmektedir.

İçeriğinde bulunan etken maddeler sayesinde ciltteki şişlik ve iltihabın azaltılmasına yardımcı olarak çürüklerin iyileşmesini hızlandırmaktadır. Cildin nem oranını arttıran Hirudoid krem bütün eczanelerde satılmaktadır. Kremi doktorunuzun önerdiği şekilde kullandığınız zaman kısa sürede kremin etkisini göreceksiniz.

Hirudoid Krem Ne İşe Yarar?
Hirudoid Krem Ne İşe Yarar?

Hirudoid Krem Ne İşe Yarar?

Özellikle burun ameliyatı olduktan sonra oluşan morluklar ve göz altı kararmaları için çare arayanların karşısına çıkan Hirudoid krem ne işe yarar sizler için araştırdık. Kendine has bir kokuya sahip olan bu krem yalnızca eczanelerde satılmaktadır. Hirudoid krem yalnızca morlukları geçirmede etkili değildir. Bununla beraber zedelenmiş olan derinin hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlamaktadır. Hirudoid kremin sağladığı faydaları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Morlukların hızlı bir şekilde kaybolmasına yardımcı olur.
  • Çürüklerin iyileşmesini sağlar.
  • Ödem ve kan oturmasını giderir.
  • Spor yaralanmalarını tedavi eder.

Hirudoid Krem Antibiyotikli Mi?

Birçok kişi Hirudoid krem antibiyotikli mi konusunda emin olmak istemektedir. Ancak hem kremin prospektüsü incelendiği hem de genel olarak internette araştırma yapıldığı zaman Hirudoid kremin antibiyotikli olup olmadığına dair bir bilgi yoktur. Bu konuda doktorunuzdan net bilgiyi öğrenebilirsiniz.

Hirudoid Forte Jel Ağrı Kesici Mi?

Hirudoid Forte Jel bir ağrı kesici değildir. Ödem ve morlukların giderilmesine yardımcı olur.

Hirudoid Krem Nasıl Kullanılır?

Hirudoid krem nasıl kullanılır konusunda öncelikle doktora danışılması gerekmektedir. Doktorun önerileri dışında kullanmak ciddi olumsuz etkilere sebep olabilir. Hirudoid kremin prospektüsünde kremin hastalıklı bölgeye parmaklarla hafif bir şekilde sürülmesi gerektiği belirtilmektedir. Bu işlem gün içerisinde 2 – 3 kere tekrarlanabilir. Hastalığın durumuna göre doktorun da onayı ile daha sık kullanılabilir.

Hirudoid Forte Jel İle Hirudoid Krem Arasındaki Fark Nedir?

Hirudoid kremin jel ve krem formu bulunmaktadır. Hirudoid Forte Jel ile Hirudoid krem arasındaki fark, kullanım şeklinden kaynaklanmaktadır. Hirudoid kremi bandaj altında, yüz bölgesinde ve cildin kuru bölümlerinde kullanabilirsiniz. Hirudoid Forte Jel kremi ise bandaj dışında, bacak ve kollarda kullanabilirsiniz.

Hirudoid Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Morluk ve kızarıklıklar üzerinde hızlı bir şekilde etkisini gösteren Hirudoid krem pişikler için de kullanılabilir. Ancak çocukların yaş grubu için doktora danışılması tavsiye edilmektedir.

Hirudoid Forte Krem Burun Ameliyatı Sonrası Kullanılır Mı?

Rinoplasti yani burun ameliyatı sonrasında morarma kişiye göre değişmektedir. Ancak genel olarak hastalarda morarma gözlenmektedir. Bu morarmaların tedavisi için Hirudoid krem kullanılmaktadır. Tabi ki bu noktada doktorun tavsiyesi önemlidir.

Hirudoid Forte Jel Ayak Burkulması İçin Kullanılır Mı?

Ayak burkulması birçok kişinin başına gelen talihsiz bir olaydır. Burkulma sonrasında morarma, eziklik ya da ağrı oluşabilmektedir. Bu durumda Hirudoid Forte Jel ayak burkulması için kullanılır mı sorusu gündeme gelmektedir. Bu kremi ayak burkulması için kullanabilirsiniz.

Hirudoid Krem Morluk İçin Kullanılır Mı?

Hirudoid krem morluk tedavisinde etkili olduğu için birçok doktor tarafından reçete edilmektedir. Yaralanan bölgenin durumuna göre doktorun önerdiği şekilde kullandığınız zaman morlukların kısa sürede iyileştiğini göreceksiniz.

Hirudoid Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Hirudoid krem genital bölgede kullanılmaz.

Hirudoid Krem Arı Sokmasına İyi Gelir Mi?

Hirudoid kremin arı sokmasına iyi geldiğine dair bir bilgi yoktur. Bu konuda net bilgiyi doktorunuza danışarak öğrenebilirsiniz.

Hirudoid Forte Krem Boyun Ağrısına İyi Gelir Mi?

Ağrılara iyi gelen Hirudoid Forte Krem boyun ağrısına iyi gelir mi merak edilmektedir. Bu Krem boyun ağrısına iyi gelmez. Boyun ağrısı için uygun olan kremi doktorunuza reçete ettirebilirsiniz.

Hirudoid Forte Krem Basura İyi Gelir Mi?

Hirudoid kremin etki alanı olmadığı için basura iyi gelmez.

Hirudoid Forte Krem Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Hirudoid Forte Krem çatlak tedavisinde etkili değildir.

Hirudoid Forte Krem Morluklara İyi Gelir Mi?

Hirudoid Forte Krem morlukların iyileşmesinde etkilidir. Önerildiği şekilde düzenli olarak kullanıldığı zaman morlukların azaldığı görülecektir.

Hirudoid Forte Jel Morlukları Kaç Günde Geçirir?

Hirudoid Forte Jel kremin tedavi süresi normal şartlarda 10 gündür. Ancak morluğun durumuna göre bu süre 2 haftaya kadar uzayabilir.

Hirudoid Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Güneş altında normalden fazla süre kalan kişilerde güneş yanığı oluşmaktadır. Hirudoid kremin prospektüsünde güneş yanığına iyi geldiğine dair bir bilgi yoktur. Ancak bu kremi güneş yanığı için öneren doktorlar olduğu görülmektedir. Doktorunuzla konuşarak bu konuda bilgi alabilirsiniz.

Hirudoid Krem Nerelere Sürülür?

Halk arasında morluk kremi olarak bilinen Hirudoid krem, kaza ya da darbe sonrası oluşan burkulma ve ezilmelerde de kullanılır. Hirudoid krem yüz, dudak, ayaklar ve el gibi bölgelerde kullanılabilir.

Hirudoid Forte Jel Yüze Sürülür Mü?

Yaralanma veya darbe sonrası oluşan yaralar ve morluklar için Hirudoid krem yüze sürülebilir. Birçok kişi Hirudoid Forte Jel yüze sürülür mü konusunda tereddüt yaşamaktadır. Ancak bu kremi yüzünüzdeki morluklar için kullanabilirsiniz.

Hirudoid Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Hirudoid krem kesinlikle açık yaraya sürülmemelidir.

Hirudoid Krem Göz Altına Sürülür Mü?

Hirudoid krem yüzde oluşan morluklar için kullanılabilir. Ancak göz altı morluklarının renginin açılması için kullanılmamalıdır. Aksi halde tahriş nedeni ile istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir.

Hirudoid Krem Göz Dudağa Sürülür Mü?

Hirudoid krem göz çevresindeki morlukların rengini açmak amacıyla kullanılmaz. Dudağa yapılan dolgu sonrası oluşan şişlik ve ödemin azalması için dudağa sürülebilir.

Hirudoid Krem Yan Etkileri Neler?

Her kremin olduğu gibi Hirudoid krem yan etkileri neler öğrenilmelidir. Cildi çok duyarlı olan kişilerde ciltte kızarıklık duyarlılığı oluşabilir. Krem bırakıldığı zaman bu duyarlılık genelde kaybolur.

Hirudoid Krem Fiyatı 2022

Hirudoid Krem fiyatı 2022 yılı için belirlenmiştir. Sadece eczanelerde satılan bu kremin güncel fiyatı, 40.64 TL’dir.

Hirudoid Krem Muadili Kremler Hangileridir?

Hirudoid krem muadili kremler hangileridir öğrenmeniz çok önemlidir. Çünkü bu kremi bulamadığınız zaman muadili kremleri kullanmak durumuna kalabilirsiniz. Hirudoid krem muadili kremler şunlardır:

  • Hirudoid Forte Krem
  • Lasonik Jel
  • Auriga Krem
  • Arnica Krem

Hirudoid Krem Kullananların Yorumları Neler?

Hirudoid krem kullananların yorumları neler diye araştırdığınız zaman krem ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu kremi kullanan kişiler, yaklaşık bir hafta içerisinde kremin olumlu etkilerini gördüklerini belirtmektedirler. Ayrıca kremin yan etkisi de birçok kişide görülmemiştir.

İlginizi Çekebilir