28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıAspirini eritip bacaklara sürmek neye iyi gelir?

Aspirini eritip bacaklara sürmek neye iyi gelir?

Aspirinin bu kullanım alanını daha önce hiç duymadığınıza eminiz! Kadın erkek herkesin yaşadığı o soruna iyi geldiğini duyunca şaşıracaksınız.

İçerikleri

Tıraş, istenmeyen tüyleri almanın hızlı bir yoludur. Ayrıca jilet yanığı olarak bilinen kırmızı iltihaplı cilt lekeleri ve yumrulara neden olması ile de ünlüdür. Bacaklarınızdan koltuk altlarınıza kadar tıraş ettiğiniz her yerde jilet yanması ve cilt tahrişi meydana gelebilir.

Jilet tahrişi çok yaygın görülen bir durumdur. Tıraş olan çoğu insan bu durumu en az bir kez yaşamıştır. Bazı insanlar bunu her tıraş sonrası yaşarlar. Siz de jilet yanıklarından muzdaripseniz, cildinizi rahatlatmak ve tekrar jilet yanığı olma riskinizi azaltmak için atabileceğiniz adımlar vardır.

Birçok jilet yanık ilacı, anekdot niteliğindeki kanıtlarla desteklenen halk ilaçlarıdır. Jilet yanıklarının çareleri üzerine herhangi bir bilimsel çalışma yoktur. Bununla birlikte, genel olarak yanıklara yönelik şifalı bitkiler üzerine bazı çalışmalar yapılmıştır. Sizin için tıraş sonrası tahrişi ve jilet yanıklarını önlemeye yardımcı doğal çözümler derledik.

Jilet Tahrişi İçin Doğal Çözümler

1- Aloe vera jeli:

Aloe vera, yatıştırıcı özelliği ve yanıkları iyileştirmesiyle bilinir. 2007 tarihli bir sistematik incelemeye göre, kanıtlar aloe veranın birinci ve ikinci derece yanıkları iyileştirme potansiyelini desteklemektedir. Jilet yanmasını tedavi etmek için, etkilenen bölgeye ince bir kat saf aloe vera jeli sürün. Aloe vera jeli çoğu eczanede mevcuttur. Ayrıca bir aloe vera bitkisinden de elde edebilirsiniz.

2- Hindistan cevizi yağı:

Hindistan cevizi yağı yemek pişirmede kullanılır ancak cildiniz için de harikadır. Hindistan cevizi yağı yanıkları iyileştirmek için güvenli ve etkili bir terapi olabilir. Araştırmacılar, hindistan cevizi yağının antienflamatuar ve antiseptik özelliklere sahip olduğuna inanıyor. Jilet yanmasını tedavi etmek için, iltihaplı bölgeye ince bir tabaka organik hindistancevizi yağı sürün.

3- Aspirin:

Aspirin, medikal alandaki yararlarının yanı sıra döküntü ve tahrişle başa çıkmak için de son derece etkilidir. Aspirin, tıraş sonrasında oluşan yanma hissinin hafifletir ve cildin tahriş olmasını engeller. Bir bardak suda 2-3 aspirin tabletini eritin. Tahriş olmuş bölgeye uygulayın ve yaklaşık 10 dakika bekletin. Bölgeyi ılık su ile durulayın.

4- Tatlı badem yağı:

Tatlı badem yağı, kurutulmuş badem çekirdeklerinden yapılır. Süper yumuşatıcı ve harika bir doğal nemlendiricidir. Tıraş olduktan sonra cildinize tatlı badem yağı sürmeyi deneyin. Gerektiğinde doğrudan iltihaplı cilde de uygulayabilirsiniz. Bademe alerjiniz varsa tatlı badem yağı kullanma.

5- Çay ağacı yağı:

Çay ağacı yağı, anti-inflamatuar ve antimikrobiyaldir. Küçük yaraları iyileştirmek ve yanıkları tedavi etmek için doğal çare olarak kullanılır. Çay ağacı yağı seyreltilmeden kullanılmamalıdır. Tatlı badem yağı veya hindistancevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırın. Taşıyıcı yağın çay kaşığı başına 1 ila 3 damla çay ağacı yağı kullanın. Seyreltilmiş çay ağacı yağı bile bazı insanlarda alerjik reaksiyona veya daha fazla cilt tahrişine neden olabilir. Cildinizin nasıl tepki verdiğini görmek için bir yama testi yapmak iyi bir fikirdir.

6- Kabartma tozu:

Kabartma tozu cilt üzerinde serinletici bir etkiye sahiptir. Bu teoriyi destekleyecek bilimsel bir kanıt olmamasına rağmen, tahrişi ve acıyı hafiflettiği düşünülüyor. Kabartma tozu ve su ile kalın bir kıvamda macun elde edin. Macunu traşlı bölgeye sürün, kuruyana kadar bekletin ve iyice durulayın.

7- Soğuk ve ılık kompresler:

Soğuk kompres, tahriş olmuş cildin gevşemesine yardımcı olabilir. Cildinizde büyümüş tüylerden kaynaklanan kırmızı yumrular görüyorsanız, tıraştan önce cildinize uygulayacağınız ılık bir kompres gözenekleri açmaya ve kılları gevşetmeye yardımcı olabilir.

Jilet Yanmasını Önlemek İçin Neler Yapılmalı?

Jilet tahrişini için önlemek için adım atmazsanız, kendinizi kısır bir döngü içinde bulacaksınız. Jiletle yanmış cildi tıraş etmeye devam ettikçe sorun daha da kötüleşecektir. Bazı insanların cildi diğerlerine göre jiletle tıraş olmaya daha yatkındır. Öyle olsa bile, durumu önlemeye yardımcı olmak için atabileceğiniz birkaç adım vardır. İşte jilet yanmasını önlemek için yapmanız gerekenler:

  1. Tıraş olmadan önce tıraş kremini iyice köpürtün.
  2. Kılları yumuşatmak için ılık bir duş alın.
  3. Kılları her zaman aynı yönde tıraş edin.
  4. Her gün tıraş olmayın.
  5. Eski jiletleri kullanmayın.
  6. Jiletinizi temiz tutun.
  7. Tıraşlar arasında cildinizi mutlaka nemli tutun.

Bazı tıraş kremleri ve tıraş sonrası bakım ürünleri, hassas cildi tahriş edebilecek kimyasallar içerir. Yeni bir ürünü kullanmadan önce, hassasiyeti kontrol etmek için mutlaka alerji testi yapın.

Aspirini eritip bacaklara sürmek neye iyi gelir?