18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıKoltuk altını jiletle almak karartır mı, kararmasına ne iyi gelir?

Koltuk altını jiletle almak karartır mı, kararmasına ne iyi gelir?

Koltuk altı kararması, kadınların en çok şikayet ettiği cilt sorunlarından biridir. Koltuk altı kararması genetik nedenlere bağlı olabileceği gibi yanlış bakım nedeniyle de olabilmektedir. Bu sorunla başa çıkmakta zorlanıp kısa kollu kıyafetlerden uzak duruyorsanız, bu yazımız tam size göre.

İçerikleri

Birçok kişinin kabusu haline gelen koltuk altı kararması özellikle yaz aylarında can sıkıcı olmaktadır. Sizleri bu kabustan kurtaracak, istediğiniz zaman istediğiniz kıyafetleri giymenizi sağlayacak yöntemleri araştırdık. Yazımızı detaylı bir şekilde incelediğiniz zaman koltuk altı kararmasından kurtulacaksınız.

Koltuk Altı Kararması Neden Olur?

Her insanın genetik yapısı, vücut yapısı ve bağışıklık düzeni birbirinden farklıdır. Buna göre yaşanan cilt sorunları da farklı olmaktadır. Genel olarak yaşanan temel cilt sorunlarından biri olan koltuk altı kararması çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Koltuk altındaki deri yapısı çok ince ve hassastır. Bu nedenle vücudun diğer bölümlerine göre daha fazla etkilenmektedir. Koltuk altının kararmasına neden olan etmenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Genetik yapı
  • Jilet kullanımı
  • Aşırı terleme
  • Yoğun deodorant kullanımı
  • Yanlış bakım ürünleri kullanımı
  • Epilasyon aletleri kullanımı
  • Doğum kontrol hapı kullanımı
  • Antidepresan kullanımı

Koltuk Altını Jiletle Almak Karartır Mı?

Birçok farklı nedene bağlı olarak kararan koltuk altı, kadınların dış görünümünü etkileyen önemli sorunların başında gelmektedir. Kararmanın önlenmesi için öncelikle koltuk altı temizliği çok önemlidir. Çünkü koltuk altı temizliğinde kullanılan yanlış yöntemler kararmanın en temel nedenidir.

Koltuk altı temizliğini jiletle yapan kişiler azımsanamayacak kadar çoktur. Bazen acil işi olanlar, bazen hemen dışarı çıkmak isteyenler bazen de kolaylığı sebebi ile koltuk altını jiletle almak isteyen kişiler kararma sorunu ile karşılaşacağını unutmasınlar. Jiletle geriye doğru temizlemek daha pürüzsüz bir ten sağlasa da kararmanın oranını artırır. Jiletle alınan tüyler bir dahaki sefer daha kalın ve daha siyah çıkmaktadır.

Koltuk Altı Kararmasına Ne İyi Gelir?

Vücutta en yaygın kararma yaşanan bölgeler koltuk altı ve bikini bölgeleridir. Koltuk altı kararmasına ne iyi gelir soruları bikini bölgesi için de sorulmaktadır. Koltuk altı kararmasından kurtulmak için uygulayabileceğiniz yöntemler şu şekilde sıralanabilir:

1- Doğal Beyazlatıcılar Kullanın: Koltuk altı kararmasını gidermek için doğal beyazlatıcılar tercih edebilirsiniz. Bu beyazlatıcılardan biri olan patatesi ince ince dilimleyerek koltuk altınıza sürebilirsiniz. Bununla beraber limon ve salatalık da doğal beyazlatıcılar arasında yer almaktadır.

2- Koltuk Altı Bölgesini Ölü Derilerden Arındırın: Ölü derilerin koltuk altı bölgesinde birikmesi ile kararma riski artmaktadır. Bu nedenle koltuk altınızı ölü derilerden arındırarak bu riski azaltabilirsiniz.

3- Koltuk Altı Kararmasına İyi Gelen Deodorant Tercih Edin: Deodorant kullanmadan yapamıyorsanız, piyasada koltuk altı kararmasına iyi gelen deodorantlar bulunmaktadır. Bunlardan birini tercih edebilirsiniz.

Lazerle Koltuk Altı Kararması Geçer Mi?

Koltuk altı kararmasından çok çektiyseniz artık üzülmeyin. Lazerle koltuk altı kararması işlemi son derece başarılı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Spektra özelliğine sahip olan lazer ile uygulanan işlem yani lazer toning ağrısız ve acısız bir işlemdir. Lazer işlemi 15 – 20 gün ara ile olmak üzere 4 – 6 seans uygulanmaktadır.

Koltuk Altına Karbonat Sürülür Mü?

Koltuk altı kararmasını gidermek için çeşitli yöntemler geliştirilmektedir. Ancak lazer ya da daha farklı diğer yöntemleri tercih etmek istemeyenler doğal yöntemlere yönelmektedirler. Bu doğal yöntemlerden biri olan karbonat ile koltuk altı kararmasını azaltabilirsiniz. Yaygın olarak kullanılan karbonatı su ya da gül suyu ile karıştırarak macun kıvamına getirin ve koltuk altınıza sürün. Koltuk altı beyazlayana kadar düzenli olarak uygulamaya devam edilmesi gerekmektedir.

Koltuk Altı Beyazlatma Kremi Evde Nasıl Yapılır?

Evde doğal yöntemlerle koltuk altı kararmasını geçirmeye çalışan kişiler için koltuk altı beyazlatma kremi evde nasıl yapılır detaylı olarak bilinmesi önemlidir. Çok güçlü beyazlatma etkisi olan limon ve şeker ile bu etkili kremi hemen hazırlayabilirsiniz. Limonun beyazlatma etkisinin yanında şekerin de ölü hücrelerden arındırma etkisi vardır.

1 yemek kaşığında esmer ya da işlenmemiş şekeri yarım bardak limon suyu ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı koltuk altı bölgenize sürerek 15 dakika bekleyin ve bol su ile yıkayın. Düzenli olarak kararma geçene kadar uygulayabilirsiniz. Limonun asidik etkisinden zarar görmemek için işlem sonrası bir süre güneşe çıkmamanız önerilmektedir.