19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınMakyajDoğru Makyaj Nasıl Yapılır? En Etkili ve Güzel Makyaj Teknikleri Neler?

Doğru Makyaj Nasıl Yapılır? En Etkili ve Güzel Makyaj Teknikleri Neler?

İçerikleri

Kadınlar Neden Makyaj Yapar?

Bilim adamları kadınların neden makyaj yapmaktan hoşlandıklarını araştırmışlar ve bazı sonuçlara varmışlardır. Aynaya baktığında bir kadın makyajsız yüzünü görür ve sonrasında makyajlı halinin başkaları tarafından nasıl görüleceğini düşünerek harekete geçer. Araştırmacılardan bazıları bu şekilde bir sonuca ulaşmıştır.

Bilimsel bir sonuç haricinde ise her kadın aynaya baktığında veya başkaları baktığında daima güzel görünmek ister ve bunun için makyaj yapar. Bunun altında yatan sebep aslında özgüvendir. Makyaj yapıldığında normalden daha iyi daha güzel ve daha mutlu hissetmek insana ayrı bir özgüven katmaktadır.

Doğru Makyaj Nasıl Yapılır?

Makyaja Hazırlık

Öncelikle cilt makyaja hazır hale getirilmelidir. Bu da cildin temiz olması anlamına gelmektedir. Cilt temizlendikten sonra güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı bir koruyucu yüze uygulanmalı. Bu şekilde temiz ve korunmuş bir cilt elde edildikten sonra makyaja başlanabilir.

Doğru makyaj nasıl yapılır sorusunun cevabı için adım adım bu aşamalar takip edilebilir;

Fondöten; Bahsettiğimiz gibi fondöten temiz bir cilde, temiz ve nemli bir sünger yardımı ile uygulanmalıdır. Burada en önemli nokta makyajın doğru uygulanması olduğu kadar aynı zamanda da sağlıklı bir makyaj uygulamasıdır. Eğer sağlıklı temiz bir cilde sahip olunursa makyaj da o derece doğru bir makyaj olacaktır. Fondöten uygulandıktan sonra sünger mutlaka temizlenmelidir ve bir sonraki kullanımda temiz olmalıdır. Doğru bir fondöten uygulaması yapılmak isteniyorsa öncelikle gündüz makyajı yapılacak ise gün ışığına, gece makyajı yapılacak ise de bol aydınlatılmış bir ortama ihtiyaç vardır. İkinci olarak ise ten rengi ile en uyumlu tonda bir fondöten seçilmelidir. Fondöten ince bir katman halinde sürülmelidir. Doğru bir fondöten uygulaması için parmak uçlarından masaj yapar şekilde yardım alınabilir.

Pudra; Fondöten uygulandıktan sonra yapılacak diğer işlemdir. Pudra şeffaf olmalıdır. Eğer fondöten olmadan pudra uygulanacak ise pudra ten rengine uyumlu olabilir ancak fondöten sonrası için şeffaf pudra kullanılması daha doğru olacaktır.

Makyaj Teknikleri

Fondöten ve pudra ile makyaj için uygun bir yüz hazırlanmış olur ve diğer aşamalara geçilebilir. Göz, maskara, allık ve dudak… Bazı makyaj teknikleri ile kusursuz bir görünüm elde edilecektir.

Kullanım açısından kolaylık sağlayan ve daha dayanıklı olan toz farlar tercih edilebilir.

  • Göz makyajı için temizlenmesi açısından kolaylık sağlayan süngerli yumuşak fırçalardan kullanılabilir. Göz renginde far kullanılmasının doğru olduğu yanılgısına düşülmemelidir. Önemli olan makyaja ve kişiye yakışan rengin bulunmasıdır.
  • Göz makyajında bir diğer önemli nokta ise gözlerin küçük veya büyüklüğüdür. Örneğin gözler küçükse ve büyük gösterilmek isteniyorsa kirpik diplerine kalem sürülürken gözlerden bir miktar taşırmak daha doğru olacaktır.
  • Birbirine yakın gözler için ise şakak tarafındaki uçların daha koyu bir far ile renklendirilmesi gerekmektedir.
  • Birbirinden uzak gözler için de göz pınarlarının üst kısımları kaşlara kadar koyu bir far ile renklendirilmelidir.

Maskara ve Allık: Doğru makyaj nasıl uygulanır, sorusunu yanıtlamaya makyajın olmazsa olmazlarından maskara ve allık ile devam edilebilir. Gözlerin daha büyük ve çekici gözükmesi için siyah veya koyu kahverengi bir maskara kirpiklerin diplerinden uçlarına doğru kıvırmak hareketi ile birlikte uygulanmalıdır. Maskaranın bulaşması durumunda bir kulak çubuğundan yardım alınabilir. Bir diğer olmazsa olmaz ise allıktır. Allık makyajın kendini göstermesinde size yardımcı olan malzemelerden biridir. Doğru bir allık uygulaması isteniyorsa öncelikle doğru bir fırçaya sahip olunmalı ve bu fırça düzenli olarak temizlenmelidir.

Dudaklar: Dudaklar için bazı püf noktaları vardır. Mesela ince dudaklarda ruj uygulanmadan önce dudakların çevresine kemik renginde bir dudak kalemi ile çerçeve yapılabilir sonrasında ruj sürülür ve dudaklar böylece daha kalın gözükecektir. Dudakların daha dolgun gözükmesi için açık renkli rujlar kullanılabilir.

Kusursuz Bir Makyaj İçin Bilinmesi Gereken Yöntemler Ve Hileler

Günlük makyaj yapılırken veya önemli bir geceye hazırlanırken uygulanacak ufak makyaj hileleri ile makyaj yapmak çok eğlenceli bir hal alabilir.

Fondötenin tonunu doğru bir şekilde seçmek

İdeal tonu bulabilmek için çene çizgisi boyunca denemeler yapılabilir.

Doğru kaş şekline sahip olmak

Makyajı tamamlayan aslında kaşlardır. Kaş rengi saç rengine uygun olarak seçilmelidir.

Daha büyük gözler

Gözlerin büyüklüğü için kirpiklerinizin üs kısmından diplere kalem uygulamak yeterli olacaktır.

Eyeliner göz şekline göre uygulanmalıdır.

Herkes eyeliner sürebilir burada önemli olan doğru şekli bulabilmek ve uygulamaktır. Ayrıca eyeliner sürülürken gözler açık bir şekilde kuyrukların çekilmesi daha düzgün bir görünüm elde edilmesini sağlayacaktır.

Tek kat maskara uygulanmalıdır.

Maskara kat kat ve aşırı bir şekilde uygulandığı zaman topaklanmaktadır. Tek kat maskara daha doğal bir görünüm sağlayacaktır.

Göz altı halkalarını gizlemek

Göz altlarını aydınlatmak için aydınlatıcı göz altına üçgen şeklinde uygulanmalıdır.