23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkHastalık BelirtileriAlerjik Rinit Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir? İbrahim Saraçoğlu Alerjik Rinit Kürü

Alerjik Rinit Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir? İbrahim Saraçoğlu Alerjik Rinit Kürü

İçerikleri

Alerji Nedir? Neden Olur?

Vücudun dış etkenlere karşı korunmasını sağlayan bağışıklık sisteminde vücuda uyumlu olmayan bir durum karşısında farklı tepkiler meydana gelmektedir. Bu tepkilerin başında alerji gelmektedir. Alerjinin çeşitli türleri olsa da, temel olarak bağışıklık sisteminin alerjen maddelere karşı gösterdiği tepki alerjinin genel tanımıdır.

Günlük hayatı ciddi derecede etkileyen alerjinin hayati tehlikeye neden olabildiği sorunlar da mevcuttur. Bu nedenle alerji belirtileri yaşadığınızı hissettiğiniz anda mutlaka bir doktora görünmeli ve alerjiye karşı vücudunuza direnç kazandırmak için elinizden geleni yapmalısınız. Alerjiye neden olan etmenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Havadaki alerjiye neden olan maddeler
  • Yiyecekler
  • Hayvanlar
  • Kauçuk
  • İlaçlar
  • Kozmetik ürünler
  • Böcek ısırması
  • Metal

Alerjiye Karşı Direnç Kazanmak İçin Neler Yapılabilir?

Hemen herkeste görülebilen alerjiye karşı direnç kazanmak için neler yapılabilir merak ediyorsanız bu yazımız tam size göre. Alerjik rinit olarak da bilinen bu durum için alabileceğiniz bazı önlemler şu şekilde sıralanabilir:

  • Günde bir avuç kadar siyah üzüm çekirdeğini ezerek çiğneyebilirsiniz.
  • Yaşanılan alan mutlaka havalandırılmalıdır.
  • Sebze, tahıl, yağ ve meyve gibi besinleri tüketirken dikkat edilmelidir.
  • Beyaz lahana tüketerek toksinlerin atılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Keçiboynuzu tüketerek vücudunuzun direncini artırabilirsiniz.
  • Isırgan ile alerjiye karşı direnç kazanabilirsiniz.

Alerjik Rinite Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

Normalde zararı olmayan maddelere karşı diğer kişilerin göstermediği tepkileri gösteren kişiler için alerjik rinite tanımı önem kazanmaktadır. Bağışıklık sistemini uyaran ve kişide alerjik rinite neden olan etmenlere alerjen denilmektedir. Polenler, tozlar, hayvan tüyleri, kakaolu gıdalar, baharatlı gıdalar temel alerjenlerdendir.

Alerjik rinite yakalanan kişilerde burun akıntısı, hapşırık, burun kaşıntısı, burun tıkanıklığı gibi şikâyetler görülmektedir. Bununla beraber geniz akıntısı, halsizlik, öksürük ve koku almada güçlük gibi etkiler de meydana gelmektedir.

Alerjik rinite sorunundan kurtulmak için öncelikle bu soruna neden olan etkenlerden kurtulmak gerekmektedir. Bu durumdaki kişiler polenli ve tozlu ortamlardan kaçınmalıdır. Polenlerin olduğu dönemlerde kapı ve pencereler kapatılmalıdır.

Evde bitki ya da hayvan beslenmemesi önerilmektedir. Evde kullanılan mobilyalar haftada iki defa temizlenmelidir. Tüylü ya da yünlü battaniyeler kullanmak yerine sentetik ve pamuklu battaniyeler kullanılmalıdır. Alerjik riniti tedavi edebilmek için uygulayabileceğiniz yöntemler şunlardır:

Aloe Vera: Aloe Vera aracılığı ile hazırlanan sular bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bu durum alerjik rinite iyi gelmektedir. 5 yemek kaşığı kadar Aloe Vera jelini 1 çorba kaşığı bal ve yarım su bardağı su ile blenderden geçirin ve alerji anlarında tüketin.

Zencefil: Balgam söktürücü özellikleri ile alerjik rinit ektilerini yatıştıran zencefil sayesinde kendinizi daha iyi hissedebileceksiniz. Rendelenen 1 çorba kaşığı zencefili 1 bardak kadar kaynar suya ekleyerek 15 dakika bekletin. Daha sonra süzeceğiniz suya 1 çorba kaşığı bal ekleyin ve günde iki bardak kadar tüketin.

Yeşil Çay: İçerisinde antioksidan bulunan yeşil çay alerjik rinit belirtilerini azaltmaktadır. 1 bardak suyu kaynatın ve içerisine 1 çay kaşığı yeşil çayı ekleyerek 15 dakika bekletin. Alerjik reaksiyonlar başladığı zaman bu karışımdan bir bardak içebilirsiniz.

Elma Sirkesi: Alerjik rinitin neden olduğu tüm semptomları azaltan elma sirkesini kullanarak rahat bir gün geçirebilirsiniz. 2 yemek kaşığı kadar organik elma sirkesini ve bir çorba kaşığı balı ılık bir bardak su içerisine ekleyerek karıştırın. Tıkanıklık yaşadığınız durumlarda günde en fazla iki kez olmak üzere bu karışımı tüketebilirsiniz.

Alerji İçin Şifalı Bitkiler Neler?

Son dönemlerde birçok kişide görülen alerji için şifalı bitkiler bulunmaktadır. Bu bitkiler sayesinde alerjinin ortaya çıkardığı etkilerden kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Çeşitli etkenler nedeni ile ortaya çıkan alerji için kullanabileceğiniz şifalı bitkiler şunlardır:

Öksürük otu: Alerji üzerinde etkili olduğu yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Çiğ olarak tüketebileceğiniz bu bitkinin kapsülünü de kullanabilirsiniz.

Çuha çiçeği: İçeriğinde omega 6 yağlarını bulunduran çuha çiçeği sayesinde alerji etkilerinden kurtulabilirsiniz.

Acı biber: Çoğu zaman mutfakta vazgeçilmezlerden biri olan acı biber mukus akışını durdurmaktadır. Bu sayede alerjiyi de önleyen bu bitkiyi bitki çayları ile karıştırarak tüketebilirsiniz.

Karabiber: Solunum yolu ile ilgili alerji başladığı zaman karabiber ile balı karıştırarak tüketebilirsiniz. Düzenli tüketim sonrasında alerjinizden kısa sürede kurtulacaksınız.

Isırgan otu: Birçok sağlık sorununda etkili çözümler sağlayan ısırgan otunu alerji durumlarında da kullanabilirsiniz. Isırgan otunu kaynatarak çay şeklinde tüketebilirsiniz.

İbrahim Saraçoğlu Alerjik Rinit Kürleri

Saman nezlesi olarak da bilinen alerjik rinit için çeşitli tedavi yöntemleri araştırılmaktadır. Bu araştırmadan sizleri kurtarmak için İbrahim Saraçoğlu alerjik rinit kürleri aktarılmaktadır. Bu kürler ile alerjinin yarattığı etkilerden kurtulabilirsiniz.

Birinci Kür: İki yemek kaşığı kadar üzerlik otu tohumunu bir litre kaynayan suyun içerisine ekleyin ve kısık ateşte kaynatın. Kaynayan suyun buharına yüzünüzü tutarak burun ve ağızdan buharı soluyun. İki dakika kadar yapacağınız bu işlem sonrasında pamuğu suya batırarak burun deliklerinize sürün. Gün aşırı olarak 15 gün bu kürü uygulayabilirsiniz.

İkinci Kür: İki üç yaprak kadar taze tereyi tüketin ve lavanta kürünü uygulayın. Lavanta kürü için bir su bardağı suyu kaynatarak içerisine bir tatlı kaşığında lavanta çiçeğini atın ve 8 dakika kadar kaynatın. Daha sonra ılıyan suyu tüketin.

Alerjik Rinit Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir? İbrahim Saraçoğlu Alerjik Rinit Kürü