28 Nisan 2024 Pazar
Ana SayfaKadınCilt BakımıHamazinc krem yüze sürülür mü? Kullananların yorumları

Hamazinc krem yüze sürülür mü? Kullananların yorumları

Hamazinc krem, cilt sorunlarını tedavi etmede yüksek başarıya sahip bir kremdir. Cilt yüzeyinde oluşan birçok farklı sorun için kullanılabilen Hamazinc krem birçok uzman tarafından önerilmektedir. İçeriğinde çinko oksit bulunan Hamazinc krem ne işe yarar? Reçetesiz alınabilir mi? Hangi hastalıklarda kullanılır? Gelin bu soruların cevaplarını birlikte inceleyelim.

İçerikleri

30 gram, 60 gram ve 90 gramlık tüpler şeklinde satılan Hamazinc krem eczanelerden ya da online satış sitelerinden satın alınabilir. Normal reçeteli bir ilaçtır ancak ücreti SGK kapsamında değildir. Özellikle bebeklerde ve çocuklarda pişiği kısa sürede tedavi eden Hamazinc krem oldukça popülerdir.

Hamazinc Krem Nedir?

İçeriğinde cadı fındığı ile çinko oksit bulunan Hamazinc krem nedir sorusu özellikle bebeklerdeki pişik sorunlarını hemen tedavi ettiği öğrenildikten sonra daha çok merak edilmektedir. Lokal olarak kullanılabilen Hamazin krem cilt aşınmalarından cilt tahrişlerine, güneş yanığından pişiğe kadar birçok cilt sorunu için kullanılabilmektedir.

Hamazinc Krem Ne İşe Yarar?

Hamazinc kremin içeriğinde yer alan hamamelmis virginiana sulu ektre etkisi ile dokular daralmaktadır. Bu sayede kanama oluştuğu durumda durdurulmaktadır. Ayrıca iltihap önleyici etki de yaratmaktadır. Etkisi hemen herkes tarafından bilinen Hamazinc krem ne işe yarar tek tek aktaracağız. Hamazinc kremin sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Bebeklerde pişiği önler.
  • Bebeklerde oluşmuş pişiği tedavi eder.
  • Mantar enfeksiyonlarına bağlı oluşan deri döküntülerine iyi gelir.
  • 1.ve 2.derece yanıkları iyileştirir.
  • Güneş yanığına iyi gelir.
  • Emziren annelerin göğüs ucu yaralarını iyileştirir.
  • Böcek ısırıklarına iyi gelir.

Hamazinc Krem Yüze Sürülür mü?

İçeriğindeki çinko oksit sebebiyle bebeklere meydana gelen pişiklerde kullanıldığı gibi besleyici özelliği nedeniyle anneler de yüz ve diğer bölgelerine Hamazinc krem sürebilirler. Ancak Hamazinc krem paraben türevi koruyucu maddeler içerdiği için yüzde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.  Uzun süreyle kullanılması halinde cilt kanserine yol açabilir. Ayrıca içeriğinde bulunan propilen glikol ve setostearil alkol sebebiyle  nadir olarak lokal deri reaksiyonlarına (kontakt dermatite) veya deri irritasyonlarına sebebiyet verebilir.

Hamazinc krem yüze sürülürken göze temas ettirmemeniz gerekir, göze temas etmesi halince bol su ile yıkanması tavsiye edilmektedir. Hamazinc krem yüze sürülürse güneş lekelerini yok eder, sivilceleri azaltır ve cildi besler. Hamazinc krem yüz bakım kremi değildir, bu sebeple gözlere ve göz çevresine dikkat etmek şartıyla ara sıra yüze sürülebilir.

Hamazinc Açık Yaraya Sürülür Mü?

Açık yarası olanlar Hamazinc krem açık yaraya sürülür mü diye merak etmektedirler. Deride oluşan harabiyet ile yaralardaki iltihaplanmayı tedavi eden Hamazinc krem açık yaralara sürülmemelidir.

Hamazinc Krem Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Özellikle emziren anneler Hamazinc krem çatlaklara iyi gelir mi sorusunun cevabıyla ilgilenmektedir. Bu krem emziren annelerde göğüs ucu çatlaklarını önler ve oluşan göğüs ucu çatlaklarını tedavi eder. Doktorunuza danıştıktan sonra çatlaklarınız için kullanabilirsiniz.

Hamazinc Krem Makat Çatlağına Sürülür Mü?

Hamazinc krem makat çatlağına sürülür mü sorusuna Hamazinc krem makat çatlağına sürülmez diye cevap verebiliriz. Kremin makat çatlağını tedavi edici etkisi yoktur. Makat çatlağı için doktorunuza uygun kremi reçete ettirebilirsiniz.

Hamazinc Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Hamazinc krem yanıkları tedavi edici özelliğe sahiptir. Özellikle 1.ve 2.derece yanıklarda kullanılabilir. Ayrıca Hamazinc krem güneş yanığına da iyi gelmektedir.

Hamazinc Krem Genital Bölgeye Sürülür Mü?

Mantar enfeksiyonlarını tedavi eden Hamazinc kremi doktor kontrolünde genital bölgede kullanabilirsiniz. Doktorunuza danışmadan asla genital bölgeye sürmeyin.

Hamazinc Pişik İçin Kullanılır Mı?

İçeriğinde çinko oksit bulunan Hamazinc krem birçok kişi tarafından pişik kremi olarak bilinse de Hamazinc pişik için kullanılır mı bilmeyenler vardır. Çinko oksit etkisi ile pişiği önleyen Hamazinc krem, meydana gelen pişiği de kısa sürede tedavi eder.

Hamazinc Krem Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

Hamazinc krem cilt lekelerine iyi gelir mi diye sıklıkla araştırma yapılmaktadır. Hamazinc krem cilt lekeleri için kullanılmaz.

Hamazinc Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Hamazinc kremin gebeler üzerinde kullanılması ile ilgili herhangi bir veri yoktur. Bu nedenle doktor bilgisi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır.

Hamazinc Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Hamazinc krem mantara iyi gelir mi merak ediyorsanız hemen söyleyelim: Hamazinc krem mantara iyi gelmektedir. Mantar enfeksiyonlarına bağlı oluşan kaşıntı, döküntü ve kızarıklık gibi sorunlar için doktor önerisi ile kullanılabilir.

Hamazinc İsilik İçin Kullanılır Mı?

Özellikle yaz aylarında bebeklerde en çok görülen sorunların başında isilik gelmektedir. Bebeklerde kaşıntı ve huzursuzluk yaratabilecek isilik için Hamazinc kullanılmaz. Bebeklerinizin vücudunu doğal gül suyu ile silerek isiliği önleyebilirsiniz. Ayrıca bu sayede oluşmuş isiliğin de kısa sürede geçmesini sağlayabilirsiniz.

Hamazinc Krem Tüylenme Yapar Mı?

Hamazinc kremin tüylenme yapma gibi bir yan etkisi yoktur.

Hamazinc Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Uçuk tedavisine iyi geldiği ile ilgili Hamazinc kremin prospektüsünde herhangi bir bilgi yoktur. Bu nedenle uçuk için doktorunuza danışmanız önerilir.

Hamazinc Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Vajinal sorunlar yaşayan kadınlar Hamazing krem vajinaya sürülür mü konusunda araştırma yapmaktadırlar. Hamazing krem vajinal bölgede meydana gelen vajinal mantar enfeksiyonları tedavisinde kullanılır. Ancak kremi vajinanın direkt içine sürmemelisiniz. Vajina çevresine sürmeniz yeterlidir.

Hamazinc Yanık İçin Kullanılır Mı?

Hamazinc yanık için kullanılır mı konusuna yukarılarda değinmiştik. Ancak merak edildiği için ayrı bir başlıkta açıklamak istedik. Hamazing krem güneş yanıkları ile beraber 1.ve 2.derece yanıklar için kullanılabilir.

Hamazinc Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Etkisi güçlü olan Hamazinc krem reçetesiz alınır mı birçok aile merak etmektedir. Hamazinc krem reçeteli ya da reçetesiz olarak alınabilir. Reçetesiz eczanelerden alabileceğiniz gibi online satış sitelerinden de alabilirsiniz.

Hamazinc Krem Kullananların Yorumları

Çeşitli paylaşım forumlarında, Hamazinc krem kullananlar bebeklerde ve küçük çocuklarda meydana gelen pişikler için harika iyileştirme etkisinin olduğunu belirtmişlerdir.  Yanık ve güneş yanığı tedavisinde, çizik ve kesik gibi yüzeysel deri yaralanmaların iyileştirilmesinde, emziren annelerin meme başlarında oluşan çatlakların giderilmesinde kullandıklarını ifade etmişledir.
Kuruyan, çatlayan, yarılan derinin bakımı ve onarımında, yaşlılarda görülen şeker hastalığına bağlı olarak oluşan ayak yaralarında hızlı tedavi sağladığı bildirilmiştir.

Hamazinc Krem Yan Etkileri Nelerdir?