25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkYatmadan önce zerdeçallı süt (Altın süt) içmenin 9 faydası!

Yatmadan önce zerdeçallı süt (Altın süt) içmenin 9 faydası!

İçerikleri

Yarım yemek kaşığı zerdeçalı bir bardak süt ile karıştırarak, altın sütü denilen bu karışımı kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Siz huzur içinde uyurken, bu karışım vücudunuz için harikalar oluşturmaya başlayacak. Bu karışımı düzenli olarak tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir, karaciğerinizi temizleyebilir hatta çeşitli kanser türlerininden bile korunabilirsiniz.

İşte bu altın sütü hayatınıza dahil etmek için harika nedenler;

Karaciğer Detoksu Yapar

Zerdeçalın karaciğerimiz için çok faydalı bir besin olduğu birçok araştırma ile kanıtlandı. Zerdeçallı süt tüketmek (altın süt) vücudunuz için bir temizleyici görevi görür ve karaciğerinizdeki yağlı asitlerin birikimini önler. Bu sayede bu karışım karaciğerinizin tükettiğiniz besinleri ve kimyasalları işlemesine yardımcı olur ve vücudun ihtiyaç duymadığı maddeleri düzenli olarak vücuttan atar. Bu sayede de vücudunuzu arındırırsınız.

İltihaplanmaları Azaltır

Zerdeçalın ana bileşeni kürkümin adı verilen bir maddedir ve bu maddenin genel iltihaplanmaların yanı sıra eklem iltihabı, iltihaplı barsak hastalığı, pankreatit ve benzeri diğer ciddi sorunları da tedavi eden iltihaplanma karşıtı özelliklere sahip olduğu araştırmalarca kanıtlanmış durumda. Bir bardak altın sütü içerek vücudunuza alacağınız kürkümin sayesinde vücudunuzda iltihaplanmalara neden olan belirli enzimlerin çalışmalarını engelleyebilir ve dolayısıyla şişliklerinizi azaltabilirsiniz.

Vücudunuz Bakterilerle Daha İyi Savaşır

Zerdeçallı süt içmek büyük bir antibiyotik desteği almak gibidir. Yapılana araştırmalar zerdeçalın bakteri, virüs ve mantar türlerine karşı vücudun direncini arttırdığını ispatlamış. Ayrıca bu karışımı düzenli olarak içmek soğuk algınlığı ve boğaz ağrısını tedavi etmek için de oldukça faydalı.

Kanserle Savaşmak İçin Bir Müttefik Kazanırsınız

Zerdeçal tüketmek vücudunuzda antioksidan görevi görür. Araştırmalar, zerdeçalın kanser gibi kronik hastalıklara neden olan ve vücudunuzda serbest radikallerin üretimini sağlayan oksidatif stresi azalttığını göstermektedir. Ayrıca sadece kanseri önlemiyor, aynı zamanda kanserle savaşıyor da. Yapılan yeni bir araştırma, düzenli olarak zerdeçal tüketmenin kanserli hücrelerdeki tümör büyüme eğilimini durdurduğunu kanıtlamıştır.

Kilo Vermenize Yardımcı Olur

Zerdeçal sadece metabolizmanızı geliştirmiyor, aynı zamanda vücudunuzun yağı daha hızlı sindirmesine de yardımcı oluyor. Zerdeçal sütünün faydaları bununla da sınırlı değil. Yakın zamanda yapılan bir araştırma düzenli olarak bu karışımı tüketmenin vücutta yağ birikimini engellediğini kanıtlamış. Bu sayede bu altın sütü kilo verme çabalarında en büyük yardımcın olabilir.

Kalbinizi Güçlendirir

Zerdeçal vücudundaki sitokin salınımı kısıtlar. Sitokin, iltihaplanma ve kalp hastalıklarına neden olabilen bir maddedir. Her gece zerdeçal sütü tüketmek kalple ilgili birçok hastalık riskini azaltmana yardımcı olur.

Daha Canlı ve Zinde Bir Beyine Sahip Olursun

Düzenli olarak zerdeçal tüketmek, BDNF adı verilen, beyindeki sinirsel bağlantı miktarını artıran ve Alzheimer gibi dejeneratif hastalık riskini azaltan bu maddenin salınımı arttırmana yardımcı olur.

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir

Zerdeçalın içindeki kürkümin maddesi T ve B hücreleri, doğal öldürücü hücreler gibi vücudunu zararlı etkenlerden koruyan koruyucu kimyasalların üretimini arttırır. Bu sayede bağışıklık sistemin vücuduna saldıran zararlı maddeler karşısında daha dirençli ve güçlü olur.

Kemiklerinizi Güçlendirir

Sadece düzenli olarak zerdeçal tüketmek vücudundaki kemik kaybını tek başına P azaltıyor. Ayrıca D vitamini ve kalsiyum açısından zengin sütün de kemik sağlığın için faydaları saymakla bitmiyor. Bu karışımı tüketmek kemiklerinin bayram yapmasına yardımcı olacak.

Daha önce hiç zerdeçallı süt (altın süt) denediniz mi? Siz de bu karışımı düzenli olarak tüketerek yukarıda listelenen faydalardan hangilerini kolayca elde edebilirsiniz? Yorum yaparak, bu konu hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!