27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCleocin vajinal krem nasıl kullanılır, sürülür, uygulanır?

Cleocin vajinal krem nasıl kullanılır, sürülür, uygulanır?

Cleocin vajinal krem, farklı cilt rahatsızlıklarını tedavi eden bir kremdir. Belirli bir tür vajinal enfeksiyon için kullanılan Cleocin vajinal krem nedir? Cleocin vajinal krem ne için kullanılır? Cleocin vajinal krem ne işe yarar? Cleocin vajinal krem nasıl kullanılır? Tüm merak edilen bu soruların yanıtını sizler için derledik ve bir araya getirdik.

İçerikleri

Bir antibiyotik türü olan Cleocin vajinal krem, vajinal bölgede oluşan bakterilerin üremesini durdurmaktadır. Gebelik kategorisi B olan Cleocin vajinal krem regl döneminde doktora danışılmadan kullanılmamalıdır.

Cleocin Vajinal Krem Nedir?

Kadınların hemen hepsinin başına bir kere de olsa vajinal sorunlar gelmektedir. Vajinada kötü koku, akıntı, idrar esnasında yanma ve kaşıntı gibi semptomlar enfeksiyonlar nedeniyle görülmektedir. Vajinal enfeksiyon tedavisinde kullanılan Cleocin vajinal krem nedir araştırdığımızda bu kremin topikal bir krem olduğunu görüyoruz.

Vajinal bölgede enfeksiyona neden olan bakterilerin büyümesini durduran Cleocin vajinal krem antibiyotik etkiye sahiptir. Etken maddesi klidamisin olan Cleocin vajinal krem kötü koku, akıntı, kaşıntı gibi vajinal sorunlara da iyi gelmektedir. Doktorunuzun önerisi ile tavsiye edilen şekilde kullanıldığı zaman kısa sürede etkisini göstermektedir. Normal reçeteli olan bu kremi reçeteli ya da reçetesiz olarak satın alabilirsiniz.

Cleocin Vajinal Krem Ne İçin Kullanılır?

Cleocin vajinal krem ne için kullanılır öğrendikten sonra kullanılması tavsiye edilmektedir. Cleocin vajinal krem genel olarak bakteriyel vajinozis tedavisinde kullanılmaktadır. Bir vajinal enfeksiyon olan bu hastalığa neden olan bakterilerin yayılmasını önleyen Cleocin vajinal krem doktor önerisi ile kullanılmalıdır. Çünkü Cleocin vajinal krem bir antibiyotiktir.

Cleocin Vajinal Krem Ne İşe Yarar?
Cleocin Vajinal Krem Ne İşe Yarar?

Cleocin Vajinal Krem Ne İşe Yarar?

Kadınları ilgilendiren vajinal sorunlar için üretilen Cleocin vajinal krem, vajina bölgesinde oluşan bakterilerin neden olduğu kaşıntı, yanma, koku ve gri sulu akıntıyı tedavi etmektedir. Cleocin Krem vajinal iltihaplanmasını da tedavi etmektedir. Antibiyotik özelliğe sahip olduğu için iltihaplanmaları en kısa sürede kurutmaktadır. Bu krem yalnızca vajina bölgesinde kullanılmaktadır. Vajina dışında başka bir bölgede asla kullanılmamalıdır.

Cleocin Vajinal Krem Neye İyi Gelir?

İçeriğinde kortizon olmayan Cleocin krem birçok vajinal soruna iyi gelmektedir. Vajinal kremin sağlamış olduğu faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Vajina bölgesinde oluşan bakterileri tedavi eder.
  • Vajina bölgesinde meydana gelen kaşıntı, kızarıklık ve yanmaya iyi gelir.
  • Vajinada oluşan sulu ve kötü kokulu akıntıyı tedavi eder.
  • Vajinal iltihaplanmaya iyi gelir.

Cleocin Vajinal Krem Nasıl Kullanılır, Sürülür?

Kadınlar tarafından Cleocin vajinal krem nasıl kullanılır, sürülür merak edilmektedir. Kısa sürede kremin etkisini görmek için nasıl kullanılması gerektiği iyi bilinmelidir. Krem doktorun reçete ettiği şekilde kullanılmalıdır. Bunun dışında kremin prospektüsünde yer alan bilgilere dikkat edilerek kullanılmalıdır. Cleocin vajinal kremin bir aplikatör dolusu kullanılması önerilmektedir. 1 aplikatör dolusu kremin bir hafta boyunca kullanılması tavsiye edilmektedir.

Önerilen dozda kesinlikle değişikliğe gidilmemelidir. Krem vajina içine kullanılmalıdır. Kremi kullanmadan önce ve kullandıktan sonra ellerinizi yıkamanız gerekmektedir. Aplikatör ile kullanımı resimli olarak kremin prospektüsünde gösterilmektedir.

Cleocin Vajinal Krem Kaç Gün Kullanılır?

Cleocin vajinal kremin bir hafta kullanılması tavsiye edilmektedir. Ancak kişinin rahatsızlığına göre kullanım süresi doktor tarafından uzatılabilir.

Cleocin Vajinal Krem Adet (Regl) Döneminde Kullanılır Mı?

Cleocin vajinal krem adet ( regl ) döneminde kullanılır önemli bir sorudur. Cleocin kremin regl döneminde kullanılmaması gerekmektedir. Yine de doktora danışarak hareket etmeniz tavsiye edilmektedir.

Cleocin Vajinal Krem AdetDöneminde Kullanımı Nasıldır?

Cleocin vajinal kremin adet döneminde kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Cleocin Vajinal Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Cleocin vajinal kremin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Cleocin Vajinal Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Cleocin vajinal krem hamilelikte kullanılır araştırdık. Cleocin vajinal krem hamilelik kategorisi B’dir. Hamileliğin ilk üç aylık döneminde kullanımının bir zararı olup olmadığı üzerine çalışma yoktur. Bu dönemde özelikle kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Sonraki dönemlerde ise kesinlikle doktorun önerisine göre hareket edilmelidir.

Cleocin Vajinal Krem Yüze Sürülür Mü?

Cleocin vajinal krem vajinal bölge hastalıkları için kullanılmaktadır. Bu nedenle asla yüze sürülmemelidir.

Cleocin Vajinal Krem Kaşıntı İçin Kullanılır Mı?

Vajinal bölgede oluşan bakteriler nedeni ile kaşıntı sorunu yaşayan birçok kadın bulunmaktadır. Cleocin vajinal krem kaşıntı için kullanılır araştırdığımızda kremin kaşıntıya iyi geldiğini görüyoruz. Düzenli kullanım ile Cleocin vajinal krem kaşıntıyı geçirmektedir.

Cleocin Vajinal Krem Mantar İçin Kullanılır Mı?

Vajinal bölgede oluşan mantar hastalıkları için Cleocin vajinal krem kullanılmaz. Mantar için uygun kremleri doktorunuza danışabilirsiniz.

Cleocin Vajinal Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Cleocin Vajinal krem genital bölgede kullanılan bir krem değildir.

Cleocin Vajinal Krem Kullanırken İlişkiye Girilir Mi?

Cleocin vajinal kremi kullanırken birçok ayrıntıya dikkat edilmelidir. Cleocin vajinal krem kullanırken ilişkiye girilir mi önemli bir konudur. Krem aplikatör ile vajina içine enjekte edildiği zaman cinsel ilişkiye girilmemelidir.

Cleocin Vajinal Krem Devlet (SGK) Ödüyor Mu?

Normal reçeteli olan Cleocin krem reçeteli alındığı zaman devlet tarafından ödenmektedir.

Cleocin Vajinal Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Cleocin vajinal krem normal reçeteli bir kremdir. Hem reçeteli hem de reçetesiz olarak satın alınabilir.

Cleocin Vajinal Krem Fiyatı Ne Kadar?

Cleocin vajinal krem fiyatı 55,52 TL’dir.

Cleocin Vajinal Krem Muadili Kremler Hangileri?

Cleocin vajinal krem muadili kremler hangileri olduğunu bildiğiniz zaman tedavinize ara vermeden devam edebilirsiniz. Cleocin krem muadili kremler şunlardır:

  • Clin ampul
  • Biocline ampul
  • Cleocin kapsül
  • Klindan ampul

Cleocin Vajinal Krem Yan Etkileri Neler?

Cleocin vajinal kremin etken maddesine alerjisi olan kişilerde bazı yan etkiler görülebilir. Vulvada iritasyon, deride iritasyon, kolit, kontat dermatit, deride yağlanma gibi etkilerle karşılaştığınız zaman doktorunuza danışarak kremin kullanımını azaltabilirsiniz.

Cleocin Vajinal Krem İshal Yapar Mı?

Cleocin vajinal krem ishal yapar sorusunun yoğun bir şekilde araştırıldığını görüyoruz. Cleocin kremi kullanırken şiddetli kanlı ishal, uzun süreli ve şiddetli ishal yaşadığınız zaman mutlaka bir doktora danışmanız önerilmektedir. Doktora danışmadan ishal ilacı kullanmayınız.

Cleocin Vajinal Krem Kanama Yapar Mı?

Cleocin vajinal kremin kanama yan etkisi yoktur.

Cleocin Vajinal Krem Kullananlar ve Yorumları Neler?

Cleocin vajinal krem kullananlar kremin enfeksiyon için verildiğini belirtmektedir. Kullanıcılar kısa sürede enfeksiyon ile beraber akıntı, kaşıntı, yanma ve kızarıklık sorularının da kaybolduğunu söylemektedir.

Bunlar da ilginizi çekebilir: