24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınKişisel BakımTırnak kırılmasını engelleyen püf noktalar ve tırnak bakımı

Tırnak kırılmasını engelleyen püf noktalar ve tırnak bakımı

İçerikleri

Güçlü ve sağlıklı tırnaklara sahip olmak her kadının hayalidir. Kırılmadan veya soyulmadan tırnakların sağlıklı şekilde uzayabilmesi için aslında belirli püf noktaları yerine getirmek yeterlidir.

Tırnak Bakımı Nedir?

Tırnakların da tıpkı saç ve cilt gibi bakıma ihtiyacı vardır. Tırnak bakımında dikkat edilmesi gereken ön önemli unsur nemdir. Tırnakların nemli olması kırılmaması ve hızlı uzaması için gereklidir. Sık sık oje sürmek aslına bakıldığında tırnaklara zarar vermemektedir. Birçok kişi bu konuda yanlış bilgiye sahip olduğundan tırnaklarına oje sürmekten çekinmektedir. Bu durum doğru değildir, renkli bir oje sürmeden önce altına baz uygulanması ojenin çok daha kolay çıkmasına olanak sağlamaktadır. Bu sebeple sıklıkla tavsiye edilmektedir. Bu şekilde yoğun aseton veya oje çıkarıcı kullanımına gerek olmadan oje temizlenmektedir. Yoğun ürün kullanmamak tırnakların aşınma seviyesini azaltmaktadır.

Tırnak Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Tırnakları nemlendirmek oldukça önemlidir. Gün içerisinde suya temas eden tırnaklar suyun etkisiyle güçsüzleşebilmektedir. Güçsüzleşen tırnaklarda kırılma ve soyulma görülmektedir. Bulaşık yıkanırken eldiven kullanılması tırnakların zarar görmesini engellemektedir. Nem dengesi bozulan tırnaklarda soyulma ve kırılma oranı oldukça yüksektir. Eğer gün içerisinde eller su ile temas etmişse sonrasında mutlaka nemlendirilmelidir. Ele sürülen her türlü krem tırnaklara da uygulanmalı ve gerekiyorsa masajda yapılmalıdır. Tırnak etlerine nemlendirici uygulamak tırnakların uzama seviyesini arttıracağı gibi kırılmasını da engellemektedir.

Tırnak Etlerinin Bakımı

Tırnak etlerinin kesilmesi ve itilmesi konusunda birçok farklı yargı söz konusudur. Kimi insanlar tırnak etlerini keserken kimileri itmekle yetinmektedir. Bu durum tırnak uzamasını veya kırılmasını direkt olarak etkileyen bir durum değildir. Bu sebeple tamamen tercihe bağlı olarak işlem uygulanmaktadır. Tırnak etlerini kesmek yalnızca tırnak etlerinin uzama hızını arttırmaktadır. Bu sebeple tercih edilme oranı azdır. Bunun haricinde tırnak etlerini kesmek tırnakların kırılmasına etki etmemektedir.

 Oje Çıkarıcı Tercihleri

Aseton ve oje çıkarıcılar uygulamak tırnaklara zarar vermektedir. Kimisine göre asetondan ziyade oje çıkarıcılar çok daha hafif içeriğe sahiptir. Fakat buda yanlış bilinen bir durumdur. Ojelerin çıkmasına neden olan her türlü içerik kimyasal olduğundan tırnak yüzeyinde uzun süre bekletilmemelidir. Buna bağlı olarak her türlü oje çıkarma işlemi sonrasında ellerin sabun ve ılık su ile iyice yıkanması gereklidir.

Tırnakları Doğru Şekli Vermek

Tırnaklara şekil vermek tırnak kırılmasını etkileyen bir diğer durumdur. Tırnaklara isteğe göre birçok şekil verilmektedir. Fakat belirli şekillerde tırnakların kırılma seviyesi daha yüksektir. Özellikle kare olarak tercih edilen tırnaklarda kenarlarda aşınma oranı daha yüksektir. Badem veya oval şeklinde tırnaklara şekil vermek tırnakların daha kolay ve hızlı şekilde uzamasına olanak sağlamaktadır.

Tırnak Yüzeyine Yağlarla Bakım Yapmak

Tırnak kırılmasını engelleyen bir diğer unsur ise yağlardır. Yağlar tıpkı cilt yüzeyinde olduğu gibi tırnak yüzeyinde de olumlu etkilere sahiptir. Kolajen, Hindistan cevizi yağı, hint yağı, badem yağı ve E vitamini tırnak bakımında sıklıkla kullanılarak tercih edilmektedir. Doğru bakımların uygulanması halinde tırnak kırılma ve soyulma oranının düşüşü gözle görülür bir şekilde azalmaktadır. En az on gün boyunca düzenli bakım yapılmalı ve tırnakların güçlendiği hissedildiği anda bakım yapmaya ara verilmemelidir.

Tırnak kırılmasını engelleyen püf noktalar ve tırnak bakımı