Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviYoğurtlu zerdeçal zayıflatır mı, ne işe yarar? Faydaları

Yoğurtlu zerdeçal zayıflatır mı, ne işe yarar? Faydaları

Yoğurt zerdeçal ile birleştiğinde kalpten karaciğere kolesterolden romatizmaya karşı tam bir şifa deposu oluyor. İşte yoğurtlu zerdeçal kürünün pek bilinmeyen mucizevi faydaları.

İçerikleri

Yoğurtlu zerdeçal kürünün sağlığa faydaları son yıllarda sosyal medya başta olmak üzere sıkça duyulmaya başlandı. Zihin ve vücut sağlığını destekleyen karışımların başında gelen yoğurtlu zerdeçalın sağlıklı bir karışım olduğu için beslenme listelerine eklenmesi gerektiği diyetisyenler dahil olmak üzere uzman hekimlerce tavsiye edilmektedir. Yoğurtlu zerdeçalın sağlığa olan faydalarından yiyecek ya da içecek olarak tüketilmesiyle faydalanılabileceği gibi cilt bakım ürünlerine de eklenerek cilde olan faydalarından yararlanılabilir.

Zencefil ailesinin bir üyesi olan zerdeçal, görüntü olarak da zencefile çok benzemektedir. Koyu sarı renge sahip olan ve Hint safranı da denilen zerdeçal, tropikal iklim koşullarında yetişmektedir.

Yoğurtlu Zerdeçal Neye İyi Gelir?
Yoğurtlu Zerdeçal Neye İyi Gelir?

Yoğurtlu Zerdeçal Neye İyi Gelir?

Tek başına da sağlığa sayısız faydaları olan yoğurt ve zerdeçal, bir araya geldiği zaman tam bir sağlık bombası haline gelmektedir. Herkesin aklının bir köşesine adeta kazıdığı yoğurtlu zerdeçalın sağlığa faydaları şöyle sıralanabilir;

Toksin attırır

Sağlığa zarar veren toksin maddelerin tümünden vücudu temizleyerek vücutta detoks yapmaktadır. Zararlı toksinleri vücuttan atarak günümüzde çok sık görülen sivilce gibi cilt sorunlarına çözüm olmaktadır.

Sindirim sistemini iyileştirir

Sindirim sistemindeki tüm sağlık problemleriyle etkili bir şekilde savaşmaktadır. Özellikle şişkinlik, kabızlık gibi sağlıksız ve dengesiz beslenmenin neden olduğu sağlık problemlerine çok iyi gelmektedir.

Karaciğer yağlanmasını önler

Yoğurtlu zerdeçal düzenli tüketilirse karaciğerde yağlanmayı engellemektedir.

Ödem attırır

Vücuttaki ödemin dışarı atılmasına yardımcı olan yoğurtlu zerdeçal, uzun süre tokluk hissi vererek zayıflamayı desteklemektedir. Bu özelliği ile diyet beslenmelerinin en sağlıklı besinlerinden biri olarak gösterilmektedir.

Kilo verdirir

Göbek bölgesindeki fazla kiloların verilmesinde oldukça etkilidir. Düzenli tüketildiği takdirde metabolizmanın çalışmasını hızlandırarak fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı olmaktadır.

Alzheimer hastalığı ve demansa karşı önlem oluşturur

Zihin tahrişinin zihinsel sorunların ana kaynaklarından biri olduğu düşünülmektedir. Zerdeçallı yoğurt yemenin faydaları beyinde gelişen plakların atılmasını destekleyerek ve oksijenin ilerlemesi üzerinde çalışarak genel olarak beyin sağlığını destekler. Buna göre zihinsel yeteneği destekler ve zihin enfeksiyonu olasılığını azaltır.

Vücuda zindelik verir

Ağrı ve yorgunluk hissini aldığı için vücuda dinçlik ve zindelik vermektedir.

Kas ve kemikleri güçlendirir

Kas ve kemikleri güçlendirerek özellikle ileri yaşlarda görülen kemik erimesi riskini azaltmaktadır.

Kolesterolü düşürür

Kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korumaktadır.

Romatizmal ağrıları dindirir

Romatizmadan kaynaklı ağrıları gidermektedir.

Yoğurtlu Zerdeçal Kilo Verdirir mi?
Yoğurtlu Zerdeçal Kilo Verdirir mi?

Yoğurtlu Zerdeçal Kilo Verdirir mi?

Özellikle doğal yollardan kilo vermek isteyen kadınlar yoğurtlu zerdeçal kilo verdirir mi diye araştırma yapmaktadırlar. Vücuttaki yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeyi destekleyen yoğurtlu zerdeçal, diyet beslenmelerinin olmazsa olmaz besinleri arasında gösterilmektedir. Kilo vermeye yardımcı olması için günlük bir defa tüketilmesi tavsiye edilen zerdeçal kürü, günün istenilen öğününde tüketilebilir. Ancak ara öğünlerde tüketilirse verdiği yüksek tokluk hissiyle fazla porsiyon tüketilmesini önlemektedir.

Yoğurtlu zerdeçal sabahları aç karnına tüketilirse vücuda daha hızlı yağ yaktırdığı gibi gece yatmadan iki saat evvel tüketilmesi halinde de uykuda daha fazla kalori yaktırmaktadır.

Yoğurtlu Zerdeçal Maskesi Nasıl Yapılır?
Yoğurtlu Zerdeçal Maskesi Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Zerdeçal Maskesi Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu zerdeçaldan hazırlanan maske cilt bakım ürününe dahil edilirse cildi beslemekte ve cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırmaktadır.

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı bal

Hazırlanışı:

Bu maskeyi hazırlamak için bir tatlı kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı zerdeçal ve bir çay kaşığı balın karıştırılması yeterlidir.

Uygulanışı:

Yoğurtlu zerdeçal maskesi hazırlandıktan sonra cilde uygulanmalı ve yaklaşık on dakika beklenmelidir. Bu maskenin düzenli olarak cilde uygulanması kırışıklıkları gidermekte, sivilce izlerini yok etmekte ve cildi nemlendirmektedir.

Uyarı!

Zerdeçal koyu ve güçlü tonda bir sarı renge sahip olduğu için maskenin cilde uygulanmasının ardından yüz renginin sarıya çalma olasılığı oldukça yüksek olsa da maske yüzden temizlendikten sonra bir pamuğa tonik dökülerek cildin temizlenmesi bu sarılığın kolaylıkla giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Yoğurtlu Zerdeçal Kürü Nasıl Hazırlanır?

Yoğurtlu zerdeçal kürüne iki hafta devam edildikten sonra bir hafta ara verilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Bu sayede yoğurtlu zerdeçal kürünün sağlığa olan faydalarından en doğru şekilde istifade edilmiş olunur. Bu kürün vücutta kas yapımını desteklemesi ve daha fazla kalori yakmaya yardımcı olması için spora başlamadan en az 15 dakika evvel tüketilmesi gerekmektedir.

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı susam yağı (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Bu kürün hazırlanması için üç yemek kaşığı yoğurdun içerisine bir çay kaşığı zerdeçal katılması yeterlidir. Bu kürü zerdeçal kürünü daha etkili hale getirmek için içerisine yaklaşık bir çay kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı pul biber ve susam yağı katılmalıdır. Bu kürün içerisine eklenen zencefil, limon gibi besinler ise bu kürün antiviral etkisini artırmaktadır.

Bunlar da ilginizi çekebilir!