18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıCleocin T yüze sürülür mü, lekelere iyi gelir mi?

Cleocin T yüze sürülür mü, lekelere iyi gelir mi?

Cleocin T topikal çözelti, mutlaka doktor kontrolünde kullanılması gereken ve sivilce tedavilerinde reçete edilen bir ilaçtır. Antibiyotik bir özelliğe sahip olan Cleocin T, cilt yüzeyinde bakterilerin üremesine engel olur. Peki, Cleocin T başka ne işe yarar? Cleocin T nasıl kullanılır? Bu krem ile alakalı tüm merak edilen soruların yanıtını yazımızın devamında.

İçerikleri

%1 oranında topikal çözelti içeren Cleocin T, iltihaplı sivilce tedavisinde etkilidir. İlacın içerisinde bulunan etken maddelere karşı alerjisi olan kişilerin kesinlikle Cleocin T kullanmaması tavsiye edilmektedir.

Cleocin T Topikal Çözelti Nedir?

Sivilce sorunu ile uğraşan kişi sayısı oldukça fazladır. Buna bağlı olarak Cleocin T topikal çözelti nedir sorusunun yanıtı sürekli araştırılmaktadır. Etken maddesi Klindamisin Fosfat olan Cleocin T alkol içermektedir. Bu nedenle ciltte yanma ve kızarıklık görülebilir. Hem 30 ml hem de 60 ml şeklinde hazırlanan Cleocin T renksiz ve berrak bir görünüme sahiptir.

İçerisinde bulünen asit sayesinde etkisini kısa süre içerisinde gösteren Cleocin T , akne ve sivilcelere iyi gelmektedir. Ciltte oluşan sivilceleri iyileştiren bu ilaç yeni sivilce oluşumuna da engel olmaktadır.

Cleocin T Ne İşe Yarar?
Cleocin T Ne İşe Yarar?

Cleocin T Ne İşe Yarar?

Siz değerli okuyucularımıza Cleocin T ile ilgili temel bilgileri verdikten sonra Cleocin T ne işe yarar konusunda bilgiler vermek istiyoruz. Cleocin T özellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan sivilceler ile baş etmektedir. Siyah noktalara da iyi gelen bu ilaç sivilce lekeleri için de kullanılmaktadır. Sadece eczanelerde satılan Cleocin T faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Sivilcelerin azalmasına yardımcı olur.
  • Aknelerin geçmesini sağlar.
  • Sivilce lekelerinin azalmasında etkilidir.
  • Akne oluşumuna neden olan bakterileri azaltarak yok eder.
  • Ciltteki yağ salgılanmasını kontrol eder.
  • Hem siyah hem de beyaz noktalara iyi gelir.

Cleocin T Nasıl Kullanılır?

Birçok kişi Cleocin T nasıl kullanılır tam olarak bilmemektedir. Buna bağlı olarak yanlış kullanım nedeni ile beklenen etki alınamamaktadır. Cleocin T doktorun tarif ettiği şekilde kullanılmalıdır. Günde iki kere kullanılması önerilen Cleocin T, kullanım öncesinde mutlaka çalkalanmalıdır.

Cleocin T Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Cleocin T etkisini görebilmek için ilacın doktorun tarif ettiği şekilde kullanılması gerekmektedir. Doğru şekilde kullanıldığı zaman etkisini kısa süre içerisinde göstermektedir. Bu süre için net bir sayı varılması doğru değildir. Kişinin yaşadığı soruna ve büyüklüğüne göre etki süresi değişmektedir.

Cleocin T Yüze Sürülür Mü?
Cleocin T Yüze Sürülür Mü?

Cleocin T Yüze Sürülür Mü?

Cleocin T yüze sürülür mü? sorusunun cevabı sıkça merak edilmektedir. Cleocin T Topikal Çözelti yüz bölgesinde çıkan inatçı sivilcelere sürülebilir. Ayrıca omuz ve sırt bölgelerinde görülen sivilceleri tedavi etmek için de kullanılabilir.

Cleocin T Lekelere İyi Gelir Mi?

Cleocin T lekelere iyi gelir mi? sıklıkla araştırılan bir konudur. Cleocin T Topikal Çözelti sivilce lekelerine ve siyah noktalara karşı oldukça etkilidir.

Cleocin T Açıldıktan Sonra Ne Kadar Kullanılır?

Cleocin T açıldıktan sonra son kullanma tarihine kadar kullanılabilir.

Cleocin T Üzerine Nemlendirici Sürülür Mü?

Herhangi bir sivilce kremi kullanırken cilt hassas hale gelmektedir. Cildi bazı zararlı etkilerden korumak için Cleocin T üzerine nemlendirici sürülebilir.

Cleocin T Üzerine Makyaj Yapılır Mı?

CLEOCİN T etkisini en kısa sürede almak için üzerine makyaj yapmamaya dikkat edilmelidir.

Cleocin T Antibiyotik Mi?

Birçok kişi Cleocin T antibiyotik mi merak etmektedir. Bu ilaç antibiyotik ilaç grubunda yer almaktadır.

Cleocin T Hamilelikte Kullanılır Mı?

Hamilelik döneminde kullanılan ilâçlara çok dikkat edilmelidir. Cleocin T kullanımının hamilelikte bir etkisi olup olmayacağına dair herhangi bir çalışma yoktur. Bu nedenle hamilelik döneminde kullanılması önerilmemektedir.

Cleocin T Akne İçin Kullanılır Mı?

Cleocin T akne tedavisinde etkilidir. Doktorunuzun önerdiği şekilde kullanarak etkisini kısa sürede görebilirsiniz.

Cleocin T Sivilce İzlerine İyi Gelir Mi?

Cleocin T birçok cilt sorununa iyi gelmektedir. Sivilceleri ve akneleri tedavi eden Cleocin T sivilce izlerini de geçirmektedir.

Cleocin T Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Cleocin T genital bölgede kullanılmamalıdır.

Cleocin T Göze Zarar Verir Mi?

Cildinizdeki sorunlar için Cleocin T kullanırken çok dikkat etmelisiniz. Bu kremin göze sürülmemesi tavsiye edilmektedir. Gözle teması halinde gözler bol su ile durulanmalıdır.

Cleocin T İz Bırakır Mı?

Birçok kişinin aklında Cleocin T iz bırakır sorusu yer almaktadır. Çok etkili olan bu ilaç iz bırakmaz.

Cleocin T İshal Yapar Mı?

Cleocin T yan etkileri olan bir ilaçtır. İlacın önemli yan etkilerinden biri de ishaldir. Geçmeyen ishal ile karşı karşıya kaldığınız zaman derhal doktorunuza danışmalısınız.

Cleocin T Yüzde Tüylenme Yapar Mı?

Birçok platformda Cleocin T yüzde tüylenme yapar sorusunun yanıtı aranmaktadır. Cleocin T kullanımı hormon bozukluğu olan kişilerde tüylenme yapabilir. Ancak hormon bozukluğu olmayan kişilerde tüylenme sorunu görülmez.

Cleocin T Muadili İlaçlar Hangileri?

Cleocin T ile aynı etkilere sahip başka ilaçlar da bulunmaktadır. Bu ilaçlar arasında Biocline ampul, Clin ampul, Clin kapsül ve Clamine T losyon yer almaktadır.

Cleocin T Devlet (SGK) Karşılıyor Mu?

Bu ilaç Devlet (SGK) tarafından karşılanmaktadır.

Cleocin T Aile Hekimi Yazabilir Mi?

Bu ilacı aile hekimi yazabilir. Reçete edilen Cleocin T ücreti devlet tarafından karşılanmaktadır.

Cleocin T Reçetesiz Alınır Mı?

Cleocin T reçeteli olarak satılmaktadır.

Cleocin T Yan Etkileri Nelerdir?

Cleocin T kullanımı bazı yan etkiler ortaya çıkarabilir. Ancak bu durum çok nadir yaşanmaktadır. Deride tahriş, deride kuruluk, kurdeşen gibi yan etkiler görüldüğü zaman doktora danışılmalıdır.

Cleocin T Fiyatı Ne Kadar?

Cleocin T fiyatı 39,58 TL’dir.

Cleocin T Topikal Çözelti Kullananların Yorumları Neler?

Cleocin T kullananların yorumları çokça merak edilmektedir. Bu yorumlara bakarak ilaç hakkında önceden fikir sahibi olabilirsiniz. Bu ilacı kullananlar, ilacın etkilerini kısa sürede gördüklerini belirtmektedirler. İlacın yan etkilerini yaşayan kişi sayısının da çok az olduğu görülmektedir.

Bunlar da dikkatinizi çekebilir!