25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıBikini bölgesindeki kıl kökü iltihabı nasıl geçer?

Bikini bölgesindeki kıl kökü iltihabı nasıl geçer?

Kadınların korkulu rüyası haline gelen vajina yakınındaki ve bikini bölgesindeki batık kıllar nasıl temizlenir, kıl kökü iltihabı nasıl geçer? Batık kıllar ve kıl kökü iltihabı ile ilgili merak edilenler haberimizde.

İçerikleri

Batık kıllar sebebiyle oluşan kıl kökü iltihabı ile inişli çıkışlı bir bikini çizgisi çirkin görüntüsü ile sizi rahatsız edebilir. Bu hassas bölge, tıraş sırasında ve sonrasında kesiklere, batık kıllara ve iltihaplanmaya karşı hassastır. Bikini hatalarını en başta önlemenin bir yolu, bikini bölgenize iyi bakım yapmak ve aloe vera gibi yatıştırıcı özelliklere sahip bir tıraş kremi kullanmaktır. Ancak yine de bikini bölgenizde kıl kökü iltihabı oluşursa, iltihabın sizi yakmasına izin vermeyin. Birkaç topikal ilaç kullanarak bikini bölgesindeki şişlikleri ve kızarıklığı kolayca giderebilirsiniz.

Bikini Bölgesindeki Kıl Kökü İltihabı Nasıl Geçer?

Aşama 1;

Bikini bölgesindeki gözenekleri açmak için sıcak bir duş alın veya banyo yapın.

Aşama 2;

Parmak uçlarınıza bir kuruş büyüklüğünde eksfoliyan krem sürün.

Aşama 3;

Eksfoliantı bikini çizginiz boyunca küçük daireler çizerek çok nazikçe sürün ve ovalayın. Bu bikini bölgenizi gözenekleri tıkayabilecek kir ve yağdan temiz tutar. Ayrıca ölü deri hücrelerinden kurtulur ve enfeksiyona yol açabilecek batık tüyleri gevşetir.

Aşama 4;

Bölgeyi soğuk suyla durulayın ve yumuşak bir havluyla kurulayın. Sürtünmekten kaçının – daha fazla tahrişe neden olabilir.

Aşama 5;

İltihaplı bölgeye bezelye büyüklüğünde düşük doz hidrokortizon kremi uygulayın. Sadece tahriş olan bölgeleri tedavi etmeye dikkat edin.

Aşama 6;

Bölgeye aloe-vera jeli veya cadı fındığı kremi veya biberiye içeren yoğun bir nemlendirici uygulayın. Bu bileşenler cildi doğal olarak yatıştırmaya ve iyileştirmeye yardımcı olur.

Vajina Bölgesindeki Batık Nasıl Geçer?

Batık tüylerin çoğu tedavi gerektirmeden düzelir. Bununla birlikte, batık bölgesi çok kaşıntılı veya ağrılı hale gelirse, bölgenin iyileşmesine yardımcı olmak için kullanabileceğiniz çeşitli ev ilaçları bulunmaktadır.

Vajina yakınındaki batık tüyleri tedavi etmek için bazı ev ilaçları şunlardır;

Sıcak kompres uygulamak; Bölgeye sıcak uygulamak batık kılın yüzeye çıkmasına yardımcı olabilir. Bir kişi daha sonra temiz, sterilize edilmiş cımbızla batık kılı alabilir. Kılı yüzeye ulaşmadan çekmeye çalışmak yara izine neden olabilir.
Batık kıllar kaybolana kadar epilasyonun durdurulması; Tıraş ve yolma gibi bazı tüy alma yöntemleri daha fazla tahrişe neden olabilir ve enfeksiyon olasılığını artırabilir.
Etkilenen bölgeyi sabun ve ılık suyla yıkamak; Batık kılları 10 ila 15 saniye boyunca hafif bir basınçla dairesel hareketlerle ovalamak cildi yumuşatabilir ve kılların çıkmasına yardımcı olabilir.
Günde bir veya iki kez merhem kullanmak; Bu batık kıllar sebebiyle enfeksiyon riskini en aza indirmeye yardımcı olabilir.

Batık kıl bulunan bölgeyi iyileştirmeye ve enfeksiyonu önlemeye yardımcı olabilecek kremler şunlardır;

  • Hidrokortizon
  • Kaşıntı kremi
  • Cadı fındığı kremi
  • Saf aloe vera
  • Benzoil peroksit
  • Seyreltilmiş çay ağacı yağı

Batık Kıllar Nasıl Çıkarılır?

Batık kılları deriden kolayca çıkarmanın en iyi yolu, sıcak suya batırılmış sıcak kompres veya bez uygulamaktır. Sıcak bir banyo yapmak da batık kılları kolayca çıkarmaya yardımcı olabilir.

Batık kılları çıkarmak için, sterilize edilmiş cımbız kullanılmalı, batık tüyleri ilmek ortasından tutmalı ve her iki yönde hafifçe bükmelidir. Bu uygulama ile kılı gevşetmeli ve kıl ucunun deriden çıkması sağlanmalıdır. Alternatif olarak, bir kişi cımbızın kenarını halkanın altına sokmayı ve nazikçe yukarı çekmeyi deneyebilir. Kılın ucu deriden çıktığında, tüyleri dikkatlice koparmak ve çıkarmak için cımbızı kullanın. Daha sonra bölgeyi ılık, sabunlu suyla yıkayabilir, kuruduktan sonra antibiyotik merhem sürebilirsiniz. Daha fazla tahrişe neden olabileceğinden, tamamen iyileşene kadar bölgeye dokunmaktan kaçının.

Batık Kıl Oluşumu Nasıl Engellenir?

Batık kasık kıllarının önlenmesine yardımcı olmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz;

  • Kasık kıllarını yumuşatmak için cildi ılık suyla ıslatın,
  • Bölgeyi nazikçe pul pul dökün,
  • Batık kılı bir yağ veya losyonla yumuşatın,
  • Tıraş yapıyorsanız, tıraş bıçağının keskin olduğundan emin olun, tıraş kremi kullanın, önce cildi ıslatın ve cildi sıkıca gerdirin,
  • Bölgeyi yıkayın ve nazikçe kurulayın.
  • Salisilik veya glikolik asit içeren nemlendirici cilt kremi uygulayın

Diğer önleme yöntemleri şunları içerir:

  • Cildi yumuşak tutmak için düzenli olarak nemlendirmek,
  • Kıl köklerini tıkayabilen ve iç içe geçmiş tüylere neden olabilen ölü deri hücrelerinden kurtulmak için düzenli olarak peeling yapmak,
  • Kimyasal tüy dökücüler veya elektroliz gibi alternatif tüy alma seçeneklerini kullanmak,
  • Sadece kılları kesmek veya uzamasına izin vermek,

Saraçoğlu Kıl Kökü İltihabı Kürü