25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıBeklazon krem ne işe yarar, vajinaya sürülür mü? Fiyatı

Beklazon krem ne işe yarar, vajinaya sürülür mü? Fiyatı

Beklazon Krem, Türkiye'de yaygın olarak görülen egzama hastalığı üzerinde etkili olan bir kremdir. Her evin eczadolabında bulunması gereken Beklazon krem nedir, Beklazon krem ne için kullanılır, Beklazon krem nasıl kullanılır gibi krem ile alakalı önemli soruların yanıtını gelin beraber inceleyelim.

İçerikleri

Neler Okuyacaksınız?

Egzamanın her türlüsüne iyi gelen Beklazon krem, iltihaplı cilt hastalıklarının tedavisinde de oldukça etkilidir. Farklı formları bulunan kremin hepsinin kullanım amacı aynıdır.

Beklazon Krem Nedir?

30 gramlık tüp şeklinde eczanelerde satılan Beklazon krem nedir değinmek istiyoruz. Cilt üzerine uygulanan Beklazon krem kortizonlu bir kremdir. Ancak kremin kortizonlu olması sizi endişelendirmesin. Egzama kremlerinin hemen hepsi kortizonludur. Beklazon kremin çeşitli formları bulunmaktadır. Kişinin cilt yapısına göre hangi formun kullanılacağına doktor karar vermektedir. Ancak bütün formlarının temel kullanım amacı aynıdır.

Beklazon krem egzama, sedef hastalığı, yüzde plak ve atopik dermatit gibi cilt sorunlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Etkisini kısa sürede gösteren kremin düzenli kullanımı oldukça önemlidir. Sadece harici kullanım için uygun olan Beklazon kremin nasıl kullanılacağı doktora danışılmalıdır.

Beklazon Krem Ne İçin Kullanılır?

İltihaplı cilt sorunlarının tedavisinde birebir olan Beklazon krem ne için kullanılır merakınızı gidermek istiyoruz. Beklazon krem temelde egzama hastalığının her türünü tedavi etmektedir. Ancak bunun yanında sedef hastalığı, iltihaplı cilt hastalığı ve alerjik hastalıkları tedavisinde kullanılmaktadır. Bunlar dışında kullanılacak hastalıklara doktor karar vermelidir. Doktorunuzun önerdiği şekilde kullandığınız zaman etkisini çok kısa süre içerisinde göreceksiniz.

Limon, Yeşil Çay, Maden Suyu ile Zayıflatan Karışım‼Detay 👉 https://saglikhaberleri.com/limon-yesil-cay-maden-suyu-ile-zayiflatan-karisim/
Limon, Yeşil Çay, Maden Suyu ile Zayıflatan Karışım‼
Detay 👉 https://saglikhaberleri.com/limon-yesil-cay-maden-suyu-ile-zayiflatan-karisim/

Beklazon Krem Ne İşe Yarar?

Beklazon kremin hangi hastalıklar için kullanıldığından bahsettik. Şimdi de, Beklazon krem ne işe yarar anlatmak istiyoruz. Beklazon kremin sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Sedef hastalığı tedavisinde oldukça etkilidir.
  • Yetişkinlerde ve çocuklarda atopik diskoid egzamayı tedavi eder.
  • Tüm egzama türlerini tedavi eder.
  • Liken simpleksini tedavi eder.
  • Nörodermatoz denilen bir tür deri hastalığını iyileştirir.
  • Seboreik dermatit hastalığında kullanılır.

Beklazon Krem Antibiyotik Mi, Kortizonlu Mu?

Hastaların çoğu Beklazon krem antibiyotik mi, kortizonlu mu merak etmektedir. Beklazon krem direkt olarak bir antibiyotik değildir. Ancak steroid türevi ilaçlardan biri olduğu için enfeksiyonlara iyi gelmektedir. Bu özelliği ile antibiyotik görevi görebilmektedir. Ayrıca Beklazon krem kortizonludur. Egzama ve sedef hastalığı için hazırlanan kremlerin hepsinde kortizon bulunmaktadır.

Beklazon Krem Nasıl Kullanılır?

Beklazon krem nasıl kullanılır diye kremin prospektüsünü inceledik. Kullanımı anlatmadan önce doktor önerisi ile kullanılması gerektiğinin öneminden bahsetmek istiyoruz. Kremin nasıl kullanılacağına hastalığınıza göre doktor karar vermelidir. Bir kullanım önerisi olmadığı zaman prospektüsde yer alan şu direktiflere uygulayabilirsiniz:

  • Sadece harici kullanım içindir.
  • Kullanmadan önce ve sonrasında ellerinizi iyice temizleyin. Daha sonra etkilenen bölgeyi temizleyerek kurulayın.
  • Kremi az miktarda alarak ince bir tabaka halinde sürün. Sürdüğünüz bölge eller değil ise ellerinizi bol su ile yıkayın.
  • İlk etapta krem günde iki kere kullanılmalıdır. Daha sonra doktor gözetiminde kullanım sıklığı azaltılmalıdır.
  • Hastanın şikayetleri bittiğinde krem kullanımı durdurulmalıdır. Ancak şikayet tekrarladığı zaman günde iki kez tekrar kullanılmalıdır. Bir ay kullanım sonrası şikayet devam ederse, kullanıma ara verilerek doktora danışılmalıdır.

Beklazon Krem Günde Kaç Kez Kullanılır?

Beklazon kremin günde kaç kez kullanılacağına doktor karar vermelidir. Her bireyin hastalığının seyri ve cilt yapısı farklıdır. Bu nedenle kullanım herkeste aynı değildir. Kremin prospektüsünde günde iki kez kullanım önerilmektedir.

Beklazon Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Emziren anneler Beklazon krem emziren anneler kullanabilir mi merak etmektedir. Emziren annelerde süt salgılarında Beklazon kremin bileşenlerinin olup olmadığı bilinmiyor. Bu nedenle emzirme döneminde Beklazon kremi kullanırken ihtiyatlı davranılmalıdır. Doktor önermediği sürece kesinlikle kullanılmamalıdır.

Beklazon Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Beklazon Krem 12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinler için kullanılan bir kremdir. Doktor reçete etmediği sürece bu krem 12 yaş altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Özellikle 1 yaş altındaki bebeklerde kesinlikle kullanılmamalıdır.

Beklazon Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Beklazon kremin gebelik kategorisi C’dir. Kremin kullanımının gebe kadınlar üzerinde etkisi olup olmadığı ile ilgili bir çalışma yoktur. Bu nedenle zorunlu olmadıkça ve doktor reçete etmedikçe hamilelikte Beklazon krem kullanılmamalıdır.

Beklazon Krem Kaşıntı İçin Kullanılır Mı?

Beklazon kremin kullanım alanı geniştir. Bu nedenle Beklazon krem kaşıntı için kullanılır araştırma yaptık. Beklazon krem egzama ve sedef hastalığı dahil olmak üzere, makat bölgesi ve genital kaşıntılar için kullanılmaktadır.

Beklazon Krem Makat Çatlağı İçin Kullanılır Mı?

Makat çatlağı kişilere ciddi ağrı yaşatan bir durumdur. Kortizon içerikli Beklazon krem makat çatlağı için kullanılabilir. Düzenli kullanım ile hem çatlaktan hem de ağrılardan kurtulabilirsiniz.

Beklazon Krem Egzama İçin Kullanılır Mı?

Beklazon krem bir egzama kremidir. Egzamanın her türünde başarılı sonuçlar ortaya koymaktadır. Kremin kullanımına dair bilgileri doktordan almanız tavsiye edilmektedir. Rahatsızlığınızın gidişatına ve cilt tipine göre nasıl kullanılacağına doktor karar vermelidir.

Beklazon Krem Güneş Yanığı İçin Kullanılır Mı?

Güneş yanığı, güneş ışınlarına çok fazla maruz kalan kişilerde görülmektedir. Beklazon krem güneş yanığında kullanılan bir krem değildir. Bu nedenle kesinlikle kullanılmamalıdır. Güneş yanığı için uygun kremi doktorunuzdan reçete etmesini isteyebilirsiniz.

Beklazon Krem Piercing İçin Kullanılır Mı?

Piercing işleminden sonra enfeksiyon kapma riskini en aza indirmek için antibiyotik etki gösteren kremlerin kullanılması önerilmektedir. Beklazon Krem bu kremlerden biri olarak piercing için kullanılabilir.

Beklazon Krem Yanık İçin Kullanılır Mı?

Beklazon krem yanık kremi değildir. Bu nedenle yanık için kullanılmaz. Yanığa iyi gelen kremler arasından en uygun olanı doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

Beklazon Krem Basura İyi Gelir Mi?

Basur nedeniyle anal bölgede kaşıntı ve ağrı meydana gelmektedir. Bu durum için genelde kortizonlu merhemler önerilmektedir. Birçok kişi bu bilgiye dayanarak Beklazon krem basura iyi gelir mi merak etmektedir. Beklazon kremi basur için kullanabilirsiniz. Kısa sürede etkisini göstererek kaşıntı ve ağrıyı azaltmaktadır.

Beklazon Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Beklazon Krem, cilt yüzeyinde oluşan mantar ve bakteri enfeksiyonları ile meydana gelen sorunlar için kullanılmaktadır. Direkt olarak bir mantar kremi değildir. Mantarın çok fazla türü olduğu için mantar hastalığı durumunda bir dermatoloğa danışılmalıdır. Doktora sormadan direkt olarak mantar için kullanılmamalıdır.

Beklazon Krem Lekelere İyi Gelir Mi?

Beklazon krem lekelere iyi gelir mi sizler için araştırdık. Ancak bu kremin lekelere iyi geldiğine dair bir bilgi bulamadık. Kremin prospektüsünde de bu konuda bir bilgi bulunmuyor. Birçok yerde Beklazon krem ile karıştırılan bazı kremlerin sivilce lekelerine ve güneş lekesine iyi geldiği yazmaktadır. Bu nedenle doktorunuza danışarak doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.

Beklazon Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Beklazon krem sivilceye iyi gelen bir krem değildir. Bu nedenle sivilce tedavisine uygun başka bir krem kullanılmalıdır.

Beklazon Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Beklazon krem uçuğa iyi gelen bir krem değildir. Bu nedenle uçuk olan kişilerin Beklazon kremi kullanmaması önerilmektedir.

Beklazon Krem Pişiğe İyi Gelir Mi?

Beklazon krem bir pişik kremi değildir. Ancak pişik nedeniyle oluşan yanma hissi ve kızarıklığa iyi gelmektedir. Doktorun önerdiği şekilde pişik bölgesinde kullanılabilir.

Beklazon Krem Vajinaya İyi Gelir Mi?

Beklazon krem, cilt yüzeyinde oluşan bakteri enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Vajinal bölgede görülen bakteriler ve mantar nedeniyle ortaya çıkan kaşıntı için Beklazon krem kullanılabilir. Beklazon krem vajina bölgesindeki kaşıntıya iyi gelir.

Beklazon Krem Sedefe İyi Gelir Mi?

Birçok kişi Beklazon krem sedefe iyi gelir mi araştırmaktadır. Beklazon Krem, etken maddesi sayesinde sedef hastalığına ve bu hastalık nedeniyle görülen semptomlara iyi gelmektedir.

Beklazon Krem Uyuza İyi Gelir Mi?

Bir uyuz kremi olmayan Beklazon krem, uyuz nedeniyle oluşan kaşıntıya iyi gelmektedir. Ancak direkt olarak uyuz kremi olmadığı için doktor önermedikçe kullanılmamalıdır.

Beklazon Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Beklazon krem vajinadaki kaşıntı için kullanılabilir. Kullanım esnasında vajina içine çok sürmemeye dikkat edilmelidir. Vajinanın dış bölümünde kullanılmalıdır.

Beklazon Krem Yaraya Sürülür Mü?

Beklazon krem açık yaraların tedavisi için reçete edilen bir kremdir. Ancak her yara aynı olmayacağı için doktora danışmadan yaraya sürülmemelidir.

Beklazon Krem Dudağa Sürülür Mü?

Beklazon Krem dudakta kullanılmaz. Bu nedenle dudaga sürülmemelidir.

Beklazon Krem Göze Sürülür Mü?

Beklazon Krem göze ve göz çevresine kesinlikle sürülmemelidir. Bu konuda çok dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir.

Beklazon Krem Saça Sürülür Mü?

Beklazon krem saç derisinde çıkan egzamalar için kullanılabilir. Yani bu kremi saç derisindeki bazı hastalıklar için doktor önerisi ile kullanabilirsiniz.

Beklazon Krem Yüze Sürülür Mü?

Beklazon krem yüze sürülür diye inceledik. Bu kremi göz ve ağız dışında yüze surebilirsiniz.

Beklazon Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Beklazon krem genital bölge kaşıntısı için kullanılmaktadır. Doktorun kullanım önerisine uyarak bu kremi genital bölgede kullanabilirsiniz.

Beklazon Losyon Saç Kıran İçin Kullanılır Mı?

Beklazon Krem, saç kıran tedavisinde kullanılan kremlerden biridir. Sürüldüğü bölgedeki oluşumları harekete geçirmektedir.

Beklazon Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Beklazon krem normal reçeteli bir kremdir. Sadece eczanelerde satılan bu kremi reçetesiz olarak alabilirsiniz. Ancak reçeteli alındığı zaman SGK kapsamında olduğu için devlet tarafından karşılanmaktadır.

Beklazon Krem Fiyatı Ne Kadar?

Beklazon krem fiyatı 16 TL’dir.

Beklazon Krem Eşdeğeri (Muadili) Kremler Hangileri?

Beklazon kremin muadili birçok krem bulunmaktadır. Beklazon kremi bulamadığınız durumlarda, doktorunuz ya da eczacınız onaylarsa muadili kremleri kullanabilirsiniz. Beklazon kremin muadili kremler şunlardır:

  • Rinoclenil Krem
  • Nazobec sprey
  • Beklomil Krem
  • Beclomax sprey
  • Becday krem

Beklazon Krem Yan Etkileri Neler?

Her kremin içeriğine göre bazı yan etkileri bulunmaktadır. Beklazon krem yan etkileri neler araştırdığımız zaman kremin çok nadir olsa da yan etkileri olduğunu görüyoruz. Beklazon krem değil alkol içerdiği için ciltte irritasyona sebep olabilir. Bunun dışında ciddi olmayan deri döküntüsü, kaşıntı, kurdeşen, tahriş ve yanma gibi yan etkiler görülebilir. Bu durumda doktorunuzla iletişime geçerek kullanıma devam etme ya da etmeme konusunda karara varabilirsiniz.

Beklazon Krem Kullananlar Yorumları Neler?

Beklazon krem kullananlar yorumları neler önem veriyoruz. Çünkü bu yorumlara göre birçok kişi kremle alakalı önemli bilgilere ulaşmaktadır. Beklazon krem kullanan kişiler, kremin etkisinden detaylı olarak bahsetmektedir. Kısa sürede etkisini gösterdiğini söyleyen kullanıcılar, özellikle kaşıntı derdinden kurtulduklarını belirtmektedirler. Kremin yan etkilerini yaşayan da olduğu görülmektedir. Ancak kremin kullanımına ara verildiği zaman yan etkilerin ortadan kalktığı anlaşılmaktadır.

İlginizi Çekebilir: