28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıBacaktaki batıklar nasıl geçer evde? Krem önerileri

Bacaktaki batıklar nasıl geçer evde? Krem önerileri

Bacaktaki batıklar, her kadının yaşadığı ortak cilt problemlerinden biridir. Elektrikli epilasyon ya da ağda sonrasında oluşan batıklar, kadınlar için estetik bir sorun haline gelmiştir. Batıklar için herhangi bir önlem alınmadığı zaman bu batıklar ciltte yara ve leke oluşumuna neden olmaktadır. Bunu önlemek için bacaktaki batıklar nasıl geçer doğal yöntemler nelerdir konusuna değineceğiz.

İçerikleri

Hemen her kadında görülen bacaktaki batıklar kaşıntı, kararma ve yara yaparak kişilerin günlük yaşamını olumsuz etkilemektedir. Bacaktaki batıklar için eczanelerde kremler satılmaktadır. Ancak belki de siz evde yapabileceğiniz doğal maskeler ile batık sorununa son verebileceksiniz. Bu konuda sizlere yardımcı olabilmek için batıklar kurtulmanın doğal yollarını aktarıyoruz.

Bacaktaki Batıklar Nasıl Geçer Doğal Yöntemler?

Bacaktaki batıklar kadın erkek fark etmeksizin herkesin canını sıkmaktadır. Pürüzsüz ve sağlıklı bacaklara sahip olmak isteyen kişiler için bacaktaki batıklar nasıl geçer doğal yöntemler nasıl uygulanır önemlidir. Batık sorunu yaşayan kişilerin öncelikle tıraş uygulamasına son vermesi gerekmektedir. Ağda ya da epilasyon yapmanın zorluğundan kaçarak jilet kullanan kişilerde daha fazla batık görülmektedir.

Jiletle tıraş yapılacağı zaman bacakların işleme başlamadan önce antiseptik bir temizleme ürünü ile temizlenmesi önerilmektedir. Bu sayede cilt yüzeyinde bulunan bakteriler temizlenirken tıraş deneyimi de kolaylaşacaktır. Oluşan batıkların ise çıkarılmaması tavsiye edilmektedir. Bu durum deri üzerinde iltihaplanmaya neden olarak sorunu daha da büyütebilir.

Bacaktaki batıklar için kuru fırçalama yöntemi işe yaramaktadır. Günlük olarak bacakların 3 dakika kadar kuru fırçalama ile fırçalanması kan akışının hızlanmasını sağlayarak batıkları önleyecektir. Bununla beraber bacaktaki batıklara iyi gelecek diğer doğal yöntemler yazımızın devamında aktarılmıştır. Bu yöntemleri evinizde deneyerek sağlıklı yoldan batıklara elveda diyebilirsiniz.

Bacaktaki Batıklar İçin Karbonat Maskesi

Hemen herkesin duyduğu bacaktaki batıklar için doğal yöntemlerin başında karbonat maskesi gelmektedir. Bu maskenin hazırlanması ve uygulanması son derece kolaydır. Evinizde her an olabilecek malzemelerle hazırlanan karbonat maskesi oldukça etkilidir. Karbonat maskesi için gerekli olan malzemeler şunlardır:

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı karbonat

Karbonat Maskesinin Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve karışımı bacaklarınıza masaj yaparak sürün. Karışımı bacaklarınızda 15 dakika beklettikten sonra bacaklarınızı yıkayın ve yarım limonu bacaklarınıza sürerek hemen yıkayın. Daha sonra cilt tipinize uygun olan bir kremi bacaklarınıza sürerek bacaklarınızı nemlendirin. Karbonat maskesi haftada bir kere yapılabilir.

Bacaktaki Batıklar İçin Kahve Peelingi

Popüler uygulamalardan olan kahve peelingi son derece kolaydır. Bunun için 2 yemek kaşığı kadar kahve telvesini 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Karışımı kuru haldeki bacaklarınıza sürün ve kese ile iyice ovalayın. Bu işlemi düzenli olarak uyguladığınız zaman 4 hafta içerisinde batıkların geçtiğini göreceksiniz.

Bacaktaki Batıklar İçin Şeker ve Limon Peelingi

Kadınların korkulu rüyası bacaktaki batıklar için önerilen yöntemlerden biri de şeker-limon peelingidir. Şeker ve limon peelingi ile bacaklardaki ölü derilerden kurtularak batıklara elveda diyeceksiniz. 4 çorba kaşığı toz şeker ile yarım çay bardağı limon suyunu iyice karıştırın. Karışımı bacaklarınıza hafif masaj yaparak uygulayın.

Bacaktaki Batıklar İçin Krem Önerileri
Bacaktaki Batıklar İçin Krem Önerileri

Bacaktaki Batıklar İçin Krem Önerileri

Vücutta kalan kıl köklerinin belirginleşerek kalınlaşması anlamına gelen batıklar oldukça can sıkıcı bir durumdur. Bacaktaki batıklar nedeni ile şort, etek ya da elbise giyemeyen kadınlar çeşitli yöntem arayışına girerler. Son dönemlerde özellikle bacaktaki batıklar için krem önerileri beklenmektedir. Doğal yöntemler yerine kremleri tercih edenler için kolaylıkla alınabilecek ve etkisi yüksek olan kremleri aşağıda sıraladık. Bu kremlerden birini tercih ederek batıklardan kurtulabilirsiniz.

Redist Batık Kremi

Tıraş ve epilasyon sonrasında meydana gelen bacaktaki batıklar ciltte tahrişe ve sivilcelere neden olabilmektedir. Redist batık kremini kullanarak bacakta oluşan batıkların deri üzerine çıkmasını kolaylaştırabilirsiniz. Bacaklar temizlendikten sonra kremden az miktarda alınarak bacaklara sürülür ve 5 dakika kadar masaj yapılır.

Dephyto Milano Pft Batık Kremi

Dephyto Milano Pft Batık Kremi bacaktaki batıklar haricinde koltuk altı, yüz ve bikini bölgesi batıklarında da kullanılabilmektedir. Problemli bölgeye Dephyto Milano Pft Batık Kreminden az miktarda masaj yaparak uygulayın. Daha etkili sonuç alabilmek için kremi gece yatmadan önce uygulayarak sabaha kadar bekletmelisiniz.

Gıgı No Bump Topıcal Batık Losyonu

Önemli batık kremlerinden olan Gıgı No Bump Topıcal Batık Losyonu, bacaktaki batıklar için etkilidir. Ağda-tıraş nedeniyle oluşan şişlikleri ve kıl dönmesini tedavi eden Gıgı No Bump Topıcal Batık Losyonu pamuk ya da parmaklarınız ile uygulayabilirsiniz. Losyonu ağda işleminden 3-4 gün önce kullanırsanız batık oluşumunu engelleyebilirsiniz. Ağda uygulamasından sonra da losyonun kullanılması önerilmektedir.

Noreva Batık Kremi

Ciltteki pürüzleri gidermede etkili olan Noreva Batık Kremi özellikle sakal, bikini ve bacak bölgesindeki batıkları iyileştirmektedir. Tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olan kremi akşamları temizlediğiniz bacaklarınıza uygulayabilirsiniz.

Felil Batık Kremi

Epilasyon sonrasında bacak, basen ve boyun bölgesinde meydana gelen kıl dönmesi ve batık problemlerine iyi gelmektedir. Ayrıca epilasyon sonrası oluşan kızarıklığı gidererek kıl yuvalarının daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Batık olan bölge temizlendikten sonra yeterli miktarda krem sürülerek üstü kapatılır ve bekletilir. Gece yatmadan yapılarak sabaha kadar bekletilirse etkisi artmaktadır.

Coresatin Krem

Cilt yüzeyinde koruma görevi üstlenen Coresatin Krem, bacaktaki batıklar için önerilmektedir. Coresatin Kremin en temel noktası, temizlenen ve kurulanan cilde uygulanması gerektiğidir. Kremi ince bir tabaka şeklinde günde iki defa uygulayabilirsiniz.

Tretin Krem

Batıklar konusunda adeta bir kurtarıcı olarak görülen Tretin Krem, bacaktaki batıklar için birçok kişinin memnun kaldığı bir üründür. Bacaklarınızı temizledikten sonra parmak ucuna az miktarda alacağınız kremi hafif şekilde bacaklarınıza sürün. Kremi günde bir kez geceleri sürmeniz önerilmektedir.

Fucidin Krem

Batıklar nedeniyle bacaklarda oluşan iltihaplanmalarda oldukça etkilidir. Bir antibiyotik krem olan Fucidin Krem ve diğer tüm kremleri doktorunuza danıştıktan sonra kullanmanız önerilmektedir. Kremin doktor önerisiyle günde 2-3 kez kullanılması tavsiye edilmektedir.

Bacaktaki Batıklara Kesin Çözüm Nedir?
Bacaktaki Batıklara Kesin Çözüm Nedir?

Bacaktaki Batıklara Kesin Çözüm Nedir?

Birçok kişinin ortak problemlerinden biri olan bacaktaki batıklara kesin çözüm nedir konusuna değineceğiz. Yapılan bazı hatalar nedeniyle oluşan batıkları önlemenin bazı yolları vardır. Bu yöntemleri uygulayarak batık oluşumunu engelleyebilirsiniz. Batıklara kesin çözüm dedirtecek o yöntemler şunlardır:

  • Elektrikli epilasyon yönteminden farklı epilasyon yöntemleri uygulanmalıdır.
  • Bacaklara peeling uygulanarak ölü derinin atılması sağlanmalıdır.
  • Banyo sonrasında mutlaka kese yapılmalıdır.
  • Nemlendirici kullanarak kıl kökleri yumuşatılmalıdır.
  • Kıllar çok uzamadığı sürece ağda yapılmamalıdır.
  • Ağda sonrasında tüy azaltıcı krem ya da losyon kullanılmalıdır.

Bacaktaki Batıklardan Nasıl Kurtulunur?

Bacaktaki batıklar bazı yanlış işlemler sonrasında oluşmaktadır. Bu yanlış işlemler azaltıldığı ya da engellendiği takdirde batık sorunu da ortadan kalkacaktır. Batık sorununu sık sık yaşayan kişiler bacaktaki batıklardan nasıl kurtulunur sorusunun cevabını merakla araştırmaktadır. Bizler bu merakı gidermek için bacaktaki batıklara çözüm olacak bazı öneriler vereceğiz.

Bacaktaki Batıklara Aspirin

Bacaktaki batık problemleri için en etkili yollardan biri aspirindir. Bunu duyunca şaşırabilirsiniz. Birçok kişi aspirinin batık sorununda kullanılabileceğini aklından bile geçirmemiştir. 1,5 bardak suyu kaynatarak içerisine 5-6 tane aspirini ekleyin. İyice karıştırılan aspirinli suyu haftada bir kere bacaklarınıza sprey şeklinde kullanabilirsiniz.

Bacaktaki Batıklara At Kılı Fırçası

Son dönemlerde en popüler olan ürünlerin başında at kılı fırçası gelmektedir. Bacakta oluşan batıkları gidermek için at kılı fırçası ile bacaklarınızı fırçalayabilirsiniz. Pürüzsüz bir cilde kavuşmak isteyenler için mucize olan at kılı fırçası peeling etkisi göstererek batıkları gidermektedir.

Bacaktaki Batıklar Nasıl Geçer Evde?
Bacaktaki Batıklar Nasıl Geçer Evde?

Bacaktaki Batıklar Nasıl Geçer Evde?

Bacaktaki batıklar için çeşitli çözümler önerilmektedir. Birçok kişi krem ya da losyonları tercih ederken birçok kişi bacaktaki batıklar nasıl geçer evde uygulanabilecek doğal yöntemler nelerdir araştırmaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz batıklara iyi gelen çözümler şunlardır:

Bacaktaki Batıklar Ponza Taşı

Bacakta oluşan batıkları gidermede ponza taşı oldukça etkilidir. Batık için en doğal yöntemlerden biri olan ponza taşı, hafif hareketler ile uygulanarak peeling etkisi yaratılmalıdır. Dairesel hareketlerle ve bastırmadan uygulandığı zaman batıkları gidermede etkilidir.

Bacaklardaki Batıklar İçin Kil ve Maden Suyu

Bacaktaki batıklar sizleri rahatsız edecek boyutta ise kil ve maden suyu yöntemini deneyebilirsiniz. Bu yöntem ile bacaklarınıza derinlemesine bir peeling yapmış olacaksınız. Bacaklarınızı banyonda keseleyerek iyice yumuşatın ve maden suyu ile jel kıvamına getirdiğiniz kili bacaklarınıza sürün. Bu işlemi iki günde bir uygulayabilirsiniz.

Bacaklardaki Batıklar İçin Zeytinyağı-Şeker Peelingi

Kusursuz bacaklar için özel peelinglerden biri olan zeytinyağı-şeker peelingi oldukça etkilidir. 1çay bardağı doğal zeytinyağı içerisine 1 çay bardağı toz şekeri ve balı ekleyin. Eldivenle bacaklarınıza bu karışımı sürün. Haftada 3 kere uygulanabilecek bu işlemle kısa sürede farkı görebileceksiniz.

Bacaklardaki Batıklar İçin Limon

Limon bacaktaki batıklar için oldukça etkilidir. Yarım limonu bacaklarınıza sürün ve sonrasında hemen yıkayın. Uygulama sonrasında bacaklarınıza uygun bir kremle bacaklarınızı nemlendirin. Bu yöntemi haftada bir kere uygulayabilirsiniz.

Bacaktaki Batıklar Lazerle Geçer Mi?

Bacaktaki batıklar lazerle geçer mi sorusunun cevabını kısa sürede batıklardan kurtulmak isteyen kişiler detaylıca araştırmaktadır. Lazer yöntemi, bacaktaki batıklar için etkili ve hızlı yöntemlerden biridir. Lazer yöntemi ile kıl kökleri tahrip edilir ve bu sayede o kökler bir daha kullanılamaz. Bu da batık oluşumunu engeller.

Bacaktaki Batıklar İçin Kese Faydalı Mı?

Kese işlemi bacaktaki batıklar için uygulanabilecek pratik ve etkili bir yöntemdir. Duş sırasında yapılan kese işlemi acıtsa da, cildi ölü hücrelerden temizleyerek batık oluşumunu engeller.

Bacaklardaki Batıkları Gideren 7 Tüyo