28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınMakyajBakışlarınızla Büyülemek İçin Uygulamanız Gereken Etkileyici Göz Makyajı

Bakışlarınızla Büyülemek İçin Uygulamanız Gereken Etkileyici Göz Makyajı

İçerikleri

Gözler yüzün en çok dikkat çeken noktalarından bir tanesidir. Yapılan araştırmalara göre insanlar en çok karşılarındaki insanın ilk olarak gözlerine ve dudaklarına bakıyorlar. Bu araştırma sonucuna göre uzun uzun makyaj yapmanıza aslında gerek yok. Zamanınız kısıtlı olduğu zamanlarda sadece göz ve dudak makyajı yapıp gününüzü rahatça geçirebilirsiniz. İnsanlarla iletişim kurarken daha çok göz teması kurduğumuz için göz makyajı oldukça büyük önem taşımaktadır. Etkileyici göz makyajı ile insanların hafızasında ye edinebilirsiniz. Ki bu tür çarpıcı bir göz makyajı için her zaman için koyu renkte farlar ve renkli farlar kullanmanız gerekli değildir.

Göz Renginize Göre Makyaj Yapın

Etkileyici bakışlar demek etkileyici göz makyajı demektir. Her göz rengi çok özel ve biriciktir, kendi göz renginize en çok yakışan rengi keşfetmelisiniz. Zıt renkler birbirini daha çok ortaya çıkarır. Bu mantıkla düşünecek olursak mavi gözler için pembe, turuncu, kırmızı tonları göz renginin daha belirgin olmasını sağlayacaktır. Aynı şekilde düşünerek ela gözleri ele alalım. Ela gözler kahverengi ve yeşilin iç içe olduğu bir renge sahiptir. Eğer ela gözlüyseniz gözlerinizin içindeki yeşili ortaya çıkarmak için kırmızı, bordo, mor, siyah rengini kullanabilirsiniz. Özellikle bakır tonları da ela göz rengine sahip hanımlar için vazgeçilmez renklerden bir tanesidir. Kahverengi gözleri en iyi vurgulayan renk kırmızıdır, kırmızı tonlarında bir göz kalemini siyah ile karıştırarak uygularsanız gözünüzün daha çarpıcı ve ön plana çıktığını görürsünüz.

Göz Altı Kusurlarınızı Kapatmayı Unutmayın

Yorgunluk, stres ve genetik sebeplerle yorgun bakışlara çökmüş göz altlarına sahip olmamız işten bile değildir. Göz altı çökmeleri ve morlukları bakışların daha cansız olmasına yorgun ve yaşlı görünmenize sebep olacaktır. Bu sebeple olabildiğince göz altı morluklarınız var ise bir kapatıcı yardımı ile kapatıp dengelemelisiniz. Etkileyici göz makyajı için göz altlarının da mükemmel görünmesi gereklidir. Göz altı morluklarınızı kapattıktan sonra kendi göz renginize yakışan bir far ile gözlerinizi şekillendirebilirsiniz. Eğer zamanınız var ise ince bir eyeliner da çekerek daha da çekici bakışlara sahip olabilirsiniz.