Gerek genetik faktörlerden gerekse yorgunluk başta olmak üzere daha birçok sebeple ortaya çıkan gözaltı morlukları yüzün ışıltısına gölge düşürüyor. Özellikle açık tenlilerde daha da belli olan mor göz halkaları insanın keyfini kaçırmaya neden oluyor ve özellikle kadınları sürekli kozmetik ürünler kullanarak bu morlukları kapatmaya sevk ediyor. Peki, “gözaltı morlukları nasıl giderilir, göz altı morluklarına evde çözüm ne” sorularınızı duyar gibiyiz. Gözaltı morluklarından kurtulmak mümkün, gözaltı morlukları nasıl geçer sorusunun yanıtını sizler için derledik.
Gözaltı Morluklarına Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer?
1- Göz Altı Morlukları İçin Gül Suyu
Gözaltı morluklarından kurtulmak için öncelikle onlara yol açmamak gerekmektedir. Düzenli beslenme ve düzenli uyku gözaltı morluklarını önlemede oldukça etkilidir. Gözaltı morluklarından kurtulmak için ilk ev usulü yöntem gül suyu ve süt maskesidir. Yeteri ve eşit miktarda karıştırdığınız bu ürünleri disk pamuk yardımıyla göz çevresine uyguladıktan sonra yirmi dakika kadar gözlerinizde bekleterek mor halkalara savaş açabilirsiniz.
Beslenme olduğu kadar zararlı alışkanlıklardan uzak durmakta bu morlukların önlenmesinde etkilidir. Alkol ve sigaradan uzak bir yaşam sürmek mor halkalardan daha hızlı kurtulmanızı sağlar.
2- Poşet Çay ile Gözaltı Morluğu Giderme
İkinci bir öneri ise; poşet çaylardır. Başta siyah çay olmak üzere siyah ve yeşil çay poşetlerini soğutup gözlerinize koyarak bekletmekte mor halkalar için oldukça etkilidir.
3- Sıcak Veya Soğuk Su Kompresi Uygulayın
Gözaltı morluklarına bir üçüncü çözüm ise göz çevresine sıcak veya soğuk suyla kompres yaparak morlukları uzaklaştırmaktır. Gözaltı morluklarını yok etmede bu tarz bakım önerileri kadar su tüketimi de oldukça önemlidir. Bol su tüketmek vücutta biriken ödemi atacak ve cildinize canlılık katacaktır. Bu yüzden su tüketimini arttırmakta fayda vardır. Elma içerdiği asitler sayesinde gözaltında kararmalarını geçiren ve yenilerinin oluşmasını önleyen beşinci bir yöntemdir.Yıkayıp ince dilimlediğiniz elmaları gözünüzün etrafına koyarak yarım saat bekletin ve morluklardan kurtulana kadar bunu tekrarlayın.
4- Beslenme ve Uykunuzu Düzene Sokun
Gözaltı morluklarının nedenigenetik olabileceği gibi yorgunluk ve düzensiz yaşamdan da kaynaklanabilmektedir. Bu yüzden uyku düzenlerine dikkat edilmeli ve her her gün aynı saatte uyuyup uyanarak uyku alınmalıdır.
5- Vitamin Ağırlıklı Beslenin
Düzen sadece uyku konusunda değil beslenme konusunda da önemlidir sebze meyve yani vitamin ağırlıklı beslenmek gözaltlarınızda mor halkaların oluşmasını engeller ve sizi daha sağlıklı ve parlak bir cilde kavuşturur.
6- Patates Gözaltı Morluğu İçin Birebir
Gözlerdeki şişliği ve morluğu önleyen altıncı doğal çözüm ise patatestir. Çiğ patatesi soyup yıkadıktan sonra gözünüzün üzerine koyarak hem şişliğini hem de morluğunu yok edebilirsiniz. Aynı şekilde patatesin suyunu çıkartarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Gözaltı morlukları kimi zaman sosyal hayata dahil olmanıza bile engel olmaktadır, böyle durumlara maruz kalmamak için bu bakım yöntemlerini uygulamak size oldukça fayda sağlayacaktır.
7- Papatya Çayı İle Mor Halkalara Son
Yedinci bir bakım yöntemi olan papatya gözaltı morluklarınızı yok edecektir. Papatya çayınızı demleyip ılıttıktan sonra göz çevrenize kompres şeklinde uygulayabilirsiniz.
8- Süt İle Gözaltı Morluklarına Elveda Deyin
Sekizinci bir yöntem ise süttür. Pamuk yardımıyla gözlerinize uyguladığınız sütte cilt kararmalarını açarak morlukları yok edecektir.
Kaliteli Makyaj Ürünleri Kullanın ve Gün Sonunda Temizleyin
Gözaltı morluklarına çözüm olarak bu bakım önerilerinin yanı sıra makyaj yapımına da dikkat etmek gerekmektedir. Özellikle göz bölgesi hassas olanların makyajdan uzak durması ve kullandığı ürünlerin bitkisel formülde olması oldukça önemlidir. Çünkü ucuz makyaj ürünleri de gözaltı kararmaları ve morlukları başta olmak üzere pek çok rahatsızlığa sebep olabilmektedir.
Makyaj yapımı kadar yapılan makyajın temizlenmesi de oldukça önemlidir. Her gece yatmadan makyajınızı temizlemeniz yeni oluşacak morlukları önlemede oldukça etkilidir.