23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınKişisel BakımManikür nedir, manikür türleri nelerdir? Evde manikür nasıl yapılır?

Manikür nedir, manikür türleri nelerdir? Evde manikür nasıl yapılır?

Manikür yaparken zamandan ve paradan tasarruf etmek istiyorsanız evde manikür nasıl yapılır makalemize göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

İçerikleri

Kadınlar, bakımlı görünmeyi her zaman çok sever. Bakımlı kişiler daha özgüvenli daha kendisiyle barışık ve temizliği seven kişilerdir. Saç bakımı, makyaj, cilt bakımı gibi bakımlar dışında dikkat edilmesi, sürekli temiz tutulması gereken yerlerden biri de tırnaklardır.

Manikür Nedir?

Tırnakların şekilleri, uzunluğu, rengi ve birçok faktör ellerin temiz, bakımlı ve güzel görünmesi için önemlidir. Tırnağa şekil vermek, uzunluğunu ayarlamak gibi birçok uygulama manikür ile yapılmaktadır. Tırnak bakımını yaparken ayrıca ölü derilerden de arınarak kurtulmak mümkündür. El ve tırnak bakımı kişilere küçüklükten itibaren öğretilmesi gereken en temel konulardan biridir. Kadınların manikür yaptırmasının yanında erkekler de manikür yaptırabilirler.

Kuaförlerde manikürler çok detaylı olarak yapılabilmektedir. Çoğu kişi manikürünü evde kendisi yapmaktadır. Kuaförlerde kullanılan manikür setleri her ne kadar temiz tutulmaya çalışılsa arınık edilse de içimizde hep bir kuşku uyandırmaktadır. Gün içinde birçok kişi kuaförlerde manikür yaptırmaktadır. Bu sayı ne kadar artarsa aynı manikür setlerinin kişilerde sırasıyla uygulanması da artacaktır. Bu durum birtakım tırnak ve tırnak eti problemlerine yol açabilir. Eğer sağlıklı bir deri ve tırnak istiyorsanız evde kendinize ait sürekli temizleyip kullandığınız bir manikür seti ile kolayca manikür yapabilirsiniz.

Manikür Türleri Nelerdir?

Manikürlerin 4 ayrı türü bulunmaktadır. Kadınlar en çok klasik manikür tipini bilmektedir fakat en çok kullanılan manikür türü aslında SPA manikürüdür. Manikür türlerinin adları her ne kadar farklı olsa da uygulama biçimleri ve yapılan türlü işlemler aslında birbirinin benzeridir.

Klasik Manikür:

Her kadın, hayatında maksimum bir kere klasik manikür yaptırmıştır diyebiliriz. Evde dahi tek başına manikür seti alınarak denenebilir. Uygulaması şu şekildedir:

  1. Eller öncelikle derin bir kap içerisinde ılık bir suda bekletilmelidir. Bu sayede tırnak etlerinin yumuşaması sağlanır.
  2. Önceden steril edilmiş manikür malzemeleri ile tırnak üzerindeki etler geriye itilmelidir.
  3. Daha sonra tırnak kenarlarındaki fazla olan etler pens ile temizlenmelidir.
  4. Tırnaklara törpü yapılır ve en son oje sürülür.

Sauna Manikürü:

Sauna maniküründe özel keratin eldivenleri kullanılır.

  1. Keratin eldivenleri ile tırnak diplerine iyice masaj yapılır.
  2. Masaj yapılan eller bir süre boyunca sauna eldivenlerinin içinde bekletilir. Sauna eldiveni sayesinde tekrar tekrar elleri su içerisinde bekletmeye hiç gerek yoktur. Hızlı ve pratiktir.
  3. Tırnak etleri portakal çubuğu ile itilir.
  4. Daha sonra pens kullanılarak tırnak etleri iyice temizlenir.

SPA Manikürü:

  • SPA manikürünün 3 çeşidi vardır. Yenileyici, detox ve sakinleştirici çeşitleridir. SPA manikürünün düzenli yapılması etlerin düzgün bir şekilde uzamasını sağlar.
  • Tırnak etinin düzgün uzaması için uygulama yapılırken bazı özel yağlar ve tırnak etini çıkarıcılar kullanılır. Pens ve diğer malzemeler gerektiğinde kullanılır fakat genel olarak yağlar ve tırnak eti çıkarıcılar kullanılır.
  • Tırnaklar törpülenir ve en son oje sürülür.

Sütlü Manikür:

  • Sütlü manikür suyunun içinde, tatlı badem, E vitamini ve jojoba yağı bulunur. Bu karışım tırnak etlerini besler ve yumuşatır. Vanilya kokusu ile de ferahlık vermektedir.
  • İşlem yapılmadan önce özel karışımda bekletilen parmaklar yumuşak olur ve etlerin temizlenmesi kolaylaşır.
  • Tırnak etlerinin temizliğinden sonra ellere masaj yapılır.

Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Manikür Yapmak İçin Gerekli Olan Tüm Malzemeler

  • Tırnak makası
  • Tırnak eti itici
  • Törpü
  • Nemlendirici
  • Oje

1. Adım: Ojelere Elveda!

Maniküre başlamadan önce, tırnakların üzerinde herhangi bir pislik kalmadığına dikkat edilmeli. Ayrıca eğer tırnaklar ojeli ise ojeler bir aseton ve pamuk yardımı ile temizlenmelidir. Aseton kullanımında nemlendiricili ve besleyici etkili olanlar tercih edilirse tırnaklar daha sağlıklı bir şekilde uzayacak ve güçlenecektir.

2. Adım: Yumuşak Eller

Ellerinizi ılık bir suyun içerisinde bekletmelisiniz. Ilık suda bekletilen tırnak etleri yani katiküller yumuşayacaktır. Bu durumda manikür işlemi can yakmadan, kolay ve hızlı bir şekilde hallolacaktır. Manikür kabının içine biraz sabun ve ılık su koyarak elleri 15 dakika boyunca bekletmek işlem için yeterli olacaktır. Eğer taze bir koku ve besleyicilik özelliği istenirse bazı bitkisel yağlardan da faydalanılabilir. Lavanta yağını manikür suyuna ekleyerek kullanabilirsiniz.

3. Katikülleri Yok Et

Eller ve tırnaklar 15 dakika boyunca sabunlu ılık suda bekledikten sonra eller iyice kurulanmalıdır. Daha sonra tırnak diplerindeki katiküller geriye doğru itilmelidir. Eğer katiküller çok uzunsa bir manikür makası ile kesilmelidir.

4. Törpüleme ve Şekillendirme Zamanı

Tırnaklar eğer normalden çok uzunsa ve hoş bir görünüm katmıyorsa tırnak makası ile kesilip, törpü ile badem, kare ya da oval şekillerde törpülenerek şekillendirilebilir. Törpüleme işlemi ile rötuş yapmış olunur. Tırnakların zarar görmemesi için metal törpüler tercih edilmemelidir. Onun yerine kağıt ya da cam törpüler daha sağlıklı olacaktır.

5. Nemlendir ve Bakım Yap

Törpüleme ve diğer işlemler bittikten sonra eller güzelce iyi bir nemlendiri özellikli krem ile nemlendirilmelidir. Özellikle kış aylarında cilt nemini kaybeder ve çatlamaya meyilli olur. Bu neden le nemlendirmek son derece önemlidir.

6. Yeni Ojeler İle Renk Kat!

Son olarak tertemiz ve yenilenmiş tırnaklarına ojeler sürerek renk katabilirsin. İster french ister düz… Evde yapılan manikür işlemi hem daha temiz ve hijyenik hem de daha özenli olacaktır.

Evde Manikürümü Nasıl Yapıyorum?

Manikür nedir, manikür türleri nelerdir? Evde manikür nasıl yapılır?