28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıBelogent krem sivilceye iyi gelir mi, yüze sürülür mü?

Belogent krem sivilceye iyi gelir mi, yüze sürülür mü?

Çeşitli cilt rahatsızlıklarını tedavi eden Belogent krem, son zamanlarda en çok araştırılan kremler arasındadır. Bakterileri öldüren Belogent krem nedir, Belogent krem ne işe yarar, Belogent krem ne için kullanılır, Belogent krem nasıl kullanılır gibi merak edilen soruların yanıtını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İçerikleri

Bakteriyel enfeksiyonlar nedeniyle ortaya çıkan enflamatuar ve alerjik cilt sorunlarını tedavi eden Belogent krem doktor önerisi ile kullanılmalıdır. Kremin etken maddesine karşı alerjisi olan kişilerde yan etkilere sebep olabilir. Bu durumda kremin kullanımı durdurularak doktora danışılmalıdır.

Belogent Krem Nedir?

Etken maddesi betametazon ile gentamisin olan Belogent krem nedir diye merak eden takipçilerimiz için bu yazımızı özenle hazırladık. Belogent krem böcek ısırması, çizik, sıyrık, uyuz, bebek bezi döküntüsü, pişik ve termal cilt lezyonları durumunda kullanılan etkili bir kremdir. Düzenli kullanıldığı zaman etkisini çok kısa zaman içerisinde gösteren Belogent krem hem krem hem de merhem formunda satılmaktadır.

Mekanik kapanımlar içermeyen Belogent krem beyaz renge sahiptir. Ayrıca homojen ve yarı saydamdır. Kremi kullanmadan önce ve kullandıktan sonra ellerinizi mutlaka bol su ile durulamanız önerilmektedir. Doktor önerisi ile düzenli kullanılan Belogent krem etkisini hemen göstermektedir.

Belogent Krem Kortizonlu Mu?

Reçetesine Belogent krem yazılan kişiler, Belogent krem kortizonlu mu diye araştırmaya başlarlar. Belogent Krem kortizon içermektedir. Zaten bu sayede sedef ve egzama gibi sağlık sorunlarına etki etmektedir. İçeriğindeki kortizon seviyesi tedirgin olmanız gereken seviyede değildir.

Belogent Krem Ne İşe Yarar?
Belogent Krem Ne İşe Yarar?

Belogent Krem Ne İşe Yarar?

Belogent krem ne işe yarar sorusuna tek bir cevap vermek mümkün değildir. İçeriğindeki etken ve yardımcı maddeleri sayesinde birçok cilt sorununa iyi gelen Belogent kremin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Cilt üzerinde oluşan iltihap, kızarıklık ve şişliğe neden olan kimyasalların etkisini tamamen ortadan kaldırır.
  • Atopik egzama tedavisinde etkilidir.
  • Numuler egzama hastalığını iyileştirir.
  • Kaşıntıyı önler.
  • Kan damarlarını büzer.
  • Yaşlanma nedeniyle ortaya çıkan kaşıntıya iyi gelir.
  • Böcek ısırmalarına iyi gelir.
  • Kurdeşen ve isilik sorunlarına iyi gelir.
  • Seboreik dermatit hastalığına iyi gelir.
  • Liken tedavisinde kullanılır.
  • Kontakt Dermatit hastalığına iyi gelir.
  • Sürekli kaşınma nedeniyle görülen egzamaya iyi gelir.
  • Saçlarda oluşan kepeklenme, kaşıntı ve egzama tedavisinde etkilidir.
  • Deride oluşan kullanmaya ve kepeklenmeye iyi gelir.

Belogent Krem Ne İçin Kullanılır?

Etkili bir krem olan Belogent, ciltteki kaşıntı, kızarıklık ve iltihabi hastalıkları tedavi etmektedir. Belogent krem sadece cilt yüzeyine sürülerek kullanılmaktadır. Başka bir kullanım şekli yoktur. Normal reçeteli satılan kremi reçeteli ya da reçetesiz olarak eczanelerden satın alabilirsiniz. Belogent kremin ne için kullanıldığını bir önceki başlığımızda detaylı olarak açıkladık.

Belogent Krem Nasıl Kullanılır?

Şimdi sizlere Belogent krem nasıl kullanılır tarif etmek istiyoruz. Çünkü kremin kullanımının doğru olması, faydasını göstermesinde etkilidir. Belogent Krem hastalıklı bölgeye ince bir tabaka şeklinde sürülür ve ovularak yedirilir. Kremin bezelyeden biraz daha fazla kullanılması tavsiye edilir. Günde iki kere kullanmak yeterlidir. Kremin üç haftadan fazla kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Duruma göre doktor kullanım süresini uzatabilir.

Belogent Krem ve Merhem Arasındaki Fark Nedir?

Belogent kremin hem krem formu hem de merhem formu satılmaktadır. Bu nedenle Belogent krem ve Merhem arasındaki fark nedir merak edilmektedir. Doktorlar cilt sorununun durumuna göre bazen Krem bazen de merhem önermektedir. Belogent krem, genelde yüzeysel yani daha hafif cilt sorunlarında kullanılmaktadır. Merhem ise daha çok yüzeysel olmayan yani cildin alt katmanlarına işleyen cilt sorunlarında kullanılmaktadır.

Belogent Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Belogent krem emziren anneler kullanabilir mi en çok önem verdiğimiz konudur. Çünkü emziren annelerden süt aracılığı ile bebeğe ilacın etken maddeleri geçebilir. Belogent Krem Kortizonlu olduğu için anneler tedirgin olmaktadır. Ancak Belogent krem doktor önerisi ile emziren anneler tarafından kullanılabilir.

Belogent Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Belogent krem bebeklerde kullanılması önerilmez. Çocuklarda ise doktor gözetiminde kullanılması tavsiye edilir.

Belogent Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Birçok cilt sorununa iyi geldiği için Belogent krem pişik için kullanılır sorusu hastaların aklına gelmektedir. Belogent krem pişik tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak doktor önerisi olmadan kullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Belogent Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Belogent krem sivilceye iyi gelir mi araştırdık. Eğer sivilceniz başka bir durum nedeniyle ortaya çıkmadıysa, Belogent krem sivilceye iyi gelmektedir. Doktorunuza danışarak sivilcelerin nedenini belirleyebilir ve doktorunuz önerisi ile Belogent kremi sivilceleriniz için kullanabilirsiniz.

Belogent Krem Ayak Mantarına İyi Gelir Mi?

Belogent krem ayak mantarı ya da genel olarak mantar için kullanılmaz. Mantar hastalıkları için doktorunuzdan uygun kremi reçete etmesini isteyebilirsiniz.

Belogent Krem Basura İyi Gelir Mi?

Belogent krem basur için uygun bir krem değildir.

Belogent Krem Çıbana İyi Gelir Mi?

Belogent kremin prospektüsünü incelediğimiz zaman kremin çıbana iyi geldiğine dair bir bilgi olmadığını görüyoruz. Bu nedenle çıban için kullanmadan önce doktorunuza mutlaka danışmalısınız.

Belogent Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Belogent krem Egzamaya iyi gelir mi araştırdığımızda, bu kremin bir egzama kremi olduğunu görüyoruz. Kortizon içerikli kremler genelde egzama ve sedef hastalığı tedavisinde kullanılmaktadır. Belogent kremi egzama için doktorun önerdiği şekilde kullanabilirsiniz.

Belogent Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Belogent Krem güneş yanığında kullanılmaz.

Belogent Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Belogent mantara iyi gelir mi açıklamıştık. Belogent krem bir mantar kremi değildir. Bu nedenle mantar tedavisinde kullanılmaz.

Belogent Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Belogent krem uçuğa iyi gelmez. Uçuk için başka bir krem kullanılmalıdır.

Belogent Krem Uyuza İyi Gelir Mi?

Belogent kremin kullanım alanı oldukça geniştir. Belogent krem Uyuza iyi gelir mi sorusu özellikle uyuz hastalığının arttığı bu günlerde önem taşımaktadır. Belogent krem uyuz tedavisinde etkili bir kremdir. Düzenli ve önerildiği şekilde kullanıldığı zaman uyuz hastalığına iyi gelmektedir.

Belogent Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Belogent krem kaşıntıya iyi gelmektedir. Egzama gibi cilt hastalıkları kaşıntısında veya yaşlılık nedeniyle ortaya çıkan kaşıntıda Belogent krem reçete edilmektedir.

Belogent Krem Lekelere İyi Gelir Mi?

Belogent bir leke kremi değildir. Bu nedenle leke tedavisinde kullanılmaz.

Belogent Krem Yaraya İyi Gelir Mi?

Belogent krem yaraları iyileştiren bir kremdir. Özellikle de antibiyotik etkisi sayesinde iltihaplı yaraları çok kısa süre içerisinde iyileştirmektedir.

Belogent Krem Siğile İyi Gelir Mi?

Belogent krem Siğile iyi gelmez.

Belogent Krem Yanığa İyi Gelir Mi?

Belogent krem yanık tedavisinde etkili değildir.

Belogent Krem Genital Bölgeye Sürülür Mü?

Belogent krem genital bölgeye sürülür baktığımızda, kremin genital bölgede ve yüz bölgesinde kullanılmaması gerektiğini görüyoruz. Kremin prospektüsünde bu konuda uyarı yapılmıştır.

Belogent Krem Dudağa Sürülür Mü?

Belogent krem dudağa sürülmez.

Belogent Krem Yüze Sürülür Mü?

Belogent kremin yüz bölgesinde kullanılmaması gerektiğini belirten uzmanlar olduğu gibi göze temas edilememek suretiyle yüze sürülebileceğini söyleyen uzmanlar da bulunmaktadır. Bu nedenle kendi doktorunuza danışarak hareket etmeniz daha doğru olacaktır.

Belogent Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Belogent Krem vajina bölgesinde kullanılmamalıdır.

Belogent Krem Devlet (SGK) Karşılıyor Mu?

Belogent Krem reçeteli alındığı zaman devlet tarafından karşılanmaktadır.

Belogent Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Belogent krem normal reçeteli bir kremdir. Yani hem reçeteli hem de reçetesiz olarak alınabilir.

Belogent Krem Fiyatı Ne Kadar?

Belogent Krem fiyatı 54 TL’dir.

Belogent Krem Muadili Kremler Hangileri?

Belogent Krem muadili kremler hangileri sizler için araştırdık. Belogent kremi bulamadığınız zaman kullanabileceğiniz muadili kremler şunlardır:

Belogent Krem Yan Etkileri Neler?

Belogent Krem yan etkileri neler diye baktığımız zaman kremin etken maddesine alerjisi olan kişilerde yan etkilerin daha çok ortaya çıktığını görüyoruz. Kremin yan etkileri şu şekilde sıralanabilir:

Çok Hafif Yan Etkiler: Sivilce benzeri döküntüler, kıllanma, çatlak, ciltte kuruluk.

Ciddi Yan Etkiler: Şiddetli yanma hissi, ciddi kaşıntı ve kızarıklık, ciddi şişme.

Çok Ciddi Yan Etkiler: Çocukların büyümesinde yavaşlama, kilo kaybı, yüzde yuvarlaklaşma.

Belogent Krem Kullananların Yorumları Neler?

Belogent krem kullananların yorumları neler merak ediyor olabilirsiniz. Belogent kremden genel anlamda memnuniyet duyulduğunu görüyoruz. Kremin yan etkilerini yaşayan kişiler de mevcuttur. Bu kişiler kremi kullanmayı bıraktıkları zaman sorunun ortadan kalktığını belirtmektedir.

İlginizi Çekebilir: