26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkAspirin ne işe yarar, faydaları neler? Aspirin maskesi tarifi

Aspirin ne işe yarar, faydaları neler? Aspirin maskesi tarifi

Aspirin, dünyanın en meşhur ilaçlarının başında gelmektedir. Hafif-orta şiddette ağrıların tedavisinde kullanılan aspirin reçetesiz olarak alınabilmektedir. Bu kadar çok kullanılmasına rağmen aspirin ne işe yarar ya da aspirinin ne gibi faydaları vardır bilinmemektedir. Şimdi sizlere aspirinin ne olduğunu ve nasıl kullanılmasını gerektiğini faydaları ile beraber anlatacağız.

İçerikleri

Aspirin ne işe yarar sıklıkla araştırılan bir konudur. Aspirin farklı kullanım alanları ile adeta en önemli başucu ilacıdır. Aspirinin ağrı kesici ve ateş düşürücü özelliğinin yanında kan sulandırıcı özelliği de vardır. Ecza dolaplarının olmazsa olmazlarının başında gelen aspirini herkes kafasına göre kullanmamalıdır. Her ihtimale karşı doktorunuza danıştıktan sonra aspirini önerilen dozda kullanmanız tavsiye edilir. Aspirin ile ilgili merak edilenleri öğrenmek için okumaya devam edin.

Aspirin Nedir?

Aspirin nedir sorusu hemen herkesin aklına takılan soruların başında gelir. Birçok kişi tarafından kullanılsa da, aspirinin içeriği ve yararları tam olarak bilinmemektedir. Aspirinin diğer adı asetilsalisilik asit yani ASA’dır. Genel olarak hafif ağrılar ve sızılar için kullanılan aspirinin kan seyreltici etkisi de vardır.

Çok fazla kullanımı nedeni ile her yıl birçok kişi vefat etmektedir. Bu nedenle çok dikkat edilmelidir. Kan seyreltici etkisi olan aspirinin kalp krizini önleme etkisi de vardır. Ancak uzun süreli kullanılmamasına dikkat edilmelidir. Ham maddesi asatilsalisilik olan aspirinin birçok faydası bulunmaktadır. Pekiyi, aspirin ne işe yarar?

Aspirin Ne İşe Yarar?
Aspirin Ne İşe Yarar?

Aspirin Ne İşe Yarar?

Ateş düşürücü ve ağrı kesici etkisi bulunan aspirin, kısa süreli baş ve diş ağrılarında kullanılır. Ateşe bağlı yangıyı gidermede de etkili olan aspirin ne işe yarar sorusuna birçok cevap verilebilir. Aspirinin iltihap giderici etkisi birçok kişi tarafından bilinmemektedir. Aspirin ayrıca kan pıhtılaşmasını önlemeye da yardımcı olmaktadır. Aspirin, vücudunuzun ağrı sinyallerini kimyasal olarak bloke etmenin yanı sıra kalp krizi ve belirli felç riskini de azaltabilir. Aspirin, kanınızdaki trombositlerin atardamarlarınızda kümelenmesini ve pıhtılaşmasını engeller, böylece kalbe ve beyne giden kan akışını iyileştirerek bu riskleri azaltır. Bu özellikleri dolayısıyla aspirin ne işe yarar sorusu yerine, aspirin ne işe yaramaz diye sormak daha doğru olacktır.

Aspirin Faydaları Neler?

Aspirinin yalnızca ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisi bilinmektedir. Hemen her evde mutlaka bulunan aspirin bazen bilinçsiz bir şekilde kullanılmaktadır. Bu durum ilerde bazı sorunları da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle aspirin faydaları neler, aspirin ne işe yarar  bilinmeli, önerilen dozda ve sürede kullanımına dikkat edilmelidir. Aspirinin genel anlamda faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Ağrı kesici etkisi vardır.
  • Ateş düşürücü etkisi vardır.
  • Ateşe bağlı yangıyı giderir.
  • Düzenli kullanımla kansere yakalanma riskini azaltır.
  • Kan sulandırıcı etkisi vardır.
  • Kalp krizi riskini azaltır.
  • Tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
  • Damarlarda tıkanma ve iltihaplanma riskini azaltır.

Aspirin Her Gün, Her Gece İçilir Mi?

Aspirinin kullanımı konusunda bazı kafa karışıklıkları vardır. Birçok kişi zararlı olacağını düşündüğü için aspirin her gün, her gece içilir mi merak etmektedir. İspanya’da bulunan Vigo Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, her gün her gece bir tane içilen aspirinin kalp krizi riskini azalttığı belirlenmiştir. Ayrıca her gece aspirin içmenin kolesterolü düşürerek tansiyonu düzenli hale getirdiği söylenmektedir.

Aspirin Ağrı Keser Mi?

Aspirinin mg’ı düşük olduğu için birçok kişi aspirin ağrı keser mi tereddüt etmektedir. Aspirin ağrı kesici olarak bilinmektedir. Yani ağrı kesici etkisi vardır. Ancak bazı kişilerde bu etkisi ortaya çıkmayabilir.

Aspirin Adet Söktürür Mü?

Kadınlar için sancılı dönemlerden biri olan adet döneminde adet söktürücü ilaçlar kullanılmaya dikkat edilir. Ancak aspirinin adet döngüsü üzerinden herhangi bir etkisi yoktur. Bu nedenle adet döngüsünde gecikme olan kadınlara aspirin içmeleri önerilmez.

Aspirin Gebeliğe Engel Mi?

Aspirinin gebeliğe olumsuz etkisi yoktur. Aksine yapılan bir araştırmaya göre, iltihaplanma sorunu yaşayan kadınların günde bir tane aspirin içtiğinde gebelik oranlarının %35 arttığı belirlenmiştir.

Aspirin Baş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Aspirin baş ağrısına iyi gelir mi sorusuna düşünmeden evet cevabı verilebilir. Çünkü aspirin iyi bir baş ağrısı kesicidir. Ayrıca ateş düşürücü etkisi de vardır.

Aspirin Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?
Aspirin Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Aspirin Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Diş ağrısı çeken kişiler ilk olarak aspirin kullanmaktadırlar. Aspirin veya herhangi bir ağrı kesici diş ağrısı için kullanıldığında tahrişlere yol açabilir. Bu da ağrı seviyesini artırır. Bu nedenle doktorunuza danışmadan diş ağrısında aspirin kullanmamanız önerilir.

Aspirin Kireçlenmeye İyi Gelir Mi?

Kireçlenme sorununda parasetemol grubunda olan aspirin çok etkili olmaktadır. Yine doktorunuza danışarak kireçlenme için aspirin kullanabilirsiniz.

Aspirin Mide Bulantısına İyi Gelir Mi?

Aspirinin mide bulantısını geçirme üzerinden herhangi bir etkisi yoktur.

Aspirin Öksürüğe İyi Gelir Mi?

İltihap söktürücü etkisi olan aspirin boğaz iltihabı durumlarında önerilmektedir. İltihabı azaltacağı için öksürüğün de azalmasına fayda sağlayacaktır.

Aspirin Varise İyi Gelir Mi?

Kişide ciddi ağrılara sebep olan varis tedavisi için aspirin varise iyi gelir mi sorusu gündeme gelmektedir. Varis tedavisinde kan sulandırıcı etkisi bulunan aspirinin tedaviden en az bir hafta önce kesilmesi önerilmektedir. Yani aspirin varise iyi gelmez.

Aspirin Kalp Çarpıntısı Yapar Mı?

Kalpte ritim bozukluğu anlamına gelen kalp çarpıntısı aspirin nedeniyle artmaz. Aksine kalp rahatsızlığı bulunan kişilere yanlarından aspirini ayırmamaları önerilmektedir.

Aspirin Tansiyonu Düşürür Mü, Yükseltir Mi?

Günümüzde tansiyon hastalarının sayısı bir hayli fazla olmakla beraber giderek artmaktadır. Aspirin kullanan kişilerde tansiyonun yükselme riski bulunmaktadır. Bu nedenle aspirin kullanmadan önce özellikle tansiyon hastalarının doktorlarına danışmaları önerilir.

Vajinaya Aspirin Koymak Gebeliği Engeller Mi?

Toplumda yayılan hurafelerden biri de vajinaya aspirin koymak gebeliği engeller mi sorusudur. Bu yöntemle gebeliğin engellenmesi arasında herhangi bir ilişki yoktur.

Aspirin Maskesi Nasıl Yapılır?
Aspirin Maskesi Nasıl Yapılır?

Aspirin Maskesi Nasıl Yapılır?

Aspirinin maskesi de olur mu demeyin. Şimdi sizlere aspirin maskesi nasıl yapılır anlatacağız. Aspirin maskesi cildi besleyerek lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca cildin rengini de açarak beyazlamayı sağlar. Aspirin maskesi hazırlanırken ,yumurta, zeytinyağı yoğurt, bal, limon suyu en çok kullanılan doğal ve bitkisel maddeler arasındadır. 4-5 tane aspirin, 1 çay kaşığı bal, yarım limon ve 1 tatlı kaşığı ılık suyu karıştırarak yüzünüze sürün. 15 dakika beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın.

Aspirin Maskesi Ne İşe Yarar? Faydaları

Aspirin maskesi cilde sağladığı en önemli faydaları şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Antiinflamatuar etkisi ile sivilceleri yok eder.
  • Yüzde sivilce ve siyah nokta oluşumunu engeller.
  • Doğal peeling etkisi ile cildi siyah noktalardan arındırır.
  • Cildi yumuşatarak cilde ipeksi görünüm kazandırır.
  • İçeriğindeki doğal bileşenler ile lekeleri giderir ve cildi aydınlatır.
  • Yaşlanma karşıtı etkisi ile cilt kırışıklıklarını giderir ve sarkmaları önler
  • Cildi yağ ve kirden arındırır.

Aspirin 100 Mg Fiyatı Nedir?

Aspirinin 100 Mg fiyatı 8,80 TL’dir.

Sizin de aspirin ne işe yarar sorusuna verilebilecek bir yanıtınız varsa yorum bölümünden lütfen bizimle paylaşın.

Aspirin Maskesi İle Leke Giderme, Cilt Sıkılaştırma