20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıAt kılı fırçası batıklara iyi gelir mi, yüze sürülür mü?

At kılı fırçası batıklara iyi gelir mi, yüze sürülür mü?

At kılı fırçası, son günlerde en çok aranan ürünlerin başında gelmektedir. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyenlerin tercih ettiği at kılı fırçasıyla ölü derilerden kurtulmak artık mümkün. Sizlerde selülitlerinize bu yaz veda ederek pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız at kılı fırçası yazımıza mutlaka göz atın.

İçerikleri

Güzellik bakım ürünleri arasında yer alan at kılı fırçası, bir nevi masaj aletlerinin alternatifidir. Kadınların günlük bakım rutinlerinde yer verdiği at kılı fırçasının kullanımına dair tüm önemli detaylı sizlere aktarıyoruz. Sıkılmadan okuyacağınız yazımızda, at kılı fırçası ile ilgili her bilgiye ulaşabileceksiniz.

At Kılı Fırçası Nedir?

Güzelliğine ve bakımına önem veren kişilerin gözdesi haline gelen at kılı fırçası nedir merak ediyor ve bu ürüne şans vermek istiyor olabilirsiniz. Atların yelesi ve kuyruk kısmından kesilen kılların özenle saklanması ile üretilen at kılı fırçasının faydası oldukça fazladır. Bir nevi peeling etkisi yaratan bu fırça sayesinde daha parlak bir cilde sahip olmak mümkündür.

Kuru fırçalama yöntemi ile kullanılması önerilen at kılı fırçasının cildin nefes almasında etkisi büyüktür. Vücut güzelliği amacı ile kullanmak isteyenlerin bakım rutinlerine eklemeleri önerilen at kılı fırçasının kullanımında bazı önemli detaylara dikkat edilmelidir. Düzenli ve doğru kullanım ile ürünün etkilerini kısa zamanda fark edeceksiniz.

At Kılı Fırçası Nasıl Kullanılır? At Kılı Fırçası Nasıl Temizlenmelidir?

Eski zamanlardan beri var olan at kılı fırçası, son birkaç yıldır ülkemizde de popüler olmayı başarmıştır. Kuru fırçalama tekniği ile kullanılan at kılı fırçasına yaz ayları yaklaştıkça talep artmaktadır. Peki, at kılı fırçası nasıl kullanılır ve kullanımda ne gibi detaylara dikkat edilmelidir?

Vücudun her bir alanı için farklı baskı ve sistem gerektiren kuru fırçalama tekniği kullanılması önerilmektedir. Fırçalama işlemine başlamadan önce cildin tamamen kuru olması gerekmektedir. Öncelikle ayak bileklerinden başlamalı ve kalbe doğru dairesel hareketler yapılmalıdır. Ayak ile bacakları fırçalama işlemi bittikten sonra kollara geçilmelidir. Kollarda ise alt kısımdan başlayarak koltuk altına doğru at kılı fırçası ile masaj yapılmalıdır. İlk defa kullanan kişilerin daha nazik hareketlerle işlemi uygulaması tavsiye edilmektedir.

At kılı fırçalama işleminin belli bir zamanda yapılması gibi bir kural yoktur. Ancak enerji veren bir işlem olduğu için akşam yerine sabah yapılması önerilmektedir. Bu sayede güne daha enerjik başlayarak kendinizi daha iyi hissedebileceksiniz.

At kılı fırçası temizleme işi de fırçalama işlemi gibi önemlidir. Fırçanızı işlemden sonra temizleyerek kaldırırsanız, uzun süre aynı etkide kullanabilirsiniz. At kılı fırçanızı ılık su ve sabunla yıkadıktan sonra güneşli ve açık havada kurutabilirsiniz. Bu sayede küflenmenin önüne geçmiş olursunuz. Enfeksiyon riski yaşamamak için fırçanızı başka biriyle paylaşmayınız.

At Kılı Fırçasının Faydaları Nelerdir?

Kuru fırçalamanın vazgeçilmelerinden olan at kılı fırçası faydaları ile dikkat çekmeye devam etmektedir. Temel işlevi kan dolaşımını hızlandırmak olan at kılı fırçasıyla pürüzsüz bir cilde kavuşmak artık hayal değil. Kullanımı oldukça basit olan at kılı fırçasının faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Enerjinizi artırır: Vücuda enerji veren at kılı fırçalama ile kendinizi daha güzel hissederek özsaygınızı pekiştirebilirsiniz.

Kan dolaşımınızı hızlandırır: Fırçalama işlemini bitirdikten sonra kan dolaşımının artmasına bağlı olarak vücudunuzda kızarıklıklar meydana gelecektir. Bu sayede cildiniz parlayacak ve güçlenecektir.

Ölü derilerden kurtarır: At kılı fırçası ile fırçalama işlemi yaptıktan sonra vücudunuzun ölü derilerden arındığını göreceksiniz. Ayrıca vücudunuzu kir ve yağdan da arındırmaktadır.

Cildinizi dolgunlaştırır: Düzenli olarak yapacağınız fırçalama ile vücudunuzun dolgunlaştığını kısa zamanda fark edeceksiniz.

Selülit ve çatlaklardan vücudu arındırır: Cildin alt katmanlarında bulunan yağlanmanın neden olduğu selülitlerin görünümünü azaltmaktadır.

At Kılı Fırçası Batıklara İyi Gelir Mi?

Kılların deri içerisinde kalması olarak bilinen batıklar son derece can sıkıcı olmaktadır. Yanlış yapılan epilasyon, jilet, tüy dökücü krem veya ağda işlemlerinden sonra meydana gelen batıklar görünüm açısından da sıkıntı yaratmaktadır. Bu aşamada, at kılı fırçası batıklara iyi gelir mi sorusunun cevabı büyük önem taşımaktadır. Doğru ve düzenli yapılan fırçalama tekniği ile batıklardan kurtulmak mümkündür.

Peeling etkisi ile vücudu ölü derilerden arındıran at kılı fırçası sayesinde batık sorununa çözüm bulabilirsiniz. Son derece etkili olan kuru fırçalama sırasında cildinizin kuru olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Fırçalama esnasında fırçayı bacaklarınıza çok bastırmadan uygulayarak kısa zamanda etkiyi görebilirsiniz.

At Kılı Fırçası Kılcal Damar

At kılı fırçası ile ilgili araştırmalar derinlemesine devam etmektedir. Selülitsavar olarak nitelendirilen at kılı fırçasının faydalarını yukarıda detaylı olarak aktardık. At kılı fırçasının kullanan kişilerden alınan yorumlar değerlendirildiğinde, at kılı fırçası kılcal damar artırdığına yönelik bazı şikâyetler gözlenmiştir. Varisin başlangıcı olan kılcal damarların olduğu alana fırçalama işlemi yapılmaması önerilmektedir. Uzman bir hekim tarafından uygulanan tedavi ile kılcal damarlardan kurtulduktan sonra at kılı fırçalama işlemini rahatlıkla yapabilirsiniz.

At Kılı Fırçası Bacak İnceltme

Geçmişte keşfedilen bir hazine olan at kılı fırçası, doğal hayata dönüş ile beraber daha sık karşılaştığınız bir terim haline gelmiştir. Kullanımı özen ve dikkat gerektiren at kılı fırçasını düzenli olarak kullanarak hedeflediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Birçok faydası olan at kılı fırçası bacak inceltme için de kullanılmaktadır. Bacaklarınıza aşağıdan yukarıya doğru yapacağınız kuru fırçalama, bacaklarınızdaki kan dolaşımını artırmaktadır. Bu da zamanla yağların azalmasını ve bacakların incelmesini sağlamaktadır. Fırçalama işlemine bacaklarınız kızarana kadar devam etmeniz, işlemin faydasını artıracaktır.

At Kılı Fırçası Yüze Sürülür Mü? At Kılı Fırçası Yüz İçin Nasıl Kullanılır? Yüz İçin At Kılı Fırçası Kullananlar

Bacaklarda ve kollarda yarattığı etki bir hayli yüksek olan at kılı fırçası yüze sürülür mü dediğinizi duyar gibiyiz. Hiç merak etmeyin! Sizler için bu konuyu da detaylı bir şekilde araştırdık ve at kılı fırçasını yüzünde kullanan kişilerin deneyimlerini gözden geçirdik.

Yüz için kullanacağınız at kılı fırçasını vücudunuzda kullanmamanız önerilmektedir. Özellikle yüz bölgesindeki cilt yüzeyi hassas olduğu için çok dikkat edilmelidir. Cildin tahriş olmasını önlemek için yumuşak bir at kılı fırçası tercih etmeniz gerekmektedir. Nazik hareketlerle yukarıdan kalbinizin yönüne doğru fırçalama işlemini yaparak yüzünüzü ılık suyla yıkamalısınız.

Yüz için at kılı fırçası kullananlar tarafından yapılan yorumlara bakıldığı zaman genel bir memnuniyet olduğu görülmektedir. Doğru fırça seçimi ve düzenli kullanım ile yüzünüzü kısa sürede daha canlı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Hamilelikte At Kılı Fırçası

Anne olma mutluluğu ile heyecanlı bir hamilelik dönemine giren anne adayları, vücutlarında oluşan çatlaklardan dolayı büyük üzüntü yaşamaktadır. Genelde hamileliğin 6.ve 7.aylarında çatlaklar oluşmaya başlamaktadır. Ancak hamilelikte at kılı fırçası kullanarak bu sorundan kurtulmak mümkündür. En etkili sonucu almak için hamileliğin ilk aylarında at kılı fırçalama tekniğine başlanmalıdır. Herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için at kılı fırçası kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız.