23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıVajinadaki, bacaktaki batıklar, batık lekeleri nasıl geçer?

Vajinadaki, bacaktaki batıklar, batık lekeleri nasıl geçer?

Hemen her kadının ortak problemlerinin başında bacaktaki batıklar gelmektedir. Epilasyon sonrasında oluşan bu kıl batıkları pratik yöntemler ile önlenebilir. Peki batıklar nasıl oluşur? Batık oluşumu nasıl engellenir? Batıklar nasıl geçer? İşte batık sorunu hakkında bilmeniz gerekenler yazımızın devamında sizleri bekliyor.

İçerikleri

Bacaktaki batıklar genellikle hatalı ağda veya epilasyon sonrasında oluşurlar ve vücudun birçok bölgesinde de görülebilirler. Estetik açıdan güzelliğe gölge düşüren batıklar için önlem alınmadığı zaman bu batıklar iltihaplanır ve leke bırakır. Bu nedenle batıklar oluştuğu anda gerekli müdahaleler yapılmalıdır.

Bacaktaki Batıklar İçin Ne Yapmalı?

Bacaktaki batık oluşumu sivilce benzeri bir durumdur. Kişinin cilt yapısıyla alakalı olan bu durum bazı kişilerde görülmeyebilir. Elektrikli epilasyon ve ağda sonucunda oluşan batıkların bir diğer nedeni de jiletlerdir. Epilasyon için jileti tercih eden kişilerde batık sorunu çok daha fazla görülür. Peki bacaktaki batıklar için ne yapmalı biliyor musunuz? Batıklar vücudun birçok yerinde oluşabilse de, özellikle bacaklarda oluşan batıklar direkt olarak dışarıdan görüldüğü için estetik açıdan uygun değildir.

Bacaklarda oluşan batıkları azaltmak için elektrikli epilasyon aletlerinin mümkün olduğunca kullanılmaması gerekir. Çünkü bu aletler tüyleri her yöne alarak batık oluşumunu artırır. Bacaklarınıza yapacağınız peeling uygulaması ölü deriyi atarak batık oluşumunun önüne geçer. Bu nedenle peeling uygulamasının düzenli olarak yapılması önerilir.

Banyo esnasında yapacağınız keseleme batığa iyi gelir. Keseleme işlemi ile cilt ölü derilerden arınarak batığı engeller. Bacaklardaki batıklar için gül ve biberiye yağları önerilmektedir. Bu yağlar kıl köklerini yumuşatır ve batık oluşumunu engeller.

Bacaktaki Batıklar Nasıl Geçer?

Estetik açıdan güzelliğe gölge düşüren batıklar, zamanında önlem alınmazsa ciltte yara ve lekelenmelere neden olur. Bu nedenle bacaktaki batıklar nasıl geçer öğrenmenizde fayda var. Bacaklardaki batıklarla mücadele ederken en önemli silah kuru kesedir. Kuru kese ile bacaklardaki batıklar hızlı bir şekilde yok olur. Ancak hassas cilt yapısına sahip olan kişilere kuru kese önerilmez. Batık oluşmuş bacakları eski pürüzsüzlüğüne kavuşturmanın bazı yolları şunlardır:

Aspirin: 2 bardak su kaynatılır ve içerisine 5 tane aspirin atılarak eritilir. Dibine çöken tortu bırakılarak diğer karışım bir şişeye doldurulur. Bu karışım haftada bir kere bacaklara uygulanır ve 2 saat bekletilir. Bu sayede batıklar ve batıkların oluşturduğu lekeler yok olur.

Soda – Limon: Duştan çıkmadan bacaklar keselenir ve önceden hazırlanmış olan soda-limon karışımı pamukla bacaklara sürülür. Haftada bir kez uygulanması önerilen bu yöntemler batıklar kısa sürede yok olur.

Şeker: Ölü derileri arındıran ve uygulandığı yüzeye herhangi bir zarar vermeyen şekeri batık tedavisinde de kullanabilirsiniz. 4 çorba kaşığı şeker ile yarım çay bardağı limonu karıştırın ve bununla bacaklarınıza masaj yapın. Bu sayede ölü derilerden arınan bacaklardaki batıklar da yok olacaktır.

Bacaklardaki Kahverengi Batık Lekeleri Nasıl Geçer?

Birçok kadın bacaklarında oluşan batık lekelerinden şikâyetçidir. Bu şikâyetlerinden kurtulmak için bacaklardaki kahverengi batık lekeleri nasıl geçer çözüm önerilerini araştırmaktadırlar. Batıklara zamanında müdahale edilmediği zaman bu batıklar kahverengi lekelenmelere dönüşmektedir. Bu durumdan rahatsız olan kadınlar kısa etek ya da şort giymekten çekinmektedirler.

Batık nedeniyle oluşan lekelerden karbonat ile kurtulabilirsiniz. 3 yemek kaşığı yoğurdu 1 yemek kaşığı karbonatla karıştırın ve bacaklarınıza masaj yoluyla sürün. 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile bacaklarınızı yıkayın. Batık lekeleri yok olana kadar bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

Batık lekeleri için doğal yağlardan da faydalanabilirsiniz. Batık lekelerini gideren ve bu lekelerin oluşumunu engelleyen Hint yağı, badem yağı ve susam yağı en büyük yardımcınız olacaktır. Bu yağlar kıl köklerini yumuşatırken batık lekelerinin de zamanla kaybolmasını sağlar.

Bacaktaki Batık Lekeleri İçin Felil Batık Kremi Nasıl Kullanılır?

Bacaklarda oluşan batık lekeleri için Felil batık kremi önerilmektedir. Kremi kullanmadan önce kıl batıklarının olduğu bölge temizlenmelidir. Daha sonra uygulanacak alanın genişliğine göre yeterli miktarda Felil krem alınarak masaj yoluyla uygulanır. Daha sonra uygulanan alanın üzeri kapatılarak beklenir. Kremin gece yatmadan uygulanıp sabaha kadar bekletilmesi önerilir.

Bacaklardaki Batıklar İçin Ponza Taşı Nasıl Kullanılır?

Bacaklardaki Batıklar İçin Ponza Taşı Nasıl Kullanılır?

Bacaklardaki batıklar birçok kadının yaşadığı sorunlardan biridir. Batıkların önlenmesi için çeşitli yöntemler önerilmektedir. Buna bağlı olarak internette bacaklardaki batıklar için ponza taşı nasıl kullanılır sorusunun araştırıldığını görüyoruz. Bacaktaki batıkları gidermede çok etkili olan ponza taşı en önemli doğal çözümlerden biridir.

Bacaklardaki batık bölgelerine ponza taşı hafif hareketlerle uygulanmalıdır. Bu sayede peeling etkisi yaratan ponza taşı cildi ölü derilerden arındırır. Ayrıca bacaklardaki batıkla beraber kıl dönmelerine de iyi gelir.

Vajinada Batık Kıl Nasıl Çıkarılır?

Batıklar bacak dışında genital bölgede de çok sık görülmektedir. Özellikle jilet kullanımı sonrasında batık oluşumu artmaktadır. Batık kıllar içi iltihap dolu olan kabarcıklara neden olmaktadır. Batık kıllar iyileşene kadar kasık bölgesine epilasyon yapılmamalıdır.

Vajinadaki batık kıl ortalama 1 aya kadar kendi kendine yok olur. Ancak kıl yüzeye çıkarıldığı zaman batıktan daha hızlı kurtulmak mümkündür. Kılı yüzeye çıkarabilmek için öncelikle 15 dakika kadar batık bölgesine sıcak kompres uygulanmalıdır. Bu işlem kılın yüzeye çıkmasına yardımcı olur.

Cildin üst katmanını daha kolay sıyırabilmek için doktorunuzdan retinoid yazmasını isteyebilirsiniz. Retinoid sayesinde inatçı kıllar yüzeye daha kolay çıkmaktadır. Daha sonra cımbız temizlenir ve kılın yuvarlak kısmının üzerine yerleştirilir. Cımbız yerine temiz bir iğne de kullanılabilir. İğne ya da cımbızın ucu kıl halkasının altına geçirilerek kıl nazik bir şekilde kaldırılır. Bu sayede kılın ucu dışarı çıkar. Bu aşamada iğneyi cilde batırmamanız önerilir. Dışarı çıkan kıl, ucundan yakalanarak sağa ve sola doğru çevrilir. Çünkü kılı doğrudan çekmek acı verir.

Vajinadaki Batık İzleri Nasıl Geçer?

Vajinadaki batıklar zamanla lekelenmeye başlayarak iz bırakır. Bu durumda vajinadaki batık izleri nasıl geçer öğrenerek bu izlerden kurtulabilirsiniz. Vajinadaki batık tedavisinde ilk olarak keseleme çok önemlidir. Bunun dışında lazer tedavisi ile hem batıklar hem de batık izleri yok edilir.

Piyasada batık izleri için bazı kremler satılmaktadır. Bu kremlerden memnun olan ve olmayan kişilerin sayısı birbirine yakındır. Batık nedeniyle oluşan lekelerden kurtulmak için yukarıda anlattığımız doğal yöntemleri vajinadaki batık izleri için de uygulayabilirsiniz.

Bacaklardaki Batıklara Bitkisel Çözüm

Görülme olanı çok sık olan batıklara özellikle bacaklarda daha sık rastlanmaktadır. Bu nedenle sizlere şimdi bacaklardaki batıklara bitkisel çözüm önerilerini sunacağız. Bu öneriler sayesinde bacaklarınızdaki batıklardan kurtularak kusursuz bacaklara sahip olabilirsiniz. İşte, bacaklardaki batıklar için bitkisel çözümler:

Aloe Vera Jeli: Batıklar için doğal çözümlerin başında Aloe Vera jeli gelmektedir. Serinletici ve yatıştırıcı özelliği bulunan bu bitki sayesinde batığın neden olduğu iltihaplanma ve kaşıntı yok olur. Cildi nemlendiren aloe vera iyileşme sürecini de hızlandırır. Aloe vera yaprağının içinden jeli alarak batık olan bölgeye sürün ve bir saat bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın. Bu işlemi birkaç gün günde 2-3 kez yapabilirsiniz.

Bal: Batıklar için bir diğer doğal yöntem baldır. Antibakteriyel özelliğe sahip olan bal cildi nemlendirerek iltihabı ve şişliği azaltır. Batıkların olduğu bölgeye bal sürülerek 10 dakika bekletilir ve durulanır. Günde 3-4 defa bu yöntem uygulanabilir.

Bacaklardaki Batıklar Lazerle Geçer Mi?

Batıklar zamanla kızarıklık, sivilce ve lekelenmelere neden olabilirler. Bacaklardaki batıklar için kalıcı çözümlerin başında lazer tedavisi gelir. Lazer tedavisi son derece etkilidir.

Bacaklarda Batık Olmaması İçin Ne Yapmalı?

Bacaklarda batık olmaması için ne yapmalı öğrendiğiniz zaman batık ve batığın neden olduğu lekelerden kurtulabilirsiniz. Batık olmaması için öncelikle jilet ve elektrikli epilasyon aletleri kullanmamalısınız. Bunun dışında ağda ya da epilasyon sonrasında bacakları bir kremle nemlendirmelisiniz. Ayrıca düzenli olarak nazikçe kese yaparak batıkların önleyebilirsiniz.

Sadece 2 Dakika Pürüzsüz Batıksız Bacaklar