26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıPürüzsüz koltuk altı için ne yapmalı? 5 etkili yöntem

Pürüzsüz koltuk altı için ne yapmalı? 5 etkili yöntem

En çok göz ardı edilen bölgeler arasında olan koltuk altı nasıl beyaz ve pürüzsüz olur? Pürüzsüz koltuk altı için ne yapmalı? Tüm sorularınızın cevabı yazımızda.

İçerikleri

Koltuk altlarınız için biraz pudra sürmek ve deodorant sıkmak çoğu kişinin yaptığı bakım yöntemleridir. Fakat, koltuk altlarınız genellikle ağdadan daha fazlasına ihtiyaç duyan vücudunuzun en çok göz ardı edilen kısımlarından biridir. Ağda yapma, traş etme ve terleme nedeniyle tahriş olan bu bölgelerinize gerekli özeni göstermek sizin elinizdedir.

Pürüzsüz Koltuk Altları İçin Faydalı 5 Yöntem

Koltuk altlarınıza bakım yapmak özellikle yaz boyu kendinize olan güveninizi artırır. İşte, koltuk altları bakımı için en etkili 5 yöntem:

1- Peeling yapın;

Derinlemesine peeling ihtiyacı olan tek bölgeniz yüzünüz değildir. Koltuk altlarınızın için de bu bakım yöntemini uygulayabilirsiniz.

Peeling, koltuk altlarınızın daha gevşemiş görünmesine yardımcı olan ölü deri hücrelerinden kurtulmanıza yardımcı olur. Ağda yerine tıraş etmeyi tercih eden biri için koltuk altlarına peeling yapmak gerçekten etkili olabilir.

Peeling, aynı zamanda bakterilerden kurtulmanıza yardımcı olur. Böylece güzel görünen ve yumuşak koltuk altlarına sahip olmanızı sağlar.

Koltuk altlarınıza peeling uygulamak için glikolik asit veya laktik asit içeren bir toner veya topikal krem ​​kullanabilirsiniz. Laktik asit aşındırıcı olmayan bir peeling maddesi olduğu için, aynı zamanda koyu koltuk altlarınızın canlı ve parlak olmasına da yardımcı olur. Glikolik asit ise süper rengi bozulmuş, tahriş olmuş ve hasar görmüş cilt hücrelerini yüzeyden kolaylıkla ayırmaya yardımcı olur.

2- Cildinizi nemlendirin;

Cildinizin diğer tarafları gibi koltuk altlarınızın da nemlendirilmesi gerekir. Nemlendirici cilt, cildin pul pul olmasını azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, koltuk altlarınızın daha yumuşak ve esnek hale gelmesini sağlar.

Koltuk altlarınızın da neme ihtiyacı olduğu için nemlendirmek çok faydalıdır. Düzenli olarak nemlendirmek, kurumuş deriden ve batık tüylerden kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Özellikle yeni traş edilmiş koltuk altlarınızı nemlendirmek çok önemlidir. Çünkü, kalın ve kaba kılların tahriş edici batık kıllara neden olma olasılığı daha yüksektir.

Nemlendirmek için duştan çıkarken aloe vera jeli veya nemlendirici krem ​​kullanabilirsiniz. İşlemi kolaylaştırmak için dilerseniz nemlendirici sprey veya deodorant tercih edebilirsiniz.

3- Dikkatli tıraş edin;

Koltuk altı bölgenizi traş etmek, aslında çok zor değildir. Tek yapmanız gereken koltuk altlarınızı tıraş ederken bazı hususlara dikkat etmektir.

Tıraş etmeye başlamadan önce, tıraş kremi ya da sabun köpüğünü cildinizde yaklaşık 15-20 saniye bekletmelisiniz. Tıraş bıçağını ya da makinesini cildinize yavaş bir şekilde uygulamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca, koltuk altlarınıza yumuşak ve genç bir görünüm kazandırmak için nemlendirmeyi de unutmamalısınız.

4- Maske yapın;

Maske yapmak sadece yüzünüz için geçerli bir bakım değildir. Çünkü koltuk altlarınız için de maske yapabilirsiniz.

Maske yapmak, koltuk altlarınız için detoks etkisi meydana getirir. Bu işlem, aynı zamanda doğal bir deodorant görevi görebileceği için oldukça faydalıdır.

Koltuk altlarınıza maske uygulamak o bölgenin canlanmasını sağlar. Böylece esnek ve yumuşak bir cilt meydana gelir.

Koltuk altlarınıza maske uygulamak, aynı zamanda bakterileri uzak tutar, kızarıklıkları giderir ve daha az terlemenizi sağlar.

5- Düzenli duş alın;

Koltuk altlarınız vücudunuzdaki en hassas bölgeler arasındadır. Bu nedenle, koltuk altı bölgenizi rahatlatmak için düzenli olarak duş almak çok önemlidir.

Duş almak cildinizin ve koltuk altı bölgenizin terleme yoluyla ortaya çıkan bakterilerden arınmasına yardımcı olur. Böylece kendinizi daha rahatlamış ve temiz hissedebilirsiniz.

Bir süredir görmezden geldiğiniz koltuk altlarınıza uygulayabileceğiniz bu birkaç öneriyi rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Böylece, kişisel bakımınız için önemli bir adım atmış olursunuz.

Koltuk Altı Kararması Nasıl Giderilir? – Video