24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıSkinoren krem sivilce izi ve kaşıntı için kullanılır mı?

Skinoren krem sivilce izi ve kaşıntı için kullanılır mı?

Skinoren krem, genelde akne ve sivilcelerin tedavisi için kullanılan bir kremdir. Oldukça etkili ve güçlü olan Skinoren krem azelaik asit içermektedir. Sivilce, akne, siyah nokta ve beyaz nokta gibi cilt rahatsızlıkları için önerilen bu kremi doktora danışmadan başka cilt sorunları için kullanmamalısınız. Birçok kişi tarafından merak edilen Skinoren krem ne işe yarar? Skinoren krem yan etkileri neler? Skinoren krem nasıl kullanılır? sorularının yanıtlarını sizler için araştırdık.

İçerikleri

Akne oluşumuna propionibacterium acnes isimli bir bakteri neden olmaktadır. Skinoren krem bu bakteriye karşı savaş açmaktadır. Ayrıca ciltte gözenekleri tıkayan ve bu nedenle siyah noktaya neden olan dış cilt hücrelerinin büyümesini önler. Skinoren kremin dikkatli kullanılması gerekmektedir. Kremin bileşenlerine karşı alerjisi olan kişilerin mutlaka doktoruna danışması önerilmektedir.

Skinoren Krem Nedir?

Birçok farklı cilt rahatsızlığı için kullanılan Skinoren krem nedir sorusuna net bir cevap vermek istiyoruz. Genel anlamda yüzde 20 oranında azelaik asit içeren Skinoren kremin 12 yaş altındaki çocuklarda kullanılmaması önerilmektedir. Tıkanan gözenekleri açmaya yarayan bu krem gözenekleri temizleyerek küçüktür. Bu sayede sivilceleri ve siyah noktaları azaltır.

Ciltte oluşan pürüzleri ve kirleri gideren Skinoren kremin düzenli kullanılması çok önemlidir. Düzenli kullanım ile beraber aydınlık ve pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Skinoren kremi doktora danışmadan kullanmamalısınız. Çünkü kremin etken maddesine ve diğer bileşenlerine karşı bir alerjiniz var ise ciddi yan etkilerle karşılaşabilirsiniz.

Skinoren Krem Ne İşe Yarar?
Skinoren Krem Ne İşe Yarar?

Skinoren Krem Ne İşe Yarar?

Temel faydalarını öğrenen kişiler Skinoren krem ne işe yarar merak etmektedir. Azelaik asit içeren Skinoren krem, akneye neden olan bakterinin yok olmasına yardımcı olmaktadır. Bu bakteri yav bezelerini tahriş ederek iltihaplı lekelere neden olmaktadır. Skinoren krem sayesinde bakterilerin sebum yani besin kaynakları azalarak büyümeleri engellenmektedir. Bu sayede cildin hızlı bir şekilde iyileşmesi sağlanmaktadır.

Skinoren kremin pek bilinmeyen faydalarından biri de, saç dökülmesine iyi gelmesidir. Ancak doktora danışmadan saç dökülmesi tedavisi için kullanılmamalıdır. Cildi yenilmeye yarayan Skinoren krem, temiz ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Kremi doktor tavsiyesine uygun olarak kullanarak etkilerini artırabilirsiniz.

Skinoren Krem Neye İyi Gelir?

Birçok kişi Skinoren krem neye iyi gelir temelde bilmektedir. Akne oluşumunu durdurarak cildi yenileyen Skinoren krem, malezma rahatsızlığına iyi gelir. İçeriğinde kortizon bulunmayan bu krem beyaz renkli ve homojen görünümlüdür. Cilt üzerine uygulanan Skinoren kremin başka bir kullanma şekli yoktur.

Normal reçete ile satışa sunulan Skinoren kremi reçeteli veya reçetesiz olarak satın alabilirsiniz. Reçete ile alınması halinde ücreti devlet tarafından karşılanmaktadır. Skinoren krem doktora danışılmadan kullanıldığı zaman ciddi yan etkilerle karşılaşılabilir. Bu nedenle mutlaka doktor onayı alarak kullanmanız önerilmektedir.

Skinoren Krem Ne İçin Kullanılır?

Skinoren krem ne için kullanılır sorusuna temelde cilt sorunları için cevabı verilebilir. Akne ve sivilce tedavisinde kullanılan Skinoren kremin saç dökülmesi tedavisinde de kullanıldığı belirtilmektedir.

Skinoren Krem Faydaları Neler?
Skinoren Krem Faydaları Neler?

Skinoren Krem Faydaları Neler?

Cilt tedavisi konusunda gösterdiği etkisi ile dikkatleri üzerine çeken Skinoren krem faydaları neler öğrenilmesi önemlidir. Çünkü Skinoren krem her cilt sorunu için kullanılmamalıdır. Skinoren kremin hangi durumlarda kullanılacağına doktor karar vermelidir. Skinoren kremin genel olarak sağladığı bazı faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Cilt yüzeyinde oluşan bakterileri yok eder.
  • Cildi yeniler.
  • Cilde parlaklık kazandırır.
  • İltihaplı sivilcelere iyi gelir.
  • Gül hastalığına iyi gelir.
  • Ciltte oluşan kabarcıklara iyi gelir.
  • Akne ile sivilce lekelerine iyi gelir.

Skinoren Krem Nasıl Kullanılır?

Her şeyden önce Skinoren krem nasıl kullanılır öğrenilmesi gerekmektedir. Yanlış kullanımlar nedeni ile istenmeyen durumlarla karşılaşılabilir. Skinoren krem doktorun ya da eczacının önerisine göre kullanılmalıdır. Kişinin rahatsızlığına göre değişmekle beraber, Skinoren krem günde iki defa ( sabah – akşam ) kullanılabilir. Kremi kullanmadan önce cildin güzel bir şekilde temizlenmesi önerilir.

Skinoren Krem Hamilelikte Kullanılır ?

Anne olma heyecanı yaşayan anne adayları, cilt sorunları için Skinoren krem hamilelikte kullanılır merak etmektedir. Skinoren kremin hamilelik döneminde kullanılmasının nasıl bir etki yaratacağı araştırılmamıştır. Krem çok az miktarda deri altından emilmektedir. Bu nedenle hamilelik döneminde doktora danışarak bir yol izlenmelidir.

Skinoren Krem Saç Dökülmesi İçin Kullanılır ?

Skinoren krem bir cilt kremi olarak bilinmektedir. Ancak bu kremin saç dökülmesine de iyi geldiği söylenmektedir. Bu nedenle Skinoren krem saç dökülmesi için kullanılır sorusunun yanıtını merak eden çoktur. Skinoren kremin saç dökülmesini azalttığı belirtilmektedir. Ancak doktora danışmadan kesinlikle saç dökülmesi için kullanılmamalıdır.

Skinoren Krem Sivilce İzi İçin Kullanılır ?

Birçok nedenle ciltte oluşan sivilceler iz bırakmaktadır. Bu izlerden kurtulmak için Skinoren krem kullanabilirsiniz. Skinoren kremin temel faydalarının başında, sivilce izlerini iyileştirmesi gelmektedir. Doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde düzenli olarak kullandığınız zaman kremin etkilerini en kısa sürede göreceksiniz.

Skinoren Krem Kaşıntı İçin Kullanılır ?

Birçok cilt hastalığına iyi gelen Skinoren krem, kaşıntı için kullanılmaz. Hatta ilk kullanıldığı zaman ciltte kaşıntıya neden olabilir. Ancak oluşan kaşıntı kısa sürede geçmektedir.

Skinoren Krem Muadili Kremler Neler?

Her ilacın olduğu gibi Skinoren kremin de muadili vardır. Skinoren kreme ulaşamadığınız zaman Fınacea Jel ve Azelderm kremi kullanabilirsiniz.

Skinoren Krem Yan Etkileri Neler?
Skinoren Krem Yan Etkileri Neler?

Skinoren Krem Yan Etkileri Neler?

Skinoren krem yan etkileri neler özellikle alerjik yapıya sahip olan kişilerin bilmesi gerekmektedir. Skinoren kremin olası yan etkileri şunlardır:

  • Kullanılan bölgede yanma
  • Kızarıklık
  • Kaşıntı
  • Tahriş
  • Renk değişikliği
  • Soyulma
  • Tüylenme

Skinoren Krem Tüylenme Yapar ?

Skinoren krem yan etkileri arasında tüylenme yer almaktadır. Ancak sorun yaratacak kadar tüylenme yaşanmaz. Aksi bir durum yaşadığınız zaman doktorunuza danışmanız önerilmektedir.

Skinoren Krem Devlet Karşılıyor Mu?

Skinoren krem reçeteli veya reçetesiz olarak satın alınabilir. Ancak doktora reçete ettirdiğiniz zaman devlet tarafından karşılanmaktadır.

Skinoren Krem Reçetesiz Alınır ?

Skinoren krem hem reçeteli hem de reçetesiz olarak alınabilmektedir.

Skinoren Krem Fiyatı Ne Kadar?

Skinoren krem fiyatı 132 TL’dir.

Skinoren Leke Kremi Kullananların Yorumları Neler?

Skinoren leke kremi kullananların yorumları neler merak edilmektedir. Yorumların genel olarak iyi olduğu görülmektedir. Skinoren kremin kaşıntı, kızarıklık ya da yanma gibi etkilerinin olduğu söylenmektedir. Ancak bu etkilerin kısa zamanda geçtiği de belirtilmektedir. Skinoren kremin etkisini kısa sürede gösterdiği yorumlardan anlaşılmaktadır.

Sivilce Lekeleri En Hızlı Nasıl Geçer?