19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıTopuk çatlağına hangi krem iyi gelir? Bitkisel çözüm nedir?

Topuk çatlağına hangi krem iyi gelir? Bitkisel çözüm nedir?

Topuk çatlağı, çok yaygın görülen ve birçok kişi için can sıkıcı olan durumlardan biridir. Bir cilt sorunu olarak adlandırılan topuk çatlakları estetik olarak problem yaratmaktadır. Estetik rahatsızlık dışında tedavi edilmediği zaman bazı sağlık sorunlarına da yol açacak olan bu cilt sorunundan bir an önce kurtulmak önemlidir. Sizlere topuk çatlağı neden olur? Topuk çatlağı nasıl geçer? Bitkisel yöntemlerle topuk çatlağı tedavisi nasıl yapılır sorularının yanıtlarını tek tek sunacağız.

İçerikleri

İleri düzeye gelen topuk çatlaklarının üzerinde oluşan dokular doktorlar tarafından özel yöntemlerle alınmaktadır. Topuk çatlağı birçok kişinin önemsemediği bir durumdur. Ancak tedavi edilmediği zaman bacak kaybına kadar ciddi sorunlara yol açan topuk çatlaklarının önemsenmesi ve bir an önce tedavisinin yapılması tavsiye edilmektedir.

Topuk Çatlağı Neden Olur?

Hemen herkeste görülebilen topuk çatlağı neden olur sorusuna çeşitli yanıtlar verilebilmektedir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde çok sık görülebilen topuk çatlaklarının temel nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Ayağın yeteri kadar nemlendirilmemesi
  • Çinko, mineral ve vitamin eksiklikleri
  • Yaşlanma
  • Sedef
  • Egzama
  • Ayak mantarı
  • Diyabet
  • Bazı cilt rahatsızlıkları
  • Obezite
  • Yanlış ayakkabı seçimi
  • Yetersiz hijyen
  • Genetik etkenler
  • Kadınlarda menopozdan sonra artan cilt kuruluğu
  • Ter bezlerinin normalden fazla çalışması
  • Çıplak ayakla dolaşma alışkanlığı
  • Tiroid hastalıkları
Topuk Çatlağı Nasıl Geçer?
Topuk Çatlağı Nasıl Geçer?

Topuk Çatlağı Nasıl Geçer?

Topuğunda oluşan çatlaklardan rahatsız olan kişiler için topuk çatlağı nasıl geçer? önemlidir. İlerleyen topuk çatlakları kişiye rahatsızlık verir ve yürümelerine engel olur. Topuk kısmında oluşan bu çatlaklar adım atıldığı zaman ciddi ağrı ve sızı hissi yaşatır. Topuk çatlağı olan kişilerin ılık su içerisine limon suyu eklemleri ve bu suda ayaklarını 15 dakika kadar bekletmeleri önerilmektedir. Daha sonra ponza taşı yardımı ile topuklar fırçalanarak çatlaklar temizlenmelidir.

Limon su karışımı dışında bitkisel yağlar da topuk çatlaklarına iyi gelmektedir. Hindistan cevizi yağı, badem yağı, susam yağı, zeytinyağı gibi doğal yağlarla topuklara masaj yapılmalıdır. Topukları doğal yollarla nemlendiren bu yağlar çatlaklara iyi gelmektedir. Topuk çatlağına iyi gelecek bir diğer yöntem de vazelindir. Topuğunuza süreceğiniz vazelin sayesinde topuk çatlakları yumuşamaktadır. Aloe vera jeli de topuklarınızı yumuşacık yapmaktadır.

Topuk Çatlağına Ne İyi Gelir Evde?
Topuk Çatlağına Ne İyi Gelir Evde?

Topuk Çatlağına Ne İyi Gelir Evde?

Topuk çatlakları birçok kişinin yakındığı cilt sorunlarından biridir. Görüntü olarak bireyleri rahatsız eden bu durum ağrı da yapmaktadır. Bu nedenle topuk çatlağına ne iyi gelir evde bazı yöntemlerle bu cilt sorunundan kurtulabilirsiniz. Topuk çatlağına iyi gelecek bazı bitkisel yöntemler aşağıda aktarılmıştır:

Aspirin – Limon: Doğal maske olarak adlandırılan aspirin – limon maskesi topuk çatlaklarına iyi gelmektedir. 10 tane aspirini ezerek pudra kıvamına getirin ve üzerine limon suyunu ekleyerek karıştırın. Bu karışımı pamuk ile topuk kısmına sürün ve üzerini kapatarak bekletin.

Vazelin – Aspirin: 10 tane aspirin ezilir ve içerisine yeteri kadar vazelin eklenerek karıştırılır. Bu karışım çatlamış olan topuklara sürülerek bekletilir.

Hindistan Cevizi Yağı: Bitkisel özlü yağlardan biri olan Hindistan cevizi yağı topuk çatlağına iyi gelmektedir. Topuklardaki çatlak olan bölgelere Hindistan cevizi yağı ile masaj yapılmalıdır. Kullanılan yağın organik olmasına önem verilmelidir.

Çay Ağacı Yağı: Topuk dikenine iyi gelen yağlardan biri de çay ağacı yağıdır. Doğal çay ağacı yağı ile topuklara masaj yapılmalıdır.

Kantaron Yağı: Her derde deva olarak bilinen kantaron yağı, topuktaki çatlakları yumuşatarak iyileştirmektedir. Doğal kantaron yağını bir miktar alarak topuklarınıza sürün ve hafif masaj yapın.

Karbonat: Etkili bir yöntem olan karbonatı hafif su ile karıştırın ve bu suda ayaklarınızı 15 dakika kadar bekletin.

Domates: Duyduğunuzda şaşıracağız yöntemlerden biridir. Domatesi ortadan ikiye ayırın ve bir yarımının iç tarafını topuklarınıza koyarak bekletin. Bu işlemi 3 gün yapabilirsiniz.

Elma Sirkesi: Bir ılık su içerisine elma sirkesi ekleyerek ayaklarınızı bu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra yumuşayan topuklarınızı ponza taşı ile fırçalayın.

Listerine: Ağız gargarası olarak kullanılan Listerine topuk çatlağına iyi gelmektedir. Bir bardak su içerisine 50 ml Listerin ekleyin ve aynı miktarda sirke ekleyerek ayağınızı bu suda bekletin.

Muz Kabuğu: Olgun bir muzun kabuğunun iç kısmı ile topuklarınıza masaj yaparak çatlakların yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

Ebegümeci: Klorsuz su içerisine 1 yemek kaşığı kadar ebegümeci ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra ılıtın ve bu karışımda ayaklarınızı 30 dakika bekletin. Bu işlemi haftada 4 kere yapabilirsiniz.

Gliserin: Gliserin ve gül suyunu karıştırarak topuklarınıza sürdüğünüz zaman çatlaklarınız iyileşmektedir.

Topuk Çatlağı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Topukta meydana gelen çatlaklar kişiyi ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Görüntü açısından rahatsızlığının yanında ağrı ve acı hissettirmesiyle de önemli olan topuk çatlağı tedavisi nasıl yapılır aktaracağız. Topuk çatlağı tedavisinde çatlağın durumuna göre bazı farklı yöntemler denenmektedir. Son dönemlerde lazerle topuk çatlağı tedavisi oldukça popülerdir. Gelişen teknolojinin en iyi yöntemlerinden olan lazer ile çatlaklarınızdan ve ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Lazer aracılığı ile topuğa gönderilen yüksek ışıklar sayesinde çatlaklar yok edilmektedir. Lazerle çatlak tedavisinin herhangi bir yan etkisi yoktur. Hijyen ortamında gerçekleştirilen bu işlemde enfeksiyon riski de yoktur. Hasta en kısa sürede günlük hayatına geri dönmektedir. Çatlak tedavisinde nasırlaşmış alan alınarak ayağa olan baskı azaltılmaktadır. Düzenli bakım ile tedavi sonlandırılmaktadır. Hastaya sürekli nemlendirici kullanması önerilmektedir.

Topuk Çatlağına Hangi Krem İyi Gelir?
Topuk Çatlağına Hangi Krem İyi Gelir?

Topuk Çatlağına Hangi Krem İyi Gelir?

Topuk çatlaklarında kullanılan önemli kremler vardır. Bu kremler sayesinde çatlakların azalarak bitmesi hedeflenmektedir. Bu sorunla uğraşan kişiler için topuk çatlağına hangi krem iyi gelir araştırdık. Doktorlar tarafından en çok önerilen ve kullananların fayda sağladığı kremler aşağıda aktarılmıştır:

Bepanthol Krem

İçeriğinde Provitamin B5 barındıran Bepanthol krem, topuk çatlaklarına iyi gelen ilk kremlerden biridir. Bu krem birçok sorun için kullanıldığı gibi çatlaklar için de rahatlıkla kullanılabilir. Düzenli olarak kullanıldığı zaman çatlakları yumuşatarak ağrıları hafifletmektedir.

Fito Krem

Çok etkili bir krem olan Fito krem doktorlar tarafından topuk çatlakları için önerilmektedir. Eczanelerden satın alabileceğiniz Fito kremi düzenli kullandığınız zaman topuk çatlaklarınızdan kurtulabilirsiniz.

Madecassol Krem

Ciltte oluşan birçok cilt sorununa iyi gelen Madecassol krem topuk çatlağına iyi gelmektedir. Madecassol krem topuk çatlaklarını en kısa sürede yok etmektedir.

Hametan Krem

Birçok cilt sorununa iyi gelen Hametan kremi topuk çatlaklarında da kullanabilirsiniz. Cildin kuruma sorununu gideren Hametan krem çatlakların yumuşayarak yok olmasını sağlamaktadır.

Herbaderm Topuk Çatlağı Kremi

Sertleşen deriyi yumuşatan Herbaderm topuk çatlağı kremi çatlağın onarılmasını sağlar. İnternetten 45 – 60 TL arasında bir fiyata satın alabileceğiniz bu kremi düzenli kullanmaya dikkat etmelisiniz.

Scholl Topuk Çatlağı Giderici Krem

İçeriğinde keratin etkisi bulunan Scholl topuk çatlağı kremi derinin yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Çatlayan derinin hızla iyileşmesini sağlayan bu kremi düzenli kullanmalısınız.

Renee Topuk Çatlağı Giderici Jel

Topuklarda oluşan nasır ve çatlağı en kısa sürede temizleyen Renee topuk çatlağı giderici jelden memnun kalacaksınız. Topukta meydana gelen kuru ve zor çatlakları hemen yumuşatarak temizlemektedir.

Lapitak Topuk Çatlak Bakım Kremi

En çok duyulan ve en çok terci edilen topuk çatlağı kremlerinden biridir. Tüm cilt tiplerine uygun olan Lapitak topuk çatlağı bakım kremini düzenli kullanarak çatlaklara veda edebilirsiniz.

Neutrogena Çatlak Topuklar İçin Ayak Kremi

Hasar gören, kurumuş ve nasırlaşmış topukları nemlendiren Neutrogena çatlak topuk bakım kremi son derece etkilidir. İlk kullanımdan itibaren ciddi fark yaratan bu kremle rahatladığınızı hissedeceksiniz.

Topuk Çatlağı Temizleme Nasıl Yapılır?

Topuklarda oluşan çatlakların daha da büyüyerek nasırlaşmasını engellenmek için temizlenmesi gerekmektedir. Bu nedenle topuk çatlağı temizleme nasıl yapılır öğrenilmelidir. Topuk çatlağı temizleme için bir ılık su içerisine sirkeyi ekleyin ve bu karışımda ayaklarınızı 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra ayaklarınızı silin ve topuklarınızı fırçalayın. Bu sayede çatlakların temizlenmesini sağlayarak ilerlemesini durdurabilirsiniz.

Topuk Çatlaklarına Bitkisel Çözüm Nedir?
Topuk Çatlaklarına Bitkisel Çözüm Nedir?

Topuk Çatlaklarına Bitkisel Çözüm Nedir?

Topuk çatlakları için bitkisel çözümleri deneyebilirsiniz. Doğal malzemeler ile evde uygulayacağınız bitkisel çözümler sayesinde çatlaklardan ve ağrılarından kurtulabilirsiniz. Sizlere en çok tercih edilen ve memnun kalınan uzmanların bitkisel çözümlerini sunuyoruz.

İbrahim Saraçoğlu Topuk Çatlağı Kürü

İşinize çok yarayacak olan Saraçoğlu topuk çatlağı kürü için siyah kuru üzüm gerekmektedir. 3 yemek kaşığında çekirdekli siyah kuru üzümü havanda dövün ve bir tülbent ile topuğunuza sarın. Bu işlemi gece yatmadan yapın ve sabaha kadar bekleyin. 3 gün uygulanacak bu kür ile ağrılarınızın hafiflediğini göreceksiniz.

Suna Dumankaya Topuk Çatlağı Kürü

Suna Dumankaya topuk çatlağı bitkisel çözüm için 1 kahve fincanı vazelini 6 tane dövülen aspirin, yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı karbonat ile karıştırın. Topuklarınızı törpüledikten sonra yatmadan bu karışımı topuklarınıza sürün. Üzerini streç filmle sarın. Bu yöntem çatlakları yumuşatarak ağrılarınızı azaltacaktır.

Topuk Çatlağı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Topuk çatlağı için hastanelerin Dermatoloji yani Cildiye bölümlerinde hizmet veren Cildiye doktorlarına gidilmelidir.