26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıZerdeçal tüy döker mi? Zerdeçal ile tüylerden kurtulanlar

Zerdeçal tüy döker mi? Zerdeçal ile tüylerden kurtulanlar

Bu yazımızda koltuk altı tüylerden doğal yöntemlerle kurtulmak isteyenlerin merak ettiği zerdeçal tüy döker mi? zerdeçal kullanarak koltuk altı tüyleri nasıl giderilir? sorularını yanıtladık.

İçerikleri

Zerdeçal tüy döker mi? Kolsuz giysiler giymeyi seviyorsanız, koltuk altı tüyleri ile sürekli baş etmek zorunda kalırsınız. Koltuk altı tüyleri aşırı terlemeye neden olurlar ve zamanında temizlenmeleri gerekir. Temiz koltuk altları kötü vücut kokusunu yenmeye yardımcı olur. İç çamaşırındaki tüylerden kurtulmak istediğiniz her seferinde spaya veya salona gitmeniz gerekmez. Koltukaltı tüylerinden doğal olarak kurtulmaya yardımcı olan bazı etkili ev ilaçları vardır. Zerdeçal kullanmak koltuk altı tüylerinden kurtulmak için iyi bir seçenektir. Zerdeçal, cildi sağlıklı tutmak için en iyi bileşendir. Koltuk altı tüylerini gidermek için zerdeçalı nasıl kullanacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.

Zerdeçal Tüy Döker mi? 

Doğal yöntemler kullanarak koltuk altı tüylerinden kurtulmak isteyen kadınlar, zerdeçal tüy döker mi? diye araştırma içerisine girerler. Zerdeçal, ince tüyleri almada etkili olsa da, yoğun veya gür koltuk altı kıllarında o kadar etkili olmayabilir. Unutmayın zerdeçalı cildinizde kullandığınızda güçlü bir lekeleme özelliğine sahiptir. Ancak merak etmeyin, o sarı renk kalıcı değildir ve kolayca kaldırabilirsiniz.

Zerdeçal Kullanarak Koltuk Altı Tüyleri Nasıl Giderilir?

Zerdeçal macunu veya maskesi geleneksel olarak epilasyon ve cilt ilaçları için kullanılır. Macun, koltuk altı  tüylerini azaltmak için doğrudan bölgeye uygulanır. Yüz gibi vücudun diğer bölgelerinde de kullanılabilir.

Zerdeçal İle Tük Dökmek İçin 1. Yöntem

Malzemeler;

  • 3 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 kaşık süt

Malzemeleri kalın ve homojen bir macun haline gelene kadar karıştırın. Bu macunu koltuk altlarınıza uygulayın. 20 dakika kurumasını bekleyin ve ardından koltuk altlarınızı bir bezle ovun. Günlük kullanmak koltuk altı tüylerinizi azaltmaya ve büyümesini yavaşlatmaya yardımcı olur. Tüy büyümesini engeller.

Zerdeçal İle Tüy Dökmek İçin 2. Yöntem

  • Yarım su bardağı soğuk süt
  • Yarım su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tüm malzemeleri bir kapta macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Şimdi bu macunu koltuk altlarınızdaki tüylü bölgeye uygulayın. 20 dakika bekletin ve ardından koltuk altlarınızı sıcak suyla yıkayın. Bu iki maske tarifi ile zerdeçal tüy döker mi? sorunuzu yanıtlamış olduk.

Zerdeçal ile Tüylerden Kurtulmak İçin Ne Kadar Süre Kullanılmalı?

Zerdeçal tüy döker mi? öğrendiğinize göre artık ne kadar süre kullanmalısınız bunu açıklayalım. Zerdeçal ile koltuk altlarından kurtulma işlemi, diğer yollardan biraz daha fazla zaman alır. Koltuk altı tüylerini almak için zerdeçal kullanıyorsanız, bu yöntemi günlük ve sık sık kullanmalısınız. Bu uygulama kıl köklerinin büyümesini engellemeye yardımcı olacaktır. Tüylerin büyümesinin durması için en az 10 kez kullanın. Koltuk altı tüylerinizin azalmaya başladığını hissetmeye başladığınızda bu yöntemin kullanımını azaltabilirsiniz.

Zerdeçal İle Tüylerden Kurtulanlar