24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıAt kılı fırçası selülit için nasıl kullanılır? Faydaları neler?

At kılı fırçası selülit için nasıl kullanılır? Faydaları neler?

At kılı fırçası, vücut bakımında kullanılan ve çokça tercih edilen bir üründür. Peki, at kılı fırçası nedir? Ne gibi faydaları var? Selülit için nasıl kullanılır? Gelin yakından inceleyelim.

İçerikleri

At kılı fırçası, lenf sistemine destek olarak deri üzerinde yer alan toksinleri temizler. Vücut güzelliği için tercih edilmesi gereken bakım ürünleri arasında yer alır. Masaj aletlerinin alternatifidir de denebilir. En önemli özelliği kuru fırçalama ile yapılmasıdır. Özellikle selülit ile başı dertte olan kadınların bakım rutinidir.

At Kılı Fırçası Nedir, Nasıl Yapılır?

At kılı fırçası, atın kuyruk kısmı ve yelesinden yapılır. Moğolistan ve Kazakistan’da atların kılları günlük taranır. Bakım rutinlerinde kıllar özenle kesilir ve saklanır. Fakat kesinlikle atlara zarar verilmez. Ülkemizde ise at kılını, erkeklerin traş fırçalarından hatırlarız. Zamanla kadınların vücut bakım ürünlerinde keşfedilip, yerini aldı. Fırçanın üstü at kılı, alt kısmı ise genelde gürgen ağacından yapılır. Bu fırçalar uzun süre kullanılır. Ayda bir kez su ile yıkanıp, kurumaya bırakılır.

At Kılı Fırçası Selülit İçin Nasıl Kullanılır?

Günlük bakım rutinlerini yenileyen kadınlar, ‘’at kılı fırçası nasıl kullanılır?’’ Sorusuna yanıt arıyor. Bu fırçalar ciltte kuru fırçalama tekniği ile uygulanır. Yani cildin ıslak ya da nemli olmaması gerekir. Ancak selülit için çok az miktarda masaj yağı sürülebilir. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez kullanılması öneriliyor.

At kılı fırçasının kullanımında önerilen teknik, ayaktan başlayıp, kalbe doğru ilerlemektir. Çünkü topuk fırçalaması sinir uçlarına etki eder. Karın bölgesinde ise fırça ters saat yönünde hareket ettirilir. Fırçalamanın verimli olması için tüm bedene yayılması gerekir. Fakat Meme ucu ve hassas bölgeler fırçalanmaz. Banyo öncesi kullanılırsa daha etkili olur.

Fırçalama sayesinde vücut toksin atar. O nedenle iç bacak kısmı ve koltuk altını ihmal etmemek gerekir. Omuz veya kollardan başlanırsa, aşağıya doğru hareketler yapılır. Cildin tahriş olmaması için uygulama nazikçe olmalıdır. Böylelikle kan akışı hızlanır. Fırçalamadan sonra cilde uygun nemlendirici ile bakım tamamlanır.

At Kılı Fırçasının Yararları Nelerdir?

At kılı fırçası, gözenekleri açar ve sinir sistemini canlandırır. Cildimizin nefes almasını sağlar, varisleri önler. Diğer faydaları ise şöyledir;

  • Cildin üzerinde oluşan pullanmaları azaltır ve cilt parlak bir görünüme kavuşur.
  • Deri daha sıkılaşır ve dinçleşir.
  • Kuru cilt fırçalama peeling görevini yapar. Ölü hücreleri temizler. Cilt pürüzsüzleşir.
  • Kıl dönmesi problemlerine son verir.
  • Kuru fırçalama dolaşımı hızlandırdığı için selülit oluşumunu engeller, olanı da azaltır. Etkili bir sonuç için düzenli kullanım gereklidir. Ayrıca bol su içilmeli.
  • Sivilce, nasır, akne gibi cilt problemlerini iyileştirir.

At Kılı Fırçası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

At kılı fırçasının kesinlikle sentetik olmamalıdır. Doğal malzemelerden yapılmış olmasına dikkat edilmesi gerekir. Kozmetik sektöründe aynı isimle satışta olan birçok yapay ürün var. İçeriğini okuyup, araştırmalıyız. En çok tercih edilen ilk üç ürün; Eda Taşpınar, Marle, ve QUEEN ‘dir.

At kılı fırçasının, vücut bakım ünitesinde mutlaka yer alması gerekir. Sert vuruşlar yapılmadığı takdirde oldukça yararlıdır. Sizler de cildiniz için bir şans vermek istemez misiniz?

Eda Taşpınar Selülit Önleyici Doğal At Kılı Fırçası Nasıl Kullanılır?

Doğal mükemmel bacaklar;

Fit bir vücuda ve mükemmel bacaklara sahip olmak için hem yaz hem de kış aylarında vücudunuza iyi bakmalısınız. Bacaklarınızı ve vücudunuzu tamamen doğal bir at kılı fırçasıyla fırçalamak kan dolaşımını hızlandırır ve selülit oluşumunu en aza indirir. Ölü deriyi pul pul dökün, gözeneklerinizi açın, cildinizin nefes almasına ve parlamasına izin verin!

Sadece 5 dakika;

Kalçanıza kadar orta derecede bir baskı uygulayarak bacağınızın arkasından fırçalayın. Bacağınızın önünde ve iç bacağınızda tekrarlayın. Selülit fırçanızı kuru kullanın, yıkamayın.

5 Haftada harika sonuçlar;

Eda Taşpınar selülit önleyici doğal at kılı fırçası ile dengeli beslenme ve egzersizle desteklenen 5 haftalık kullanımdan sonra ipeksi bir cilde kavuşacak ve selülitlerin yok olduğunu fark etmeye başlayacaksınız. Mükemmel sonuçlar için fırçanızı yılda bir yenileyin.

Vücut gençleştirme;

Eda Taşpınar Selülit Önleyici Fırça’yı kollarınız ve karnınız dahil tüm vücut kullanımı için selülit olduğunu veya oluşabileceğini hissettiğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Selülit önleyici tedavi, dengeli beslenme ve egzersizle en iyi sonucu verir.

Eda Taşpınar Selülitsiz Bacakların Sırrını Paylaşıyor

At kılı fırçası selülit için nasıl kullanılır? Faydaları neler?